HWSW: Nyáron jönnek az Ion-alapú netbookok

  • Írta: Daks
  • 2009. április 30.
  • Hardver
Több netbookgyártó is készül a nyárra Ion-platformra épülő géppel, azaz Intel Atom processzort és NVIDIA chipkészletet használó modellel - írja a HWSW.
Több netbookgyártó is készül a nyárra Ion-platformra épülő géppel, azaz Intel Atom processzort és NVIDIA chipkészletet használó modellel - írja a HWSW.

A GeForce 9400 MCP79 egy integrált grafikus vezérlőt tartalmazó chipkészlet, ami valójában egyetlen lapkából áll. Ez tartalmazza a kétcsatornás DDR3 memóriavezérlőt, a hangvezérlőt, a gigabites Ethernet-vezérlőt, PCI Express és USB-csatolókat, valamint a legfeljebb 2560x1600 pixeles felbontást támogató grafikus magot, amely 16 egységesített shadert vonultat fel és az NVIDIA állítása szerint ötször-tízszer gyorsabb az Intel hasonló megoldásánál. Az Ion-alapú netbook így funkcionalitást tekintve semmiben sem marad el egy "teljes méretű" notebooktól.

Érdekel a netbookok jövője?
Irány a HWSW!
5.
dareal
a mostani netbookok is 2 magosak, nem? legalábbis az ee 1000h az 2 magos.

az írás közben gúgliztam és igen, egy nagy részük 1 magos. nekem új széria van, az már 2 magos.
4.
princeps27
2 a netbookban kétmagos atom lesz így azért kicsit erőteljesebb de az akut is jobban eszi
3.
Daks
vistát használok rajta, aero nelkul van olyan gyors, mint egy xp. csak nem megy szet 2 honap utan :)
2.
dareal
nem rossz boost ez a netbookoknak, bár az atom még mindig egy gyenge pont (teljesítmény tekintetében, akksi kímélésben viszont über)Daks, amit érdemes lehet megnézni: ubuntu netbook kiadása, jobb teljesítményt tud kihozni a gépből, mint az xp home. no azért ne számíts arra, hogy far cry 2 vagy crysis and so on futni fog, de wowozásra, vagy egyéb hasonló komoly gépet igénylő játék jobban futtatható így (wow csak példa volt), nekem legalábbis egy asus eee 1000h-n nagyon bejött.
1.
Daks
ez azert eleg jo, en is netbookos vagyok, a HD videok pedig olyanok, mint a kepregeny... jatszani pedig ahh... csak klasszikusokkal :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...