Call of Duty Elite - egy év alatt kétmillió előfizető

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 7.
  • Biznisz
Link másolása
Michael Pachter, a Wedbush Morgan elemzője szép jövőt jósol a Call of Duty Elite-nek, vagyis a szolgáltatásnak, ami nemcsak összefogja az FPS-sorozat rajongóit, de havidíjért különféle extrákat is kínál nekik. Pachter úgy véli, egy év múlva már legalább kétmillió előfizetője lesz a szolgáltatásnak.

A Call of Duty Elite november 8-án, a Call of Duty: Modern Warfare 3 megjelenésével párhuzamosan rajtol el, s bár alapvetően egy ingyenes közösségi szolgáltatásról van szó, 50 dolláros évi tagdíjért cserébe a játékosokletölthető tartalmakhoz, versenyekhez és exkluzív videókhoz férhetnek hozzá többek között. Michael Pachter befektetőknek szánt beszámolója szerint az érdeklődés egyre fokozódik a rendszer iránt.

Az elemző szerint idén már egymillió előfizetője lesz az Elite-nek, míg kerek egy év múlva kettőmillió, 2012 végére hárommillió, majd 2013 végére ötmillió fizető játékossal büszkélkedhet a kiadó. Miután digitális extrákat nyújt a rendszer, arányában így is rengeteget profitálhat az Activision, s bár Patcher azt mondja, a következő két évben nem valószínű, hogy nőni fog az előfizetési díj, a későbbiekben ez változhat.

A Wedbush Morgan emellett arra számít, hogy a rajongói tábor növekedésével egy olyan online aukciósházat is bevezetnek majd a Call of Duty világán belül, mint amilyet a Blizzard fog a Diablo III-ban: ebben a játékosok valódi pénzért értékesíthetik a játékban talált cuccaikat, s bár a befolyt bevétel az övék marad, a kiadó ebből tranzakciós díj címén le fog húzni egy bizonyos összeget. Pachter továbbá azt is megjegyezte: a Call of Duty Elite egyértelműen a Battlefield-féle Battlelog ellenfele, és nem kizárt, hogy később az EA is fizetőssé teszi az online keretrendszerét.

10.
10.
CJgabor
komolyan ki a sz*r fizetne elő ilyesmire?
vát ár ju duing, pípöl?
9.
9.
Optimus Prime
#7: Magukra haragítanák??? 60 dollár/euró a játék, még 1 év után is. Egy havi DLC-k ára meg 14 euró! És még így is top seller cím.
8.
8.
#6: Abszolút nem védem az Activision-t, de amikor a Blizzard jelenti be, hogy mikrotranzakciós lesz a játék akkor nem baj, ha az Act akkor meg undorító..hogy is van ez? :D
7.
7.
#4: Azzal magukra haragítanák a játékosokat, inkább olyanokra kell számítani, mint amit bejelentettek, hogy hosszabb HD minőségű ingame videót tölthet fel aki fizet, meg olcsóbb összességében a sok map pack...
6.
6.
Mortis
Lehet, hogy undorító és kétszínű az egész, de hogy üzleti szempontból egy igen jól jövedelmező lépés, az kétségtelen.
5.
5.
mestermagyar
50 dollár(euró) az olyan mintha évente 1-2 millióval többen vennének codot.és biztos lesz itt is valami elite + ami 100 dollár lesz .
Ahogy nézem 10 millió is lehet.
4.
4.
Optimus Prime
Na már látom - és örülök, hogy nem vagyok COD fan - később majd a spéci fegyverek is meg a perkek is fizetősek lesznek, mikrotranzakció lévén. Hú, megfogták az isten lábát az Actvsionnél. Biztos jó jutalékot kap, aki kitalálta az Elite-et.
3.
3.
Tudom, hogy csak a hasonlítás kedvéért írtátok a Diablo 3 aukciósházát, de jót nevettem, hogy mi lenne ha, call of duty-ban találhatnánk elvétve a pályákon Acog scope-okat meg fel nem robbant gránátokat amiket aztán eladhatunk a többieknek? :D
2.
2.
hegyomlás78
Ujra előjöt belőlük a HUNCUTVALLÁS!!!!!
1.
1.
hahota
Elkapott a hányinger. Lassan eBankolok már, ha kiakarok kapcsolni 10 perce, és leülnék játszani. Vigyél ezt, vegyél azt - fizess elő erre fizess arra.

A végén már nem is játszani kell benne meg lőni, hanem kereskedni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...