Cenzúrázzák a dél-koreai Starcraft 2-t

  • Írta: InGen
  • 2010. május 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Nem áll meg a harc a Blizzard és Korea között. A világ egyik legnagyobb fejlesztőcsapata nem nyugszik bele a Starcraft 2 18+ -os korosztályhatárába, inkább cenzúráznak.
Az egész történet ott kezdődött, hogy a Blizzard kihagyja a közvetlen LAN támogatást a Starcraft 2-ből, s minden mérkőzést az új battle.net rendszeren keresztül működtet. Erre a Starcraft legnagyobb rajongói bázisának számító Koreában igen heves reakciók törtek ki.


A probléma ugyanis, hogy a Koreai E-Sport Szövetség (KESPA) az utóbbi időben úgy szervezte a hatalmas Starcraft tornáit, hogy abból teljesen kihagyta a Blizzardot, így minden hasznot ők zsebeltek be. Erre a Starcraft 2-ben nem lesz lehetőség, hiszen a battle.net-et a Blizzard irányítja. A KESPA erre válaszul megkente kicsit a játékok korhatár-besorolásáért felelős hivatalt, így azok röhejes módon 18 év feletti minősítéssel látták el a Starcraft 2-t, ami komolyan leredukálja a játék potenciális vásárlóközönségét.

A Blizzard azonban nem törődik bele a vereségbe: inkább cenzúrázzák a játékot. A vért piros helyett feketére festik, kiveszik a káromkodásokat, az alkoholfogyasztást és a dohányzást, amivel így már biztosan átkerül az SC2 a 12 éves korhatárba. Kíváncsian várjuk a mostanában egyre kétségbeesettebb, s egyre több korrupciós üggyel megvádolt KESPA következő lépését.
6.
6.
tjames
mieza blődség megint? Egy háború küszöbén vannak, de iylen hüleségekkel foglalkoznak?
5.
5.
bitbandita
A koreaiak engem valamiért mindig a selyemmajmokra emlékeztetnek...
4.
4.
gogolbordello2
küldjük el a koreaiaknak a south parkot hogy cenzúrázzák,az nagyot ütne!

A vért piros helyett feketére festik...A Sin City-ben fehér a vér mégis nagyon durva
3.
3.
AKI94
2.
2.
princeps27
"kiveszik a káromkodásokat, az alkoholfogyasztást és a dohányzást"

majd Jim Raynor whisky helyett fantát iszik és szivar helyett nyalókázik
1.
1.
DarkKony
Én is várom a fejleményeket.Szerencsére a ,,KESPA csak a kóreaiakat szivatja meg. Remélem Európában nem lessz ilyen viaskodás :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...