HWSW: Bemutatkozott a "Facebook-böngésző"

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 8.
  • Bejelentés
Link másolása
Megérkezett az a böngésző, amit nem a sebességgel próbálnak eladni, hanem kifejezetten "közösségi böngészőnek" szánnak. A program fejlesztői azt állítják, hogy úgy rakták össze a terméket, ahogyan a mai web használati szokásoknak és elvárásoknak az megfelel, írja a HWSW.

Egyes említések csak "Facebook-böngészőnek" hívják a Rockmelt böngészőt, ami igyekszik átlátható és használható módon integrálni a közösségi funkciókat önmagába. A Chromium forráskódjára épülő program fejlesztői mondhatni újra feltalálták az internetezést.

A nagy nevek mellett gyakran bukkannak fel pionírok, azzal a szándékkal, hogy a böngészési szokásokat feje tetejére állítva elsöprő sikert arassanak. Ilyen motivációja volt a Flock fejlesztőinek is, az eredetileg Gecko motorra épülő, de időközben szintén a Chromiumra átálló termékkel, ami még az európai Windows-felhasználók böngészőválasztó képernyőjére is felkerült, mégsem kellett senkinek. A Rockmelt hasonló helyzetben van, azzal a különbséggel, hogy valódi felhasználói igényeket testesít meg, s nem öncélú technológiai magamutogatás a végtermék.

 

Érdekel, hogy mit tud a RockMelt?
12.
12.
Sethos
#9 : csak hogy nem mindenki sztárolja a chrome-ot...
11.
11.
kekvillam
#10: de belehet tnulni :D
10.
10.
kekvillam
hát ez nem rossz :)... de azért szerintem egy picit bonyi
9.
9.
Yami
Tényleg valós felhasználói igényt ragadtak meg a fejlesztők, amit értékelek (még ha én nem is élek ilyen közösségi portálokkal). Viszont szerintem túlzás volt ezért egy külön böngészőt létrehozni. Ha már úgy is Chromium alapokra építkeztek, sokkal logikusabb lett volna inkább Chrome bővítményként kiadni.
8.
8.
danez11
sucks ... ez csak ilyen kis faszbookbuziknak való ! blööáááhh :(
7.
7.
gamerplayer
hát őőő azért szerintem ennyire nem kell túlzásba vinni a fészbukot se,,
5.
5.
xICEMANx
Sztem egy elkomplikált szarnak tünik... kár volt dolgozni vele XD
4.
4.
dareal
#3: Nagyon jó az a rész :-)
3.
3.
pjoco
Nem akarok beszopódni a facebookba! xD
2.
2.
petimanus
Nem értem minek. Aki facebookozik, az úgyis ott ül előtte éjjel-nappal, aki meg felmegy és napjában egyszer-kétszer megnézi, az meg bármilyen böngészőből megoldja.
1.
1.
tjames
Ez nekem egylőre Q bonyolultnak tűnik. Kétségtelen, hogy aki a napja 90%-t online társaságban tölti, annka ez nagyon jó lehet. De én a Chrome-ot a puritánsága miatt szeretem. Ez meg pont az ellenkezője!
Célközönségnek jó lehet. De én nem vagyok ilyen iwiw-twitter buzi. (hálisten)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...