A Criterion már 2002-ben is NFS-t akart készíteni

  • Írta: ATi0021
  • 2010. augusztus 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A Criterion Games felfedte, hogy 8 évvel ezelőtt nagyon közel voltak egy Need for Speed játék elkészítéséhez. A Need for Speed: Split Second alapja kaszkadőr mutatványokon alapuló versenyezés lett volna.

Az e havi GamesTM-ben a Criterion dizájnere Craig Sullivan felfedte, hogy miután befejezték a Burnout 2-t, a csapat kapcsolatba lépett az EA Canadával az előbb említett NFS játékról. Végül miért nem készült el?

A Criterionos Alex Ward szerint, ez azért volt, mert az adott helyzetben a csapat nem volt hajlandó elkészíteni a C64-es Skate or Die folytatását, mely egy titkos játék volt, aminek a fejlesztését elvállalta volna az EA megbízásából:

"Találkozóra hívtuk az EA-s srácokat, hogy elmondjuk nekik, nem készítjuk el a játékot, erre ők teljesen megőrültek, perrel fenyegettek minket, hogy kitesznek az üzletből... sok volt a düh és a frusztráció. Majd kaptunk egy hívást a Need for Speed-es srácoktól, akik azt mondták 'fiúk, mi nem tudunk veletek együtt dolgozni soha többé; csak egyszerűen odébb álltatok, ami a Ti szégyenetek, így nincs miről beszélnünk veletek.' Emlékszem amikor visszamentem az íróasztalomhoz, a számítógépem volt egy EA nevű mappa, majd a törlésére kattintottam. Sokat tanultunk arról, miként is kell elkészíteni egy játékot."

Majd a csapat lehetőséget kapott, hogy elkészítse a Burnout következő részét, most pedig elkészíthetik az első Need for Speed játékukat a Hot Pursuitot, mely idén ősszel jelenik meg.

10.
10.
Motig
nevezem. szerintem ha a cg kapta volna meg a jogot nem let volna NfSUG meg társai(pedig bárki bármit mond a UG2 a legjobb volt a tuningos sorozatba) bár tény akkor B3 sem let volna... moist melyikért sirtunk volna?
9.
9.
Netsu
#5: Jaj,persze,semmi baj! :) Érdekes hír volt,köszönjük! :)
8.
8.
papailajos
Ne meg fikazzatok ATi0021-et!!!!Oruljunk h legalabb kuldott be hirt :) ...THX
7.
7.
zsilvolgyi
6.
6.
343i
Pár érdekesen hangzó mondat is van "csak egyszerűen odébb álltatok, ami a Ti szégyenetek"
5.
5.
ATi0021
3. - Igen jogos, kérlek nézd el nekem, siettem. :) Remélem a GK majd javítja.
4.
4.
NinjaNorb
a revenget leszámítva sztem a 2ik legjobb autósjáték:D
3.
3.
Netsu
Néhány baki a cikkben :) "megörültek" Az inkább megőrültek :) "számítógépem" m=n :) "mikét" +n :)
2.
2.
huszti
Jaa, sokat hülyültünk vele anno :D
1.
1.
abydos
Ez nagyon érdekes hír volt... Nem gondoltam volna... Mondjuk így utólag, hihetetlenül örülök, hogy a Burnout 3 Takedownot készítették el, a PS2 legjobb autósjátékát! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...