HWSW: Olcsóbb Blu-ray meghajtók a Sharp-tól

  • Írta: Daks
  • 2008. március 27.
  • Hardver
Link másolása
Olcsóbb Blu-ray meghajtókat hoz a Sharp diódagyártásának bővülése - számolt be róla tegnap délután Nagytestvérünk, a HWSW magazin.
Olcsóbb Blu-ray meghajtókat hoz a Sharp diódagyártásának bővülése - számolt be róla tegnap délután Nagytestvérünk, a HWSW magazin.

A növekvő kereslet hatására megnöveli kék lézer-dióda termelését a Sharp, a világ harmadik legnagyobb gyártója a területen. A Digitimes alapján a tajvani meghajtógyártók várakozása szerint ez gyorsíthatja a Blu-ray terjedését azáltal, hogy szélesebb körben válnak hozzáférhetővé az ilyen termékek.

A fejlesztéseknek és a termelés felfutásának köszönhetően egyre alacsonyabb árszinten kerülnek majd piacra az írófejek is, melyek még meredekebb növekedés elé néznek, és 2012 körül érik el az évi 100 milliós mennyiséget. A Sharp a diódatechnológia folyamatos fejlesztésének köszönhetően a jelenlegi 250 milliwattos író lézerfejek teljesítményét 400 milliwattig kívánja fokozni 2010-ig, mikor várakozásai szerint négyrétegű Blu-ray lemezeket írhatunk vele nagy, várhatóan 10-szeres (45 megabájt/másodperc) feletti sebességgel.

Érdekel a Sharp legújabb lépése?
Irány a Nagytestvér!
11.
11.
dareal
11: ahhoz még a ps3-at is fel kell törni, ha jól tudom, azt még nem tudták feltörni.
10.
10.
nem akarok itt álszenteskedni, de ha az író+lemez jó áron lesz, akkor sztem a ps3 warez is úgymond "fellendül" :D
9.
9.
lac15
hd filmek kiirására lenne a elgalkalmasabb amire alapból tervezték

de anyi pénzböl amenyiböl veszed az irót már veszel 1 külső 1TB-s winyót és ugyanugy rákötöd lejátszókra,ps3ra..... usb-n
8.
8.
tjames
Mivel egy DL-DVD 600 körül van (Verbatim) 8.5GB, úgyhogy 2k 25GB-ért tényleg nem rossz ár, pláne ha hozzávesszük hogy más adathordozó nem tud ennyit ennyiért. Én is úgy vagyok ha TUDNÉK MIT KIÍRNI, akkor 25-30k egy írórt már nem lenne sok ilyen lemezár mellett.....de jelenleg még nem nagyon tudnék mit kiírni :)
7.
7.
dareal
a lemez árak annnnnnnnyira azért nem rosszak, 25 gigás lemez 2k huf (asszem fuji), ennyit simán megér. bár 5k-t már valóban nem, 5k-t egy 2 rétegű lemezért fizetnék max.
6.
6.
dareal
sejtettem egyébként, hogy az emberi árra érted. nem is téged akartalak javítani, csak így pontos (van ugyan, de mondhatni nincs, mert annyi pénzt a fene sem költ rá :))

reméljük a legjobbakat, hogy hamarosan már tényleg egy kiválló dvd író áráért kapni bd írót.

tényleg, itt viszont már lesz értelme a sata felületnek, nem?

ha jól tudom, akkor a jelenlegi cd/dvd írók esetében teljesen mindegy, hogy sata avagy ide a csatoló felülete, lévén még az ide is kiszolgálja azt az átviteli sebességet amit egy maxos író képes nyújtani (gyanítom legalábbis, ha vlkinek van esetleg konkrét infója, az leírhatná, annyira nem érdekel, hogy gúglizzak :))
5.
5.
tjames
Ohhh mindkettőtöknek igaza van, természetesen. De én is úgy értettem az "elérhetőséget" hogy EMBERI ÁRON! A hír arról szól hogy CSÖKKENIK az ára. És ez lenne a lényeg. Ki a tök venne most 100e-ért írót, 4e-ért lemezt, mikor ~7e-ért megvehetsz egy filmet. Vagy inkább kölcsönzöd, mert azt is lehet. #3-nak igaza van, 25e-ért én is vennék írót :) És hogy a HD filmek most is keresettek a torrent oldalakon, tudom ;) De nem lenne mellékes ha egy 4 rétegű BluRay-re több mint 10 *.mkv-s filmet ki tudnál írni :) mkv-t pedig sok lejátszó (~65e-től kaphatók) lejátsza! :)
4.
4.
dareal
ja, ideje lenne már, hogy olcsóbb legyen. bár én nem filmeket írnék, nem vagyok egy nagy filmes, leginkább adatmentésre használnám, de nagyon. dvd lemezeken tárolható adatmennyiség már nagyon kevés, komolyan én leginkább már nagy kapacítású pendrive-on tárolok mentéseket (32gb sony pendrive (külföldről 20e forintért rendelhető), iszonyat pici és gyors, halad a technika mint az állat, kb 20 éve pár giga egy fél szobányi eszköz volt :))
3.
3.
a hd filmek igy is szépen keresett cumók fájlcserélő oldalakon.

remélhetőleg nem kell egy évnél többet várni hogy reális áron lehessen hozzájutni egy íróhoz/lemezhez.

20-25e hufért már beugranék egy íróba, 1e hufért meg lemezvásárlásba :D
2.
2.
dareal
író már kapható egy ideje (kb 1-1,5 éve) bár hazánkban nemtom, hogy mennyire bevált és keresett termék (ritka, mint a fehér holló, de kapható, kb 80E-tól indul). az írható lemezek ára, márkától függően 2000-4000 (vagy inkább 5) forint környékén mozognak.

4 réteg az durva lesz nagyon, asszem 1 réteg 25 giga, tehát egy 4 rétegű lemez 100 giga lesz. aranyos ;)
1.
1.
tjames
Uhhh Daks, ez durva lesz :) 4 rétegű BluRay? ÍRHATÓ??? Hmmm cska legyen mit kiírni rá! :) Az biztos ha lesz már író, akkor megnövekszik a fájlcserélő oldalakon a HD filmek irányti kereslet :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...