Kinecttel irányítják a Windows 7-et

  • Írta: mephi
  • 2010. november 24.
  • Videó
Link másolása
Most, hogy a Microsoft áldását adta a Kinect "jótékony hackereinek" tevékenységére, várhatóan egyre-másra záporoznak majd az új ötletek, hogy mire lehetne használni PC-n a mozgásérzékelős kamerát. A mostani videóban a Windows 7 irányítását vehetitek szemügyre - igen, egér és billentyűzet nélkül.

Nemrég olvashattunk hírt arról, hogy a Microsoft miképpen vélekedik a Kinect PC-s használatáról, és természetesen továbbra is történnek újabb próbálkozások - a mostani videó is ezt prezentálja. Vajon mikor fog lépni valamelyik gyártó, hogy kiszolgálja a PC-s piacot? Lesz ilyen eszköz PC-re? Szerintetek?

16.
16.
Ragnarök
Lehet, hogy én vagyok túlságosan szűk látókörű, de én nem értem a Kinect PC-re való portolásának 'értelmét'. Egy az, hogy ki akarna bármit is ilyen hadonászással csinálni, amikor az egérrel egyértelműen kényelmesebb. Nem kell ott szobrozni a kamera előtt és a két karoddal legyezni mint egy másfél éves kisgyerek a cukorka után... Meg a másik, hogy egy Kinect azért drágább mint egy (casual) bill + egér kombó. (Természetesen a gamer bill-ekkel meg egerekkel is el lehet szórni kisebb összegeket...) Mindenesetre belátom, hogy tényleg nagy teknikai előrehaladás ez az egész, csak PC-n való használatának nem látom értelmét.
15.
15.
McDuff
én ezt nem akarom elhinni...az 1 dolog hogy mondjuk a kurzort irányítja a kezével windowsban,de ahhoz hogy 2 kézzel rajzoljon meg képeket nézegessen,ahhoz nem csak 1 illesztőprogram kell,ahhoz a programokba is bele kell nyúlni,ezt sztem meg nem tették meg...
ha meg mégis,felbasz,boxon is ennyire részletesen kéne irányítatni,nem csak azt a szar kinect menüt:P
13.
13.
mdr88
csak a lázítás végett... :D itt egy kicsit meggyőzőbb videó: http://www.youtube.com/watch?v=3EeJCln5KYg

a cikkben szereplő videó nagyon gagyi... sokszor inkább követni próbálják, mintsem irányítani, amit én linkelek, az már egy kicsit meggyőzőbb lehetne, de szerintem még ez is kamu :D

Maga a Kinect egyébként tényleg valóban jó cucc, de szerintem kell neki egy kis idő, mire teljesen kiforrottá válik a technika... 1 max 2 év és tökéletesítik az tuti.
9.
9.
Ecneb
És mi van akkor, ha a hackereket az MS pénzeli?
Gondoljatok bele, mindenki szereti a hackereket, mert van ingyen játékunk, programunk, zenénk..... és most kinect is "közelít", holott őket az MS fizeti, hogy íj módon is fejlesszenek.
8.
8.
Tyebeca
Ez így nekem nagyon bejönne ha igaz lenne. Teccik :-D
A hackerek munkája eddig számomra érdekesebb mint amit a Microsoft kihozott belőle.
7.
7.
lacy8
Igaza van az MS-nek minek öljön pénzt olyanba amit a Hackerek ingyen megcsinálnak nekik... És még a fejük is virul hogy alkottak :D
6.
6.
Yami
Tuti fake. A Kinect még csak be sincs kapcsolva.
Ezt onnan lehet látni, hogy a Kinect által kibocsátott, számunkra érzékelhetetlen infravörös fényt a szenzor projektoránál a kamerák fehér csillogásként jelenítik meg. Itt semmi ilyet nem látni.

Ezen a videón 1:22 -nél megfigyelhetitek ezt a jelenséget: http://www.youtube.com/watch?v=azfLCUs-pi8
5.
5.
princeps27
mintha jedik lennének, velük van az erő :D
4.
4.
Oliver S96
tiszta vasemberes feelingű, ha fake is
3.
3.
gamerplayer
kicsit mintha nagy lenne a "ping"
1.
1.
Binder
Nem tudom ki hogy van vele, de ez nekem továbbra is csak poén...semmi több.
Sokat kell fejlődnie hogy használható legyen. De jó úton haladnak, csak még kell neki 5-6 év.
A hackereknek ez kihívás votl..semmi több...gyakorlati hasznát nem látom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...