GOG.com - bezárással reklámozzák magukat?

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 19.
  • Érdekesség
Link másolása
A minap minden előjel nélkül a bezárásáról adott hírt a Good Old Games, a lengyel CD Projekt játékletöltő szolgáltatása. A GOG.com igazi ínyenc falat volt a PC-s játékosok számára, a hirtelen rossz hír fel is háborított egyeseket - nekik szólunk: úgy néz ki, bezárásról szó sincs, ez csak marketingfogás.

A Good Old Games-t 2008-ban indította útjára a CD Projekt, a szolgáltatás azért vált különösen népszerűvé a játékosok körében, mert nem csupán olcsón árulta a számítógépes játékokat, de a korábban megjelent címeket is újra elérhetővé tette a platformon, javításokkal és emulátorokkal leküzdve az operációs rendszerek közötti generációváltásokat. Hab a tortán, hogy a GOG.com semmilyen másolásvédelmi rendszerrel nem fárasztotta a felhasználókat (igaz, opcionálisan elérhető volt egy letöltő alkalmazás), ráadásul számos extrát - kézikönyveket, háttérképeket, betétdalokat és a többi - kínált a letöltött játékok mellé.

A minap azonban minden előzmény nélkül leállt a szolgáltatás, a GOG oldalán olvasható üzenetben azt írja az üzemeltető csapat, hogy a Good Old Games ebben a formában nem működhet tovább. Ők mindenesetre köszönik a rajongói támogatást, viszont a GOG ötlete nincs elveszve, csak lezárják az elmúlt két évet, és új kihívások után néznek - a gyászos bejelentést ráadásul meg is fejelték: természetesen dolgoznak azon, hogy mindenki visszakapja a játékait.

A rajongókat megosztotta a hír: egy részük egy perces némacsenddel búcsúztatta az oldalt, mások a felháborodásuknak adtak hangot, a játékaikat követelték, megint mások marketingfogást vizionáltak - és úgy néz ki, nekik van igazuk, erre több jel is utal. Egyfelől a CD Projekt szeptember 22-re ígért bejelentést a szolgáltatással kapcsolatban, másfelől ha tudunk olvasni a sorok között, kiderül, hogy valószínűleg egy komolyabb megújulás elé néz a GOG. Az oldal mindig is béta állapotban működött, a CD Projekt szóvivője pedig hangsúlyozta: ahogy az oldalon is olvasható, a mostani leállással GOG nem halt meg, a következő napokan további információkat osztanak meg a közösséggel.

4.
4.
Top Secret
Jó kis reklám fogás csak nehogy mindenki rászokjon!
3.
3.
Optimus Prime
Éreztem én, hogy jobb, ha megvannak a telepítőfájlok nálam is. :S
De mióta meghalt az íróm, ezzel nem foglalkoztam. Remélem tényleg egy update jön, mostanság sok erre utaló cikk volt fent. Mit szeretnénk még, hogy lenne jobb, mi az ami jó-mi nem, stb.
2.
2.
Trishtan
Én eddig is tudtam, bár általában az ingyenes akcióikat használtam, pénzért csupán az egy szem Gabriel Kninght 2-t vettem náluk.
1.
1.
hedzsooo
Most mar legalabb en is tudom, h van 1 altalan ilyen oldala a CD Projekt-nek ! XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...