Kinect technológia PC-hez és televíziókhoz

  • Írta: InGen
  • 2010. június 24.
  • Érdekesség
Link másolása
A Kinect technológiája hamarabb elterjedhet otthonainkban, mint azt gondolnánk. Legalábbis ha a kütyüt kifejlesztő PrimeSense-en múlik a dolog.
A Kinectért felelős technológiát egy izraeli cég, a PrimeSense fejlesztette ki, hosszú, évtizedes munkát követően. Adi Berenson, a vállalat vezérigazgatója elmondta: céljuk egyértelműen a Kinecthez hasonló kiegészítők eljutattása a PC-k és a televíziók piacára.

  
Ehhez már meg is kötötték az első szerződést egy kábelszolgáltatóval, amely 2011. nyarán kezdi majd el szállítani az első, erre a technológiára épülő set-top boxokat. Ezen kívül a PrimeSense azon is dolgozik, hogy magukba a TV-készülékekbe építsék be a szenzorokat, így egy idő után már abszolút nem lenne szükség távirányítóra.

Minden ilyen megoldás a Kinecttel teljesen megyező duplakamerás rendszert használ, bár a mikrofont és a hangfelismerőt ezek a készülékek nem tartalmazzák majd, hiszen azt a Microsoft készítette.
42.
42.
XDannyL
#41: xD ezt a...

A Japánoknál előrébb nem igazán lehet jutni, már ami a technológiát illeti :)

Meg aztán csinálhatsz "hűűű de f*sza gépet" de ha egyszer a játékok nem követelik meg akkor meg minek???

A Sony és a Microsoft is össze tudott volna dobni sokkal ütősebb gépeket, de rohadtul fölösleges és pénzkidobás, mert a játékok nincsenek olyan szinten.

És még az is nyomós érv, hogy ha csinálnának egy nagyon erős gépet, akkor azt 10-15 évig meg lehet tartani (nem lesz elavult) és semmien + bevételre nem számíthatnának a készítők.

Inkább csinálnak olyan gépeket amit 5 évig használsz azt kénytelen vagy lecserélni. Nekik ez a "biznisz"

Felmerülhet egyesekben hogy akkor a "hűűű de f*sza gépet" adják 3szor olyan drágán, mint pl. a PS3-at. Az ötlet nem lenne rossz, de ott a bibi, hogy erre seniknek sem lenne pénze :)
41.
41.
racrac
#41: Szerintem neked nincs és soha nem is volt konzolod, különben nem írnál ekkora marhaságot...
40.
40.
Mathia$
Izraeliek fejlesztik ki a legmodernebb cuccokat és a high-tech is náluk a legkomolyabb ez nem vitás.

Ha ők csinálnának konzolt az már 2-3 generációval verné a boxot meg a ps-t.
39.
39.
Ryukian
Tök jó, hogy ez mind szorosan kapcsolódik a cikkhez. Amióta itt vagyok, minden egyes cikknél csak az egymás közötti -mondjuk finoman - veszekedéseket olvasom. Senki nem tud elmenni a másik mellett vagy esetleg értelmesen megbeszélni a dolgokat? Oké, tudom, a mai világban a bunkózás, meg a tahóság a menő, de ne veszítsük már el emberségünket, józan eszünket!





Cikk: Tv-hez is? Így is túlságosan el van kényelmesedve a mai emberiség, de ez már csak még egy lapát. Erről a Surrogates (Hasonmás) című film jutott eszembe...
37.
37.
szajoli
#37: Az 1. hozzászólásodban nem támasztottad alá hogy vajon miért rossz az izraeli cég, lehet hogy tudod de ha igen le kellene írni. Ha valamit elkezdtél miért hagytad abba , már csak azért is mert engem érdekelne :D Többieket meg zavarta a diplomás dolog aztán már lett ami lett, mindenki kifejtette véleményét tükrözve elméjét.Nem tudom hogy neked van e bajod a magyarokkal (neked is ) de ha lenne miért itt a magyar oldalon a magyaroknak mondod ? Mi úgysem fogjuk ezt veled megvitatni csak magunkat húzzuk fel rajta.



On:

Furcsa lesz nagyon legalábbis szokatlan ha tényleg ilyen lesz a jövő :D

Hessegetem a legyet és belépek a teletextbe stb Arra leszek én kíváncsi hogy ezeket hogy küszöbölik ki ? Billen...azaz Kéz-zárat raknak tán rá? Beintesz és feloldódik/záródik :D
35.
35.
Yami
Szerintem távirányítás terén nagy jövője van ennek a technológiának.

Engem a Kinect is ezért érdeke, értelmes játékot még nem muattatk rá, remélhetőleg lesz, de a Kinect dashbord nagyon megfogott.



#30: Lehet, hogy képzett vagy de ettől függetlenül primitív és bunkó is.

Idelye lenne kicsit visszafognod magad.
34.
34.
HomoLudens
#34: Na ez jó kérdés, de szerintem a TV távirányító mellett egy jó távirányító lehet a PC-re is. A PC-nél csak egy fantáziadus gesztus rendzer kell és máris sokminden megy intésre.
33.
33.
Pukhi-zik
32.
32.
Raszti
30: jó felfogtuk van diplomád nagyra is vagy vele köszönjük...



a cikkhez. én is örülök ennek a dolognak na nem mintha nem lennék meg nélküle de azért jó látni hogy sok ötlet van ehhez a technológiához.
31.
31.
Szajolihoher
lol de elkényelmesedik a világ:D
30.
30.
Ányy
Én már azt várom, hogy mikor lesz olyan technológia, mint amilyet Tom Cruise buzerált a Különvéleményben :)
27.
27.
altF4
Na igen mondjuk TV-hez én is el tudnám képzelni, de játékhoz már nem.
26.
26.
Turekk
#24: Nagy munka kicsalni mindent. Hidd el én tudom. Persze mindegyik "nagyokos" is csalt azért, de egy kenyeret már nem tud megvenni a boltban, mert túl sötét hozzá. Pár% kivétel van persze, csak kevesen vagyunk:D
25.
25.
HomoLudens
#24: Engem csak a 18-as hsz. húzott fel egy kicsit

"diplomás primitív, szakmunkásoddal jól elvagy?" egy szakmunás, nem idióta meglehet a józan paraszti esze annak ellenére, hogy nincs diplomája és diplomások között is van sok sötét barom. Ezért írtam amit írtam. Aztán meg akinek nem inge... :), de látom már hol értettük félre egymást, valóban egy kicsit bicskanyitogató lett az a hsz.-em, máskor pontosabb leszek. :)

24.
24.
galmat
#23: Értem én, csak azért ne hasonlítsuk össze a mostani oktatási színvonalat a 10-20 évvel ezelőttivel. Csak mostanában divat, hogy lett itthon 70 felsőoktatási intézmény, aztán tényleg sokan kapnak diplomát, de azért a jelenleg diplomával rendelkezők nagy része rendesen megdolgozott a papírjáért.

Na szal ennyi, nem akarom tovább ragozni, csak megjegyeztem. :)
23.
23.
HomoLudens
#22: Próbáld végig olvasni amit írtam. " A szakok felén minden tanulás nélkül megkapod, de még a HC szakokon mint pl..." remélem nem kell túl ragoznom, annyira nem bonyolult mondat. Egyébként a bme-n is vannak akkora sügérek akik megkapják a diplomát hogy beszarás, sőt TDK-ra és konferenciákra is kerül néha belöllük.
22.
22.
galmat
#21: Próbálj ki egy BME műszakis tárgyat. Tudod mit kapsz te ott ingyen...
21.
21.
HomoLudens
#18: Diploma te úr isten, és te még mindig azt hiszed, hogy az jelent is valamit ? A szakok felén minden tanulás nélkül megkapod, de még a HC szakokon mint pl.: orvosi is van retardált rendesen. A józan paraszti észhez nem kell tűliskoláznia magát az embernek.
20.
20.
izomkukac
#18: ennyit ér a diploma :D
19.
19.
Killerbee
#16: Na igen, de az én verziómmal poénabb :D
17.
17.
cross56
ennyi, még hogy a kinect féle technológia nem jó...
16.
16.
Pataky
#15: A távirányítón sincs 142es gomb. Ott is az 1 4 2 benyomása után vált oda szóval előbb mutatsz 1et madj 4et amjd 2t. Ennyi :D
15.
15.
Killerbee
#14: Jah és ha én a 142-es csatornára akarok akkor azt h mutagatom el?:D

14-szer két kezem aztán meg 2 ujj ?:D
14.
14.
geri q
tök poén lenne az ujjaddal mutogatni pl ha 1et mutatsz 1 csatornára voált :D
13.
13.
HomoLudens
Azt hiszem egy avp regényben volt egy TV távirányító amit így kellett irányítani, és az azt is felismerte ha unatkozik a TV néző és elkezdett csatornákat váltani addig még nem talált olyat ami érdekli a mukit. Már ez a technika is csak egy lépés utánna meg jöhetnek az Alienek :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...