Idén már PC-re is next-gen motorral jön a FIFA

  • Írta: fojesz
  • 2010. július 10.
  • Bejelentés
A FIFA 11 végre PC-n is megörökli a PS3-as és Xbox 360-as változatok újgenerációs motorját - a nagy hírt maga Peter Moore, az EA Sports fejese jelentette be.
A FIFA 11 végre PC-n is megörökli a PS3-as és Xbox 360-as változatok újgenerációs motorját - a nagy hírt maga Peter Moore, az EA Sports fejese jelentette be.Azt hiszem, így a vébé bronzmeccséhez és döntőjéhez közeledve nem is kaphattak volna szebb bejelentést a PC-s FIFA-fanatikusok: Peter Moore szerint a számítógépes FIFA 11 végre ugyanolyan szép lesz, mint az újgenerációs konzolokon, és természetesen az új motor bevezetése a játékmeneten is éreztetni fogja a hatását. És hogy mi tartott idáig? Maga a fejlesztés, a bejelentésből kiderül, hogy körülbelül két évig tartott, míg optimalizálni tudták a konzolos engine-t, hogy az tökéletesen fusson PC-n is. A FIFA 11 Európában október 1-jén fog megjelenni, a Wii-s játék pedig csak pár nappal később, október 4-én kerül boltokba.
31.
31.
aludttej
én asse tudtam hogy megjelenik pc-re (mer régen ugy volt hogy nem is fog)
30.
30.
Hasler
konzolokon már a 06 is fényévekre volt a pc-s fifa 10-től...
29.
29.
Hasler
a 07 miért volt jó?:)
27.
27.
Hasler
nem fog menni nagyon 5 évesen, a másik meg, nem ként keverni a szezont a fazonnal mert konzolokon mindent visz a játék...
25.
25.
orange
Végre... Remélem egy 5 éves gépen is el fog indulni a játék :)
24.
24.
XDannyL
Nekem FIFA 10 van PS3-ra. Szerintem ezt a 11-et most kihagyom.

Nem lehet sokkal jobb mint a 10...

Inkább megvárom a 12-t és reménykedek benne hogy az már 3D-be lesz megcsinálva :P
23.
23.
gynorbi
Már nagyon várom a gépigényt:D Eddig 5 éve gépeken is ment, mostmár csak 5 hónaposokon fog menni :D
22.
22.
simon 555
#8: de azt is vedd figyelembe,hogy konzolra sokkal konyebb optimailázlni hiába van benne régi hardver de mindenkinek egyforma,míg a PC-nél nincs egyforma ezért sokkal nehezebb rá optimalizálni.

vegyuk példának a Crysis 2-őt.

a játék egy 5 éves VGA-n meg minden ami benne van a gépben szinte ugyanugy fog kinézni mint egy PC-n amiben csucskategoriás cuccok vannak.
21.
21.
b0rs
#20: ez minden kiadónál szinte így van sajna. a pénz a lényeg - elsődleges a bevétel, játékosok igényei csak másodlagos
20.
20.
mdr88
Kb. 2 hete olvastam ezt a hírt egy külföldi oldalon (ezzel nem a szerkesztőket akarom lehúzni) és ott még olyan szöveg állt a hír mellett (amit szintén Peter Moore-tól idéztek), hogy azért nem jött eddig ki Pc-re az új engine, mert konzolokon tesztelték. Kérdem én.... miért nem lehet bevallani, hogy mióta megjelentek a next-gen konzolok, azóta leszarták a PC-t és most is csak azért verik ilyen nagy dobra az egészet, hogy mégtöbb olyan ember legyen aki megveszi a játékot (aminek az utóbbi 2 évben egyébként PC-n visszaesett az eladása, érthető okok miatt). Érdekes továbbá, hogy a PES-t kisebb csapat, kevesebb pénzből hozza össze (tavaly dologztak először világsztár játékossal - Lio Messi-) és mégis van olyan jó (a licencektől eltekintve), mint a FIFA. Sajnos az a lényeg (ami már eddig is látható volt), hogy az EA-nél már nem a játékosok kielégítése a lényeg (minden platformon), hanem a bevétel, a bevétel és a bevétel. És ha valaki azt mondja, hogy más gyártóknál és/vagy kiadóknál sincs ez másképp annak igazat adok, de ott legalább olyan game-et kap a pénzéért a játékos, ami legalább olyan jó, mint konzolon, ha nem jobb.
19.
19.
papailajos
Na vegre!!!De aze ne szidjatok az EA-t,valahogy ravettek magukat es kesz,lessz es ennek oruljunk!
18.
18.
Harmy
én még igy is jobban várom a PES2011-et
17.
17.
Hunszi
sokat nem örülhetünk mi PC-sek sem jön 1-2 év múlva az új konzol generáció s megint le leszünk...
16.
16.
arshavin23
#15: Szerintem csak grafikára gondolt. :)
15.
15.
Mathia$
#14: hááááá ez jó :D#6:Épp ezért teljesen mind1 hogy milyen a PES, a FiFA megjelenése óta egy életre megnyerte a népet. PES-nek akkor lenne esélye, ha a FiFA szar lenne... de ez nem fog megtörténni se a közeli se a távoli jövőben :)

Addig is minden kedves és kevésbé jóindulatú FiFA-fan gyenge másolatnak tekinti a PES-t. Bár sztem a pc gamereket nehezen fogja visszahódítani a hosszú idő után ismét normális kinézettel jelentkező FiFA.
14.
14.
kankadi
most érte utol a pc a konzolos teljesitményt
13.
13.
Harmy
nem tudja valaki hogy mikor jön ki majd a demo?
12.
12.
zoli12i
na az király már ! De én akkor is ps3-n viszem majd.

De a magyar bajnokság módot pc-n beszerzem hozzá januárban és a LOKI-val alázok majd.
11.
11.
bzsp
ami késik nem múlik. végre a PC-sek is kapnak vmit.
10.
10.
Petike94
Itt van két pc-s kép a tegnapi kölni bejelentésről.A lényeg számít: konzolos motor!!!!http://www.postimage.org/image.php?v=PqgnmDA
http://www.postimage.org/image.php?v=Pqgnp7J
9.
9.
szambotomi
#8: egyetértek, de inkább örüljünk h eljött ez a pillanat is :D
8.
8.
Shotgun Blues
Két kérdésem lenne:1: Mitől next-gen a grafikája egy olyan játéknak, ami egy 5 éves hardverre készült?2: "És hogy mi tartott idáig? Maga a fejlesztés, a bejelentésből kiderül, hogy körülbelül két évig tartott, míg optimalizálni tudták a konzolos engine-t, hogy az tökéletesen fusson PC-n"Mármint az az engine, ami egy 5 éves hardverre készült. Ez tartott 2 évig? Garzásfejlesztőkkel dolgoznak?

A mai Pc-ékben található hardverek egyébként is jóval szebb és okosabb szoftverek készítését is lehetővé teszik.2010-ben ideje lenne kinőnie az EA-nek az átlátszó és emiatt tökre felesleges marketing blabláiból.
7.
7.
mephi
"És hogy mi tartott idáig? Maga a fejlesztés, a bejelentésből kiderül, hogy körülbelül két évig tartott, míg optimalizálni tudták a konzolos engine-t, hogy az tökéletesen fusson PC-n is."

Na neee, azért ez mese. Értem én, hogy az átportolás eltart egy darabig, de ez egy kicsit gyenge lábakon álló érv itt.

Amúgy időszerű volt a váltás.

Sokkal jobb lett volna, ha őszintén ezt írják:

"Mivel évek óta PC-re ugyanazt a szart adtuk ki, féltünk, hogy idővel kiszorulunk az ottani piacról a PES miatt..."
6.
6.
pstomi
#5: miután megjelenik a pes utána napra rá kiadják rá a liszensz patchet és minden csapat benne lesz
5.
5.
Gabesz 17
Amíg a PES-nek nincs licenc-e, addig nálam a FIFA a nyerő.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...