PayPal-ban vár a World of Warcraft farmerekre

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Kitilthatják a PayPalról azokat a felhasználókat, akik a World of Warcraftban szerzett aranyukat próbálják meg értékesíteni a rendszer segítségével. A farmerek komoly fejfájást okoznak a Blizzardnak: nem csak reklámokkal árasztják el a játék chatablakát, de az MMORPG világának egyensúlyát is veszélyeztetik.

Ha valaki ismeri a World of Warcraftot, bizonyára találkozott már a "farming" fogalmával: a farmerek azok a játékosok, akik kifejezetten az aranygyűjtésére mennek rá (sokszor üzleti szervezet tagjaként), majd a játékbeli pénzt igazi valutára cserélik. Kínában például rengetegen élnek meg ebből a foglalkozásból, nekik jobban megéri egész napokat az internetkávézókban ülni, mint más munkát végezni.

A Blizzard évek óta küzd ezzel a problémával, amely nemcsak bekavar az MMORPG világának belső gazdaságába, de növeli az esélyét az account-feltöréseknek is, ráadásul az is rendkívül zavaró, mikor az akciós aranyárakat hirdetik a játék chatablakában.

Bár a harc kilátástalannak tűnik, érdekes fordulatot vehet az ügy, hogy ezúttal maga a PayPal üzemeltetője sietett a Blizzard segítségére. A PayPal egy kényelmes és viszonylag biztonságos internetes fizetési módszer, amelyet a farmerek is előszeretettel használnak az arany értékesítésére. A PayPal azonban a Blizzard kérésére összekapta magát, és figyelmeztetést küldött minden olyan felhasználónak, aki összefüggésbe hozható a farming tevékenységével.

A PayPal bannal fenyegetett, azonban mindenkinek megadta a lehetőséget, hogy felhagyjon a farmolással. Egyelőre nem tudni, hogy milyen hatást ér el (ha elér egyáltalán) a szolgáltató lépése, azonban a hír mindenképpen szívmelengető lehet a WoW-játékosok számára.

15.
15.
ssominho
13: van egy addon ami blockkol mindenféle spamet
14.
14.
huszti
#12: nagyon durva :D lehet ezen gyakorlatoznak a kezdő tőzsdések :D
13.
13.
Speper
Hát én is gyűlölöm a gold sellereket. Hiába hírdetek valamit trade chaten ( Ragnaros ) a hülye gold seller spam elnyomja az enyémet :@ Amúgy meg tényleg rengeteg lehetőség van a pénz gyűjtésére... szakma, hc, farm, AH cápázni is megéri, mint ahogyan azt előttem is leírták...
12.
12.
Yami
#11: És valóban.
Voltak is ilyen kutatások amikkel kimutatták, hogy a WoW-os aukciósházakban megfigyelhető jelenségek nagyon hasonlóak a valós tőzsdéken létrejövőekhez
11.
11.
Apostol360
#10: tiszta tőzsde :D::DD
10.
10.
Spider925
#9: lehet úgyis ahogy leírtad. professionokkal stb, de ha már összeszedsz 20-30e goldot akkor már befolyásolni tudod az AH árakat. (felvásárolod a készletet és visszateszed drágábban)
9.
9.
Apostol360
de h lehet ilyen durván lovét farmolni??én mindigis csak wari pvp miatt nyomtam (azért is hagytam abba LK-nál mert sztem ott vmiért rossz lett wari),haverom az mindig farmolt...de akk ezt h is kell?napi küldik ? mobok ölése meg ilyenek? =(off: http://www.youtube.com/watch?v=jKsWSzAe5R4&feature=topvideos - ha vki nem látta volna)=
8.
8.
Skyer
Valamelyik nap is egész szépen ment a flood arathoron... Végre, valamit kezdenek goldsellerekel..
7.
7.
myrte
mindig is tudtuk, hogy ésszel többet lehet keresni, mint fizikai robotolással
4.
4.
Apostol360
boccs most is árulnak :D 1000g 800 huf xD
3.
3.
Nomad010
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...