Free-to-play játékok jöhetnek az Xbox Live-ra

  • Írta: zoenn
  • 2011. augusztus 1.
  • Érdekesség
Link másolása
A Hi-Rez Studios elnöke, Todd Harris meg van győződve arról, hogy a közeljövőben elkerülhetetlen lesz az a tendencia, hogy ingyenesen játszható online játékok jelenjenek meg Xbox Live-ra. A redmondiak állítólag már azon szorgoskodnak, hogy lazítsanak a rendszer szigorú szabályain.

A Tribes: Ascend fejlesztője elmondta a Eurogamer magazinnak, hogy a játékipar tortájából hatalmas szeletet hasítanak ki a free-to-play játékok, azaz a mikrotranzakciókra épülő, online címek, melyek alapesetben igyenesen játszhatóak. Mindeddig viszont az Xbox Live szigorú szabályai nem engedték, hogy hasonló, akár napi frissítésekkel megtámogatott produktumok napvilágot lássanak a rendszerben - Todd Harris mégis meg van győződve arról, hogy a Microsoft hamarosan meglazítja a nadrágszíjat.

A hasonló szintű támogatottság ellentmond az Xbox Live vagy a PSN politikájának, ám látva a piaci igényeket, a redmondiak hamarosan módosíthatják a szabályokat. Nem lenne elképzelhetetlen, hogy hamarosan Live-on vagy PSN-en is free-to-play címeket tolhassunk, bár még üzleti és technológiai oldalon vannak még betömendő foltok.

"A Microsoft látja, hogy az iparág erre tart. Elkerülhetetlen, hogy a cég ne tartson az iparral - jobb helyzetben vagyunk, elvégre az alapokat már lefektették. Nagyon is elképzelhető, hogy a Tribes: Ascend valamikor megjelenjen Xboxra is.

Harris szerint amint megoldható lesz az, hogy javítások és egyéb frissítések kényelmetlen procedúra nélkül elérhetőek lesznek konzolokon is, free-to-play játékok áradata várható majd. Bár a Hi-Rez még mindig a PC-t tekinti fő platformnak, de elképzelhető, hogy ez a jövőben megváltozik.

16.
16.
Mortis
13.
13.
McDuff
#12: mi ez az online pass?ezt már máshol is hallottam,de semmit nem tok róla,ez még nincs bevezetve csak akarják,nem?

ON: kezdhetnék inkább a Team Fortress 2-vel,ha már pc-n ingyenes lett!>:D
12.
12.
dzsiádzsó
Hát halottnak a csók...
Nálam most telt be a pohár, egy hónap telt a legutóbbi nem tudok frissíteni óta.. Most megint, persze ez az én saram, de nincs cashem 12e játékokra. Ellenben nem fogom 2xorra is megcsináltatni a gépem mert az már egy eredeti játék ára lenne (mármint a 2 ütt), plusz live, plusz online pass, más meg ingyé játszik PSN-n (legyen akármilyen szar is) vagy pc-n.
Részemről box befejezve egy ideig a F2P meg feldughatják
9.
9.
latyaa
#8: Egyet értek én csak az ingyen MS pont miatt váltottam magyar livera de nem jó mert még nem fejleszteték nincs se Zune nekem ez a fő problémám én is vissza fogok álni UK regire Visor01 miért lene faszság ?? Azért mert te még nem probáltad csak álmodozol rola?
8.
8.
Elcijas
#7: Én ex-UK tag vagyok, még novemberben álltam át, mondván h támogatom a magyarokat, még akkor is ha kezdetben elmaradott a rendszer, de az h lassan egy éve ugyan az van amikor átálltam az kissé, pofátlan. Tuti h visszaállok amint lehet, mert ezek a szemetek még azt sem engedik, csak 1 év után, hogy az olyan jóhiszeműek mint én, még egy évig szívjanak miattuk...
7.
7.
kuruc.83
Semmi bajod nem lesz. De miert UK-ra regisztralsz? Semmi ertelme es csak regiozarad lesz .
2.
2.
latyaa
Igen :D 12 hónap 8500ft :D bele halni nem lehet :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...