HWSW: Mit várhatunk a Windows 8-tól?

  • Írta: fojesz
  • 2010. június 29.
  • Hardver
Link másolása
Egy, a Microsoft érdekeltségi köréből kiszivárgott prezentáció alapján képet kaphatunk arról, milyen újdonságok várhatók a Windows 8-ban, írja a HWSW.
Egy, a Microsoft érdekeltségi köréből kiszivárgott prezentáció alapján képet kaphatunk arról, milyen újdonságok várhatók a következő Windowsban. Egyszerűbb lesz a használat, bővül a hardvertámogatás és megjelenik a Windows Store alkalmazás-piactér.


Eddigi történetének valószínűleg legnagyobb kihívása előtt áll a Microsoft. Az 1972-ben két diák által alapított cég mára a legnagyobb szoftvervállalattá nőtte ki magát. A redmondiak ezt leginkább annak köszönhetik, hogy átfogó kínálatot alakítottak ki vállalati termékekből, amelyek szorosan integrálódnak. Ez a stratégia sikeres volt a XX. században, ma már azonban az informatikai piac sokkal inkább fogyasztói központú, a Microsoft pedig nem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja a lakossági igényeket.

Érdekel, mi lehet az irány a Windows 8 fejlesztésénél?
Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!
26.
26.
hopeeee
Hm windows ME :) a Windows Blue Screen of Death edition-ja

#25 a Számból vetted ki a szót
25.
25.
Hubert
24.
24.
tomy88trance
#23: Azért nem mindent ismer még fel, bár tény,hogy elég jól megcsinálták, az internet beállítással se kell vacakolni, sőt már az első normális induláskor van net.. Számomra a Windows 7 az abszolút etalon.. A Vistáról annyit,hogy én is próbáltam és nekem se volt vele különösebb bajom, viszont a hardveres támogatás már nem volt ilyen széleskörű továbbá eléggé instabil volt szerintem az egész.. attól függetlenül,hogy 2giga ramom van viszont elég jól ment a hírekkel ellentétben.. viszont a játékokhoz elég sok ram kell ,ha Vistánk van akkor meg még pluszba kell .. ,de a windows 7et nagyon eltalálták, szerintem mérföldekkel veri az xp-t .. ,de szerintem egy kicsit felhagyhatnának ezzel az új Windows -t adunk ki megint filozófiával ,mert még jócskán van mit kiadni így is a Windows 7hez, bár tudom,hogy nem most lesz a 8,de szerintem még várhatnának vele..Azért az a jó öreg Windows ME se volt rossz.. szerintem csak azért írtad így ,hogy neked legyen igazad :D
23.
23.
Drider
Nem tudom milyen világmegváltó újdonságot vezethetnének még be ami a 7-ben nem volt. Felrakják hozzá az összes gyártó driver-jét és örülhet neki bárki, hogy de jó, magától felismer mindent, meg milyen jó csilli-villi felülete van. Amíg az XP használata sem jelent gondot az átlagfelhasználónak (pl. ugyanolyan gyors a net, ugyanolyan gyors a gép, mint 7 esetén) csupán fölösleges újabb rókabőr, amit el lehet adni a felhasználófelület újratervezésével.
22.
22.
krisi7
Én mindig bírtam a widows xp-t és a widows7-et szerintem nem lessz rosszabb a win 8 se
21.
21.
megalonagyix
Sokan szidják itt a Vistát, közbe (gondolom) ki se próbálták még, vagy le se töltötték a 2-es servicepacket, amivel nem olyan szar mint ahogy azt leírják.
20.
20.
Pumbicsek
#18: avval hogy a Pista fos nem értek 1et....van amiben jobb mint a win7 és ez oda vissza igaz. szóval ennyire ne írjuk le a winfos 8-at ha fingunk nincs a részletekről. én várom :)
19.
19.
drat576
#18: ja, a 3.1 is király volt :)
18.
18.
#11: pontosan.

a m$ úgy csinál oprendszert, hogy csak minden második jó.

gondolom kisérleteznek, aki benyalja az igy járt.

win95 fos, win98 jó, winME fos, winxp jó, vista fos, win7 jó.

ebből már látszik a minta :)
17.
17.
Prophet
Nálam a win xp halt meg 2-3 hónap alatt a win7 már lassan 8. hónapot vészeli át. Nekem bejött. A következő is legyen legalább ennyire jó.
16.
16.
Bumbi_King
#15: Hát azzal tényleg semmi baj nincs.Oszt. társamnak van még iMac-jük és az is jó(csak nekem ez az apple egér nem tetszik h nincs jobb klikk)
15.
15.
dflt23
#14: Nekem miota kijött a win 7, Mac OS em van és semmi bajom vele:D
14.
14.
Bumbi_King
Nekem amióta kijött Win7-em van és semmi baj vele nagyon szeretem csak ajánlani tudom.Ha pedig a Win8 csak jobb lesz (majd kiderül :) akkor arra biztos h váltok.
13.
13.
izomkukac
én még XP-t használok :D
12.
12.
shooter1234
Nálam a win7 mindig meghalt 1 hónap után, úgyhogy amíg nem jönnek hozzá javítócsomagok, addig marad az XP SP3.
11.
11.
mephi
Szerintem csak csinálják az új oprendszereket, adják csak ki őket, nekünk az nem árthat. Nem kell megvenni, csak a sikeresebbeket, lásd Win7 vs. Vista.

Ha ennyi újdonságot bevállalnak, amit a cikk is említ, az elsőre nem lesz tökéletes. Majd a Win9 jó lesz...
10.
10.
Scoo
#9: Igazból az lett volna jó, ha most tényleg az alapoktól kezdve készítettek volna egy vadi új op-ot. Most lett volna rá idejük (pénzük amúgy is dögivel)
8.
8.
Scoo
Ez nem azt jelenti, hogy holnap a boltokban lesz az új win. Baromi sok idő míg a tervezőasztaltól eljutnak a kiadásig (hidd el, az új xbox,ps, wii is már réges rég tervezés alatt áll). Minimum két év, szerintem amíg a boltokba kerül az új win. Bár az is igaz, hogy igazából szükség még nem lenne rá, de megvenni sem kötelező. Aki akarja az majd megveszi. Szerencsére most nem az van, hogy van egy szar oprendszer (vista) és le kell mielőbb cserélni egy jobbra (win7)

6.
6.
drat576
win 8 minek, még csak most érett be a 7, nekem bőven megfelel még nagyon sokáig az biztos
5.
5.
Exinor
#4: tisztaszoftver programban hozzá lehet jutni akár ingyen is, csak a követelményeknek kell megfelelni:)
4.
4.
pjoco
Akkor se venném meg ha lenne rá pénzem! Marha drága egy windows!
3.
3.
tjames
#1: Jogos. Nemrég vettem meg nem kevés pénzért, nálam a 7 marad AZ oprendszer évekig, az tuti ! ! !
1.
1.
kharami
Mi a fenének Windows 8, mikor még a 7 is éppen hogy kint van!:S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...