HWSW: Facebook - beszállt a Goldman Sachs is

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 4.
  • Biznisz
Link másolása
A Goldman Sachs 450 millió dollárral szállt be a Facebookba, az orosz Digital Sky Technologies pedig további 50 millió dollárt fektetett a mindent elsöprő népszerűséggel bíró közösségi oldalba, adta hírül bennfentesekre hivatkozva a New York Times, írja nagytestvérünk, a HWSW.

A két ügylet 50 milliárd dollárra taksálja a Facebook piaci értékét, ezzel a cég olyan webes óriásokat előz meg, mint a Yahoo és az eBay. Mivel a társaság részvényei nincsenek tőzsdén, ezért nem hozza nyilvánosságra pénzügyi mutatóit, de az elemzők szerint a Facebook 2010-ben 2 milliárd dollár körüli forgalmat bonyolított és nyereségesen zárt.

A New York Times szerint a Facebook és a Goldman Sachs egyedi konstrukciót dolgozott ki, amelynek értelmében a befektetési bank lehetővé fogja tenni legjobb ügyfelei számára, hogy beszálljanak a Facebookba. Az Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelet (SEC) a több mint 499 befektetővel rendelkező vállalatok számára kötelezővé teszi pénzügyi adataik publikálását, de a Goldman saját ernyője alatt akár több száz vagy több ezer új befektető is érkezhet a Facebookhoz anélkül, hogy az adatokat nyilvánosságra kellene hozni. Egyelőre nem tudni, a SEC mit lép.

A Facebook és a hozzá hasonló közösségi webes szolgáltatók a befektetők kedvenc célpontjaivá váltak - a teljes cikket a HWSW-n olvashatod el!

4.
4.
Teuton
És cserébe megszerezhetik belőle több mint 500 millió (hasra ütöttem) ember adatait ha elég ügyesek, vagyis: egy ember = 1 USD. Meglepően gazdaságos!
http://www.pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/multik-is-toltik-a-torrentre-kiszivargott-facebook-adatokat.html
http://computerworld.hu/aruba-bocsatott-facebook-adatok.html
http://www.sg.hu/cikkek/78524/bepereltek_a_fogyasztovedok_a_facebookot
stb
3.
3.
givi6
...fingom sincs mivel lehet mivel lehet még támogatni... :D
1.
1.
Hardy
fészbúk az elpusztíthatatlan :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...