PSP - már a kezdetektől halálra volt ítélve

  • Írta: InGen
  • 2010. november 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Érdekes dolog ezt hallani a Ready at Dawn egyik munkatársától, akik pont most jöttek elő egy hatalmas PSP-s sikerjátékkal, a God of War: Ghost of Sparta című remekművel. És mégis: úgy tűnik, hogy a fejlesztők szerint a PSP már eleve halálra volt ítélve, s reménykednek a jobb folytatásban.

A Ready at Dawn most készült el az új PSP-s God of War anyaggal, ám úgy látszik nem egészen elégedettek a géppel, vagy csak ösztökélni szeretnék a Sonyt egy még ennél is jobb folytatásra. Akárhogy is, furcsa az alábbi szavakat a hordozható masina egyik legsikeresebb fejlesztőinek szájából hallani.


"Halálra volt ítélve már a kezdetektől. Egyszerűen van néhány olyan dolog, amit nem hagyhatsz ki egy ilyen gépből, ahhoz, hogy az igazi hordozható konzolnak hívhasd. Főként a konnektivitással és néhány, kézikonzolhoz szükséges feature-rel kapcsolatban számolták el magukat a fejlesztők, a kiadók és főként a Sony. Habár ez természetes, elvégre a Sonynak ez az első" - mondta Ru Weerasuriya, a Ready at Dawn társalapítója.

Weerasuriya reméli, hogy a Sony tanult a PSP és a PSP Go hibáiból, és az újgenerációs hordozható konzolban mindezeket kijavítják. A Ready at Dawn már valószínűleg sejti is, hogyan fog kinézni ez a bizonyos következő generáció, hiszen esélyes, hogy már megkapták a fejlesztői kiteket a PSP 2-höz.

20.
20.
TEEBEEX360
#18: Hát igen az UMD.Sokkal jobb lett volna egy mini disc-es megoldás.Mint a Game Cube-nál.Amúgy megmondom őszintén pont letojtam a psp-t.Jó volt meg minden de nem érdekelt.Most addig míg meló helyre érek az kb 20 perc,és itthon itt vannak a nagy konzolok.Szóval nem érdekelt sose,és valahogy a psp2 se fog.Szerintem olyan horror árban lesz amiből akár egy ps3-at is lehetne venni,vagy egy xbox360-at.
19.
19.
kae-chan
én is megvédem a PSP-t. az egyik leghasznosabb dolog amit vehettem az a psp volt, és mindig rájövök, amikor előveszem, hogy örülök annak hogy van/létezik, mert nem csak játszani tudok rajta, de netezni, képeket nézegetni, filmet nézni, és zenét hallgatni; ezt a régi nds-emmel képtelenség csak akkor nem, ha veszek hozzá r4et. de az egy 10-es plussz meg még a microcard. ugyhogy a sony által fejlesztett PSP viszi a pálmát, és aki ezt kijelentette - az egyszerűen nem vett magának psp-t :)
18.
18.
mamgu
Hát akkor én is hozzáteszem a rinyámat a többihez : nekem is volt psp még a legelején amikor csoda volt , a legfőbb gondom mindig az volt hogy nem állt a kezemre , hol it hol ott cseszte , sokfajta gameboy-om volt van és egyikkel se volt ilyen problémám , a másik nagy hibája szerintem az umd .
17.
17.
spence
Nekem is meg kell védenem a PSP-t. Eddigi legjobb kütyü beruházásomnak tartom, és igen várom már a 2-t. De...
Én értem amit Weerasuriya mondott a konnektivitásról. Nincs benne Bluetooth, nincs lehetőség közvetlen fájlcserére - még homebraw-t sem sikerült rendeset írni ami megvalósítaná - és a böngészője valami borzalmasan jelenít meg szinte mindent. 128x160-as felbontásban egy Opera Mini egy mobilon megveri :)
Mindenképp a DS ellenfeleként kell tekinteni, hisz ugyanazt a piacot célozzák. Nyilván vonzóbbá teszi a DS-t az, h a PSP 75%-ba kerül csak. Utána viszont a játékok árazása már ugyanaz. Soknak tartok egy kézikonzol játékért 8-10e Ft-ot, és sajnos nem nagyon megy lefelé az áruk. Nemrég láttam egymás mellé kitéva a PC-s NFS Shiftet 1990-ért és a PSP-s Shiftet 5490-ért... A DS mellett szól a kb. 4000 játék a fele annyi PSP játékkal szemben. Itt Sonyék szeretik a kalózkodásra fogni a számokat: A fejlesztők nem szeretnek PSP-re fejleszteni, mert nem nagyon térül meg, mert a kiadás pillanatában már törik is fel. Oké, de a DS-en is lehet tört játékokat futtatni. A baj a játékokkal van. A kb. 1800 játékból 250 olyan van amivel érdemes időt tölteni. Ezek viszont olyanok, amiért megéri megvenni egy PSP-t :) Viszont óvatosan kell válogatni mert volt olyan játék ami jónak nézett ki screenshotok alapján, jónak nézett ki gameplay videók alapaján, végül játszani vele rossz volt...
Jobb játékok, mindenhez kapcsolhatóság - a tévére kötés nagy ötlet volt, kérjük ugyanezt HD-ben mostmár :) - és kedvezőbb ár, ezekkel szép PSP 2-t kaphatnánk. Ellenfele a 3DS lesz ugye, csakhogy megint két teljesen más konzol vetélkedhessen. Mindenestre nekem egy PSP 2 lesz a jövő karácsonyi ajándékom :) Hú de hosszú lett, leültem.
16.
16.
adamsfamily
Az a vicc,hogy az új ds még mindig nem tart ott teljesítményileg mint a psp,az egyedüli vetélytársa szerintem az itouch.A psp 2 elég erős lesz ha minden igaz és gondolom jó darabig megfogja tartani majd a helyét a kézi konzolok terén.
15.
15.
Tyebeca
Szerintem meg a DS gáz dehát mindenkinek más az ízlése és pont ezért adta ki anno a Sony a PSP-t mert tudta hogy van rá igény. Szerintem nem hiányzott semmi belőle amit hiányoltam volna. Nekem is volt már 2drb. És veszek PSP2-őt vagy PSPhone-t az tuti.
14.
14.
Birkazoli
Szerintem a PSP-t inkább csak a Nintendo DS ellenfélként akarták kiadni:D Próbáltam, de tényleg elég förtelmes.A Sony inkább maradjon a nagy PlayStation gépeknél, abban tényleg profi, de kézi konzolt inkább hagyják a Nintendo-ra:)
13.
13.
iNKARNATE
#9: Mégis sikerült bele szállnod, és egy ilyen "utolsó szó az enyém" dologgal kilépni belőle - nem fontos, lazán kapcsolódik mint mondtam. Azt viszont ne szabályozd légyszi, hogy milyen legyen egy adott felhasználó mentalitása.

#10: Persze, biztos lehetne jobb is. Ugyanakkor amit tapasztalok az az, hogy az oktatási színvonaltól függetlenül a srácok szarnak rá nagyívben. Aztán ha neadjisten normális melóra kerülne sor, vagy szükség lenne nyelvtudásra akkor lehet menni pénzért tanfolyamokra, értelmes :) Meg persze az általános videojáték rinya, hogy miért nincs lefordítva ez meg az a játék és nem értik. Ez gáz. Ennyi tudást akár oktatással, akár anélkül is össze lehet szedni - már persze ha érdekel.
12.
12.
Robbie17
11.
11.
zsilvolgyi
Van PSP-m de 2-re nem ruházok be.
10.
10.
Lachgas
#8: Azzal a nyelvoktatással ki lehet törlni a hátsóféltájt.
9.
9.
abydos
#8: Magyar oldalon ez nem lehet mentalitás vagy felfogás felhasználó részről sem.

Kiszálltam a vitából, mielőtt elkezdődne.
8.
8.
iNKARNATE
#7: ehhez lazán kapcsolódik:

vagy megtanulni nyelveken ha már x éven át az ember segge alá tolják az iskolában TELJESEN INGYEN.
7.
7.
abydos
#6: Egyet értek grahammal, ő nem tud angolul így a cikk lényegét is félreértette, mert idegen szavakat használtok. Pont graham a példa arra, miért lenne szükséges magyarul írni és nem angolosodni, a funkció szó szerintem ráadásul szép is :)
5.
5.
Sonnypapa
Sztem meg a Sony nem egy két dolot rontott el a psp-vel...tény,h amikor kijött hatalmas királyság volt, de az idő folyamán nyilvánvalóvá vált,h egyáltalán nem sikeres. Aki meg vette egy idő után túl is akart adni rajta és ez köszönhető annak,h alapból qva kevés játék van rá és ami van az is nem kicsit drága.
Nekem volt 2 Pspm is...Túl is adtm mind a kettőn, pedig a lelkesedésem iránta hatalmas volt.
Arról nem is beszélve, amit a PSP Slim óta csinált a Sony a PSPvel vérfrissítés gyanánt totál fölösleges volt...
Pedig rengeteg lehetőség lett volna benne...de 7-8-10.000ért adni egy játékot hozzá elég kemény. De mégha le is töltesz mindent hozzá, ami jó, akkor is elég hamar végigszaladhatsz mindenen.
Remélem a PSP 2nek nagyobb sikere lesz...
3.
3.
abydos
Nem értem mire gondolt a fejlesztő úr, mi volt az, ami nem volt benne ebben a gépben, ami az akkori 2004!-es megjelenésekor még szükséges lehetett volna! 2004 és most 2010 van... 2004-ben a nagy kijelző, a film nézés, zenehallgatás és a brutális grafika bizony nem jelentéktelen ellenfele volt a Nintendo-nak, azt kell mondjam, ma sem szégyenkezhet, hiszen a Nintendotól kikapni azt hiszem nem szégyen, és pont a Nintendo DS és a PSP az a két konzol, ami mindenki ember zsebében elférhet, annyira más a két gép. (Keleten ráadásul így csinálják, egyik zsebben DS, a másikban PSP...)
2.
2.
Tyebeca
A Sony mindig mint általában belepréseli az akkori legjobb technológiát masináiba. Természetesen eljött az ideje a hardware frissítésnek és ezzel együtt bejelenteni a PSP2-őt, de szerintem a PSP megjelenésének évében messze a legjobb és legerősebb hardware volt a kézikonzol piacán. Felesleges ilyen kijelentéseket tenni ha tisztában vagyunk azzal hogy már ugye picit elavult. Manapság már az okostelefonokban is 1Ghz körül ketyeg az órajel. Hol vannak már a PSP 333Mhz-étől.
1.
1.
givi6
minden 2. japánnak psp van a zsebébe :D xD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...