HWSW: A Windows 7-tel együtt érkezik a DX11

  • Írta: Daks
  • 2008. július 28.
  • Hír
Link másolása
A Windows 7-tel együtt érkezik a DirectX 11 alkalmazásprogramozási interfész - olvasható Nagytestvérünknél, a HWSW magazinnál.
A Windows 7-tel együtt érkezik a DirectX 11 alkalmazásprogramozási interfész - olvasható Nagytestvérünknél, a HWSW magazinnál.

A DX11 legfontosabb újdonságainak egyike a Compute Shader technológia, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a grafikus kártyák egységes shadereit ne csak 3D megjelenítésre, hanem lényegében bármilyen számítási feladat végrehajtására használják.

Akik mostanában vettek új, Radeon-alapú videokártyát, szerencsére nem kell kidobniuk, a DX11 ugyanis nem vár el új hardvert, a DX10-es kártyák kielégítik az igényeit, amennyiben támogatják a legújabb, 10.1-es specifikációt.

Érdekel a Direct X 11?
Irány a HWSW!
22.
22.
Ne4ndR
hát a vista egy rakat szar még pedig azért mert mindig visszapofázik nagy a gépigénye(nálam a crysis akadt még low-on is és Xp csodákcsodájára high-on ment akadás nélkül) akkor a start gombnál az xp-n tök jól lehet kezelni az all programs funciót de vistán olyan szarul van megcsinálva hogy az valami hihetetlen, és még sok kicsi egyéb bosszantó faszság....

(1 évig tűrtem a gépemen ezt a szart)
21.
21.
Gaben19910117
azok fikázzák a vistát akikmég ki sem próbálták,driverprobléma?? a legsz*rabb webkamom ami már 4éves felismerte,úgy hogy be sem kellett tennem a cd-jét:) leszedte magának, én a vistáról csak jó véleménnyel vagyok, xp-nél jobb.
19.
19.
dareal
én még tavaly kaptam az ms-től ajándékba egy csomag vista ultimate pakkot, jó ideig fent volt a gépemen. sok bajom nem volt vele, illetve akadt azért, de nem volt vészes.

de akkor verte ki a biztosítékot, amikor egy meglévő partícióból akartam lecsípni.

röviden a történet:

adott egy vinyó, 500 giga ntfs filerendszer, rajta a vista.

az 500 gigából 300 volt szabad, az előzetes defragmentálásnak hála a fragmentáció 0,06% volt (ms féle filerendszereket rühellem, mintha direkt arra lenne kitalálva, hogy töredezett legyen. más rendszereken ilyen nincs, defragmentálásra sincs szükség a filerendszerek kialakítása miatt. csak ms-nél....)



na, szal minden megvolt, ami ahhoz kellett, hogy elvégezzem az átméretezést.

indítom a szoksásos pqmagic progimat, ami szólt, hogy vista filerendszerét ne 3rd party tool-al csináljam, hanem a vista beépített programjával. oszt kilépett.



légyen, ahogy lennie kell - gondoltam - , nosza, indítsuk a vista partíció kezelőjét. itt ért az első pofáraesés, kérem, az egy varázsló.

kb fél órás vinyópörgetés után - még azt is pörgette, amit ki sem választottam - közölte, hogy "access denied" (magyar vista)

ezt relatíve gyorsan orvosoltam, a következő fél órás vinyópörgetés után már nem volt access denied. viszont itt hamarosan véget is ér a történet :D

egyszerű varázsló ablak fogadott, láttam az aktuális partíció méretét, illetve, hogy a vista milyen lecsípést javasol nekem.

no igen, itt volt a baj. 500 gigás vinyón, ahol 300 giga volt szabad, illetve a fragmentáció 0,06% volt, a vista kérem kemény 50 MEGABYTE (igen, nem gb, hanem mb!!!!) lecsípését javasolta, sőt, a legszebb, hogy ennél nagyobbat sehogy sem tudtam lenyomni a torkán. vagy kevesebb, vagy maximum 50 mega.

itt berágtam, a gépet a reset gombbal lőttem ki és már toltam is be egy ubuntu telepítő cd-t és az egész vista partíciót lezúztam, az ubuntu javára.



sajnos sok apró, igen idegesítő hülyeség van a vistában, ill a windowsokban. én azt vallom, hogy egy oprendszernek a kezem alá kéne dolgoznia, a leginkább elősegíteni azt, hogy a gépet úgy kezeljem, ahogy akarom, ne "ő" döntse el, hogy mi tehetek és mit nem, arról nem is beszélve, hogy a legkevesebb erőforrás felhasználásával kell, hogy ezt elérje. erre egy jó példa egy átlagos, csilli-vili linuxos desktop, ami nem hogy szebb, többet tud mint az aero, de ez még a laptopomon is vígan fut, a vista azon még aero nélkül sem indul el - nemhogy aero-val. (1,6 celeron m, 1 giga ram, integrált vidkari)



szal windows esetében én maradtam az xp-nél, bár azt is csak játékra használom (a boot managerben "wintendo" néven szerepel :))
19.
19.
dareal
ja, a directx-ről kifejtettem már a véleményem, pofátlanság (a dx10 vs dx9 képekre utalok, ami ég és föld volt a bemutató képeken, ellenben a valóságban marginális a különbség)
18.
18.
DerMedve
Most röhögni fogtok, Vista van a gépemen és ahogy bejelentkezek az első ablak ami megjelenik (még a tálca meg az ilyesmik előtt): "A Windows intéző működése leállt". Na, ilyenkor mi van? és azt éállítja, hogy az Ati driver miatt.
17.
17.
laca009
azért böven van hibája még az sp1-es vistának is pl ami az elözö vistán ment driver az nem megy hang szaggat néhány játéknál állítolag néhány net az leszakad miniszekundomokra és sokkal nagyobb elvárásai vannak mint a normál elvárásopk a játékoknál ez egy nagy szivás szerintem az én életemböl is kimarad :)
16.
16.
meridarider
a vistát nem kéne fikázni én használtam 1 baja volt a gépigénye...én ezen kívül nem tudnék más hibát mondani csak előnyt...
15.
15.
kenny22
14: ehhez csak annyit, hogy nagyon egyszerű kiválogatni a vistának a jó részeit (ha vannak olyanok) és azt odatenni pár ember elé (egy mellesleg high-end géppel) akik ezután látva a jó részeket(, de a rosszakat nem) elégedettek lesznek, de a 10%-ot (akik valószínű okkal fikázták a vistát) nem tudták becsapni...

tehát erről ennyit...
14.
14.
demon68
14, azért nem kell mindent elhinni:D én azt hiszem maradok a linuxnál
13.
13.
Raviel.The.End
#14 Hmm ez érdekes, itt valami bűzlik :), nekem csak az gyanus hogy azok az ember még nem láttak Vista-t? Mert ha igen akkor nem tűnt fel nekik hogy sok hasonlóság van benne? Ugyan azt írja hogy rossz véleménnyel vannak a Vista-ról, ugyan akkor a Vistát mutták meg nekik és az meg tetszett :D nah akkor most hogy van ez? :)
12.
12.
Carbon
hehe ezt már láttátok? xD

"A Vista problémája nem kis részben percepciós. Ami igaz az igaz, a rendkívül hosszúra nyúlt fejlesztési ciklus végén a Microsoft nem tudott akkorát robbantani, hogy az egész világ szája tátva maradjon. Vagy mégis? A redmondi cég a napokban elvégzett egy fókuszcsoportos kutatást olyanok körében, akik bevallottan rossz véleménnyel vannak a Vistáról. Ezeknek az embereknek San Franciscóban bemutattak egy Mojave kódnevű asztali operációs rendszert, amelytől mindenki el volt ragadtatva, a pozitív visszajelzések aránya 90 százalék felett volt. Ezután a csoport tagjainak elárulták: a Mojave valójában nem létezik, amit láttak, a Vista volt."



source: HWSW
11.
11.
Raviel.The.End
Majomka 10 éves színvonal :) aki nem tud mást csinál mint hogy egész nap egy sötét szobába örül magának mint majom a farkának :) utána pedig szánalmas commenteket ír egy hírhez :)
10.
10.
gerappa
A Vista alá is lesz DX11. Nem kell megvenni a Windows 7-et hogy az új DirectX effektjeit megcsodálhassátok. Ez kimaradt a hírből, pedig fontos infó.
9.
9.
r.o.b.
szerintem ennek totál nincs értelme
8.
8.
Aramisz93
#7: Egy a gond. A lakcímed. Már értem. Tipikus pesti bunkó vagy. ( már elnézést. )
7.
7.
Batri
Majomka te f*szkalap.

GenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGeny xD
6.
6.
Majomka
Raviel.The.End te faszkalap.

GenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyoGenyGenyo
5.
5.
Raviel.The.End
Juuujj nah most nem ártana kicsit lassítani :D én még kise próbáltam a Vista-t, de nem is fogom! :) Azért ez egy kicsit durva hogy én pl.: még csak Dx9-nél tartok meg jó öreg XP erre má' bakker DX11 meg Windows 7 hát vazze xD azé ez egy kicsit durva! :D
4.
4.
felegyi
MInden elképzelhető, az enyémből is kimarad!
3.
3.
Glek
Elképzelhető, hogy akkor a Vista az én életemből kimarad? :)
1.
1.
laca009
hova jönnek a win 7-tel még a vistát sem fejezték be ekkora szart meg a dx 10.1 sem a jó
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...