Csak 2012-ben jelenik meg az új Ghost Recon

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 14.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft is közzétette a 2011-es pénzügyi évére vonatkozó helyzetjelentését, amely szerencsére más érdekességekkel is szolgált a puszta számokon kívül. Kiderült, hogy az új Ghost Recon csak jövőre jelenik meg, és hogy a feltételezésekkel ellentétben az I Am Alive és a Beyond Good & Evil 2 még létezik.

Tudjuk le először a szárazabb részét. A francia kiadó március 31-én zárta a 2011-es pénzügyi évét, melyben bevételei éves szinten 19 százalékot növekedtek, a számláló 1,039 milliárd eurónál állt meg, ebből a bruttó nyereség 673,6 millió euró volt. Az utolsó negyedév éppen nem sikerült olyan jól: 178 millió eurónyi bevételt könyvelhetett el a cég, azaz 15 százalékkal kevesebbet, mint tavaly ebben az időszakban.

Az Assassin's Creed: Brotherhood eladásai 7,2 millió, a Just Dance sorozaté 10 millió, a Michael Jackson: The Experiance-é pedig 3 millió értékesített példánynál járnak, és szépen zakatol a többi cím is: az Anno-játékokból 5, a Brothers in Armsból 7, a Driverekből 15, a Far Cry-ból 7, a Prince of Persia részekből 17, a Settlersből 8, míg a Your Shape játékokból 2 millió példány kelt el eddig.

A Ubisoft sokat köszönhet a táncjátékoknak, és nagyon szépen szerepeltek a 3DS-es nyitócímei is - érdekesség, hogy az utolsó negyedévben értékesített játékainak 20 százaléka volt 3DS-es program, míg a Wii-s és a PC-s játékok esetében ez az arány 37 és 17 százalékos. A casual címek továbbra is fontos szerepet kapnak a cég terveiben, a Kinect, a Move és a 3DS sem lesz elfelejtve, és a Rocksmith című gitáros játékot is nekik szánják.

Szépen terjeszkedik a vállalat az online szegmensben is: a Uplay rendszert folyamatosan fejlesztik majd, a Settlers Online és a Might & Magic Heroes Kingdoms is állandó bevételt fognak hozni. A Ubisoft az első részhez hasonló, viharos népszerűséget jósol a Trackmania 2-nek - a bétateszt a következő hónapok folyamán veszi kezdetét -, és napokon belül egy népszerű címükön alapuló PC-s játékot is bejelentenek majd, amelyik ezen az üzleti modellen alapszik.

Mire számítsunk a jövőben?

A kiadó az idei üzleti évre 1040-1080 millió eurós bevételekkel számol, az első három hónapban a Michael Jackson játék PS3-as és Xbox 360-as változatától, a Child of Edentől, a Might & Magic Clash of Heroestól és az Outlandtől várják a legtöbb pénzt.

Szomorúbb hír, hogy a kiadó átszervezésbe fogott, melynek keretében bizonyos, eddig be nem jelentett projekteteket lelőttek. A kiadó megerősítette: a feltételezésekkel ellentétben a Beyond Good & Evil 2 és az I Am Alive még mindig készül, további információkkal azonban már nem szolgáltak velük kapcsolatban.

Azt eddig is tudtuk, hogy a Ghost Recon: Future Solider idén április és jövő március között fog megjelenni, azonban a legtöbben úgy tippelték, a cím rajtját az őszi szezonra időzíti a Ubisoft. Mint a minap kiderült, erre nem fog sor kerülni: a kiadó úgy döntött, hogy a 2012-es naptári év első negyedében küldi boltokba az új lövöldét, miután az előző negyedév az új Call of Duty, Battlefield és Assassin's Creed játékok mellett túlságosan tömött lesz. 

A Ubisoft egyébként el van ájulva a Wii utódjától, a Project Café néven emlegetett konzoltól is. Mint mondta, nem lesz nehéz neki átültetni a PS3-as és Xbox 360-as játékait az új gépre, és rengeteg erőforrást tud biztosítani az új játékok elkészítéséhez is. 

A kiadó azt is elárulta: miután a PSN-es bevételeik nem túl nagyok, őket nem érinti annyira a szolgáltatása szünetelése, mint mondták, inkább az Xbox Live-os címek dominálnak náluk.

Köszi, Cuppak!

7.
7.
TzuQ
Ott a pont! Kár, pedig várom a játékot.. =/
6.
6.
p3ti
#5: Akkor mi a fa*znak írsz kommentet ?
5.
5.
Józsi_Doe
Ez a Ghost recon nem nagyon érdekel
4.
4.
LINK 21
de ha jönnek az esőben és napsütésben keletkező srácok....akkor elnézzük :D ...ehjjjjjj
2.
2.
Sarkadi
"a feltételezésekkel ellentétben a Beyond Good & Evil 2 és az I Am Alive még mindig készül" ennek örülök,főleg,ha PC-re is megfognak jelenni.

Emellett egy apró elirás :

....."a kiadó úgy döntött, hogy a 2012-es naptári év ESŐ negyedében".....
1.
1.
xICEMANx
Nagyszerü mondhatom... nem avval a szarral kellett volna foglalkozzanak hanem evvel hogy még idén megtudjon jelenni... dehát már mind1...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...