Dragon Age II DLC-k - mindent a rajongókért

  • Írta: zoenn
  • 2011. augusztus 10.
  • Érdekesség
Link másolása
Számos kritika érte a Dragon Age II-t, sokan csalódtak a játék letölthető tartalmaiban, ám a Bioware szerint a panaszok jó alapot nyújtanak arra, hogy a jövőben ne kövessék el még egyszer ugyanazokat a hibákat. Odafigyelnek a visszajelzésekre, s csak egyre jobb DLC-k várhatóak.

"Vannak még tervben kisebb DLC-k, de valójában a rajongók visszajelzéseire alapozunk a jövőben. Azt hiszem, ezek igazán kielégítőek lesznek a fanok számára, akik szerették a Dragon Age: Originst és a Dragon Age II-t" - ismerte el Ray Muzyka az IndustryGamersnek adott interjújában.

Az úriember reméli, hogy a legújabb DLC, a Legacy már orvosol több ismert kritikát a játékkal kapcsolatban, főleg a környezeti sokszínűség hiányát. Muzyka megismételte korábbi állítását, miszerint a sorozatot új irányokba szeretnék elvinni.

Nagy kockázatot vállaltak, amikor az Origins rajongói nem azt kapták, amit vártak, a történetmesélés miatt a szabadság kicsit visszafejlődött, a játékmenetben és a grafikában is történtek változások. Egy csomó kritérium megváltozott, de a Bioware szerint ez a helyes irány, Muzyka büszke is a csapatra nagyon.

A soron következő Dragon Age bővítményeknél mindenféleképpen reagálnak majd a játékot érintő kritikákra, megfogadják a fanok tanácsait és kívánságait, hiszen a frencsájz minden percben épül tovább. A közeli cél az, hogy összegyúrják az Origins és a Dragon Age II legjobb momentumait, hiszen így születhet meg a tökéletes, kiegyensúlyozott játék, melynek mindenki örül.

A Bioware még nem jelentett be új DLC-t, de a nem a Legacy lesz az utolsó, erre mérget vehetünk.

28.
28.
#24: örülök, hogy lett jelentkező de az indoklás gyengécske lett illetve pont nem azt támassz alá amire kíváncsi voltam... ahogy Joc1 mondja az teljesen korrekt... ha nem Dragon Age néven jön semmi gond nem lenne a második résszel (az Awakening csak kieg. nem értem miért írtad ezt "eddig tök jó ez a 3 rész" de ezt csak hozzávetőlegesen mondom), de még csak összehasonlítani sincs értelme ezt a két nagyon különböző játékot... de valóban kissé pontatlan volt a kérésem... így helyes: olyan jelentkezzen aki úgy gondolja méltó utódja a Dragon Age: Originsnek a Dragon Age 2 néven futó borzalom...

#26 Joc1 a számból vetted ki a szavakat... :D (tökéletesen igazad van)
27.
27.
drat576
az 1 , meg a hosszú várakozás, után nekem is kicsit csalódás volt a 2, de én nem tartom kimondottan rossz játéknak, én jól elvoltam vele, sőt többször is végigjátszottam, persze a harcrendszert leszámítva az 1 toronymagasan veri SZVSZ
26.
26.
Joc1
#24: "Szerette" vagyis múlt idő :) Ha az elsővel kezdted volna és úgy vártad volna a 2-t, mint (én) a messiást, akkor olyat csalódtál volna, mint mi :D Tehát erre tudnék hozni egy példát, (nagyon rossz példa, de nem baj :D) Ha először az assasin's creed -el játszottál, akkor a AC2 nagyon szereted, mert sok benne az újítás, a lehetőség és nem olyan unalmas. Itt is pont erről van szó, csak fordítva a második rész elsőnek csak az árnyéka. Értsd meg, hogy amikor pont nem volt rendes rpg, akkor kijött a origins és úgy odab*szott, hogy mindenki nézett, mint a vett malac. :) Te is mondtad, hogy az origins változatosabb, vérbeli rpg. Most a 2 a saját szavaimmal egy agyontápolt, lebutított, rpg-h&s keverék, ami rosszul sikeredett, (nem tudom milyen platformon játszod, de pc-n azért rossz, mert egy olcsó konzolport, konzolon pedig, mert iszonyat könnyű).

Ha az Origins és Awakening nálam 10/10, akkor da2 3-4/10. De ha különálló játékként tekintünk rá, akkor 7-8/10. (ismerjük be láttunk már rosszabb rpgt, ez így is bőven AAA cím) Csak hát origins rajongót nagyon idegesíti az ilyen "kaszuálosodás".
25.
25.
Netsu
#24: Nem csak, hogy jobban hasonlít, inkább az is. Ilyen szinten gány történet, érdektelen és sablonos csapattársak, gagyi helyszínek csak egy Hack'n'Slash-ben lehetnek. :-) Ez a förtelem nem méltó a Dragon Age névre. Egyszerűen SEMMI nincs benne, ami azzá tenné. Gyalázat az egész.
24.
24.
Ra1D3n
#21: Jelentkezem! Dragon age 2-vel kapcsolódtam be a sorozatba és meglepő módon leláncolt a gép elé. Napi szinten 3-4 órákat játszottam vele, nagyon megfogott, sőt elindított egy úton, aminek köszönhetően végigvittem az Originst valamint az Awakeninget, majd a Witcher-t is. Szerintem semmi probléma nincs a játékkal, teljesen jó játék, csupán éles váltás van a játékmenetet tekintve az Originshez képest ami vérbeli RPG volt, míg a második rész jobban hasonlít már egy hack n' slash-re RPG elemekkel. Az Origins sokkal változatosabb páncél választékot soroltatot fel, de ha jobban megnézte az ember, volt pár fajta páncél, és azok csak a skinekkel, statokkal és nevekkel voltak megkülönböztetve.

Ha az Origins és Awakening nálam 10/10, akkor a Dragon Age 2 olyan 8,5-9/10, aminek tök jó kis története volt, és máig megöl a kíváncsiság, hogy mi a franc lett végül az első rész Grey Warden-ével és a 2. rész Hawke-jával aki elhagyta a várost. Szóval részemről eddig tök jó ez a 3 rész :)
23.
23.
NinjaNorb
#21: Azért 1szer játszható volt csak semmi köze az első részhez és inkább hack n slash mint rpg néhány küldetés azért elég jó volt benne:D most játszom újra az 1et és az tényleg sokall jobb de ez van kellet a pénz ezért gyorsan összedobtak valamit a dragon age univerzumban mert a név úgy is eladja ma már elég sok az ilyen...
22.
22.
Skyer
Már mindegy, kijött, vége, nem lehet változtatni rajta. Még DLC-kkel sem.
Csak a ME3-at ne basszák el így.. , csak ne DA2 szintű legyen..
21.
21.
#19: na ez az... kérem jelentkezzen aki az Originst szerette és a kettőt nem utálja, mégpedig azért, hogy indokokat kérjek, hogy fel tudjam fogni, hogy a .....-ba lehetséges az...

#20 maximálisan egyet értek... ezt úgy felejtsük el ahogy van, mintha meg sem történt volna... :S
20.
20.
adamsfamily
Ennek a játéknak a folytatását vártam a legjobban,erre mivel szúrták ki a szemünket?Egy sz*rral aminek köze sincs az rpg műfajhoz.Szerintem 2 kezemen megtudom számolni,hogy hány ruha vagy fegyver van benne,meg egyéb cucc.A története meg nevetséges,olyan mintha valami középkori illegális bevándorlóval kellene mászkálni egy szutykos városban újra meg újra.Ez a rész minden csak nem az a dragon age amibe a rajongók az origins-t játszván beleszerettek.Ebben a részben nincs semmi,tartalmatlan az egész játék és az összes szereplő jelentéktelen.Remélem észbe kap a bioware és úgy fog tekinteni a második részre mintha meg se történt volna.
19.
19.
Mortis
...akik szerették a Dragon Age: Originst és a Dragon Age 2-t...Letezik ilyen ember? :D

Menthetetlen...Felejtenek el ezt a jatekot s vonulnanak el tanacskozni ,hogy milyen egy RPG.
18.
18.
NinjaNorb
#10: Most meddig tartott volna csinálni?xD Szóval az hogy most csak úgy kihagyják az inkább a fejlesztők hibája mint sem azoké akik szerették volna viszont látni ezt a lehetőséget a következő játékban mert a 2re nem is felülnézetből de meglett ez oldva:) hidd el xboxon játszok és az én szám is sírt főleg hogy az 1 az jóval nehezebb volt mint a 2 és normál nehézségi szinten is elég sokszor hiányzott a te menj ide és te oda féle taktikázás:/
17.
17.
Joc1
#16: Kínában 20m mélyen, miután megették és kiszarták... Megvenni semmikép sem érdemes (holott nekem első nap már megvolt :S) Szörnyen unalmas, a helyszínek nem változnak, a történet egy rakás sz*r. Az ellenek 3 tucatjával ugranak le a tetőről, mint a ninják, npc kevés van, a boltba nem ugorhatsz ki anélkül, hogy kiírtanál 100 embert. Ez ha úgy nézzük, hogy dragon age akkor: 3/10-ből Ha külön álló címként akkor: 6/10-ből.
16.
16.
aRkye
Hahó!!! Mi a baj a második résszel?? Imádtam az elsőt, amit nem rég toltam végig, s nagyon érdekel a második, viszont szapulják nagyon, holott a tesztek mást mutatnak? Hol van a kutya elásva??
15.
15.
sajnos a Dragon Age 2 cikkek érzékenyen érintik a törékeny lelkemet és már lassan nem merek véleményt írni hozzájuk... mint ahogy már rengeteg cikknél, most is csak az elkeseredésemnek tudnék hangot adni és az előttem szólok véleményének ismételgetése és helyeslése marad számomra, amikor az egyik kedvenc játékom a Dragon Age: Origins és a "folytatást" bármi módon összehasonlítjuk... nem ismétlem magam és nem szeretnék lesüllyedni addig, hogy a DA2 minőségének megfelelő szavakkal "éltessem" (sőt ennyi figyelmet erre a valamire elpazarolni amíg ezt leírtam is kár volt), de meg kell újra említenem, hogy bármit írnak, újítanak, hozzá tesznek a végeredmény ugyan az marad, miután letöröltük könnyes arcunkat az erre kidobott pénz siratása okán, majd megtapostuk és felgyújtottuk le lehet húzni a wc-n ezt a semmitérő izét... :( :( :(
14.
14.
Macifasz
A Legacy nem volt rossz, csak rövid volt. Reméljük, a későbbiekben, a hosszon is javítanak picit.
13.
13.
vuliem
Ha elcseszik a ME3- at is, akkor RPG téren minden reményemet a CD Projekt Red srácaiba fogom áthelyeztni.
12.
12.
bsg09
#11: Akarom mondani Bioware. Lassan elfelejtek írni.
11.
11.
bsg09
#9: Mert Boiware. Anno valamelyik újság írta a ME2-ről, hogy ha kevésbé jó játék lesz, akkor 95 helyett 85-öt fog kapni, és ez szerintem mindent elmond.
10.
10.
Skyer
Nem akarok konzol vs. pc háborút kirobbantani, de szerintem az is közrejátszott ennek a szánalomkupacnak a létrejöttében, hogy a sok xbox fanboynak (tiszt. kiv) sírt a szája az első résznél, hogy nekik miért nincs taktika (taktikai nézet stb.), pc-n pedig miért van...
9.
9.
balint23h
#8: Azt még mindig nem tudom felfogni, hogyan kaphatott szinte minden újságtól mégis jó értékeléseket.
8.
8.
ikal
"de a Bioware szerint ez a helyes irány, Muzyka büszke is a csapatra nagyon."
"A közeli cél az, hogy összegyúrják az Origins és a Dragon Age 2 legjobb momentumait"
Nos mivel a DA2-nek nincs jó momentuma így halva született az egész, úgy látom hiába szúrja ki a szemüket az elégedetlenség képtelenek felfogni, hogy térdig gázolnak a sz*rban. Hát akkor viszlát Dragon Age, hiányozni fog az Origins játékmenete és története =(
6.
6.
adamsfamily
Ez a "mindent a rajongókért" szöveg eléggé sántít,így a DA 2-vel egy mondatban,mert azt a játékot mindenkinek csinálták csak nem a rajongóknak.
5.
5.
adikas
Nem tudom a DA2-nek milyen fanjai vannak, de remélem az Orogonstől fog folytatódni a 3. rész.
4.
4.
Skyer
#3: Hát még én, hogy vártam.. Áhh.. és kaptam az arcomba egy kupac semmit.
3.
3.
Hab
Szépen adják vissza a katonáknak a dual-wield-et, a fegyverváltási lehetőséget, és a rouge-oknak kardot. Tegyenek bele több várost, és könyörgöm valami sztorit. Komoly hogy a történetvezetés miatt kellett megcsonkítani a szabadságot??? A 2. rész története sztem egy rakás szar. Pedig hogy vártam a játékot!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...