Banhullám vár Xbox Live-on a DLC-tolvajokra

  • Írta: zoenn
  • 2011. szeptember 9.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft nem kertel, megkezdte nagyívű banhadjáratát mindazon felhasználókra mérve, akik valamilyen illegális módon jutottak a kizárólag online elérhető letölthető tartalmakhoz. Ide tartoznak a JTAG-os konzolok használói, illetve a hackelt profilokkal, pendrive-ról játszó lator userek.

A redmondiak képviselője a hivatalos Xbox-fórumon közölte a tisztogató szándékot: a cég technikusai folyamatosan keresik azokat a felhasználókat, akiknek konzolján jogosulatlan Xbox Live Marketplace tartalmakat találnak. A vizsgálat szerencsére kiterjed arra is, hogy a hozzáférés szándékos volt-e, és nem véletlen. Ha bebizonyosodik, hogy az illetékes megsértette a szolgáltatás felhasználói feltételeit, akkor törlik Xbox Live-os accountját.

A banhullám már elindult, a Eurogamer információi szerint számos felhasználó fellebbezett már az "ítélet" ellen, de a Microsoft hajthatatlan és a tisztogatás egyre jobban ki fog terjedni, december 31-ig bezáróan.

A cég nem hozza nyilvánosságra az akció további részleteit és felhívják a figyelmünket arra, hogy nagyon óvatosan állnak hozzá a témához, csak egyértelmű bizonyíték esetén számíthat a felhasználó végleges bannolásra. A Microsoft köszöni az együttműködést mindazoktól, akik némileg frusztrálva érzik magukat a titkolózástól.

27.
27.
zarándok
És ha teszem azt, flash-elt géppel játszok, de a játék original és meg akarok vásárolni DLC-ket hozzá a marketről, akkor is bannolhatnak?
26.
26.
myrte
#13: de ezt csak egy évben 1x vagy 2x lehet ellőni
25.
25.
galbalazs87
#19: Küldtem Live-on üzenetet Matyi, majd válaszolj! (Nem tudom, hogy a GK-t, vagy a Live-os üzeneteket olvasod-e sűrűbben.. :D)
24.
24.
NECROSMOKE
#19: Én ezért szeretek tiszta lapokkal játszani.PS3-on PS Plus tag vagyok már egy éve és az összes gémem eredeti és így soha nem volt gáz 1x sem :) pedig én is jailbreak-tem volna, akkor ingyien gémek meg minden, de én nem érzem azt az igazi filinget.
23.
23.
NECROSMOKE
#21: ...de azelött már pirátkodtál
22.
22.
Moldren
Én egyszer megváltoztattam a profilom gamerpictureét a Horizon nevű programmal, de azóta már visszaváltoztattam. Ezért jár ban?
Biztonság kedvéért megkérdeztem.
21.
21.
sheamus
Nekem flashelt xboxom van, de másolt játékkal soha nem multiztam, aztán megvettem a liveot, 12 hónapra, és azóta csak eredeti játékkal játszok, mégis bannoltak! Pedig a live se volt olcsó, meg a játékok...
20.
20.
Raam989
#17: Volt 1-2 arcade játék, amit így toltunk haverral...
19.
19.
Mathia$
#6:Flashelt boxot már lassan egy éve nem bannoltak.
2év,3hónap,3napot voltam fent Liveon flashelt boxxal. És nem amiatt bannoltak. Részletek lejjebb.


"illetve a hackelt profilokkal, pendrive-ról játszó lator userek."
(-ezt hívják NoJtag-nak, ehhez még flash se kell, felteszed a profilt a pendrive-ra meg dlc-t egy progival és megy.) -mellesleg ezért bannolták az én profilomat is így sajnos egy újat kell csinálnom ha szeretnék multizni a mellesleg másolt játékaimmal. :)


"Ha bebizonyosodik, hogy az illetékes megsértette a szolgáltatás felhasználói feltételeit, akkor törlik Xbox Live-os accountját."
-ez hülyeség ahogy van, mindössze 9999/12/31-ig bannolnak és liveon lenni meg nézegetni a marketplace-t meg haverjaid profilját ez után is tudod sőt játszani is tudsz. Ami nem működik az a multi, a chatelés(üzenetek,partyk,private chat, friend request) meg a marketplaceről való vásárlás.
18.
18.
Alienji
Minden ilyen "veszélytelen" próbálkozás előbb-utóbb bannal jár, mint a HDD csere vagy akár ez. Néhány hónapja én is gondolkoztam kipróbáljam-e. Inkább nemet mondtam.
17.
17.
NECROSMOKE
#3: Ha tisztesgesen jártál el, vagyis nem flashelt meg torrentes cuccaid vannak, akkor nem törölnek.

ON: YES,YES,YES,YES,YES,YES,YES,YES,YES,YES,YES,YES,YES,YES,YES,YES,YES
16.
16.
Darox
#2: És akkor is ha teszem azt (osztály társam ötlete volt magának, meg hallotta valahol): Egy másik Xbox (baráté)-ról lemásolja az övére a DLC fájlokat, azért is bannolhatják? Ha igen, jólesz gyorsan beszélnem vele...
15.
15.
papailajos
#14: Holtaig tanul az ember :P
14.
14.
FriendlyTarget
nem is tudtam hogy lehet fellebezni bannolásért...minden nap tanul vmi újat az ember :D
13.
13.
PcSanyko
Olyat láttam,hogy a csávó egy másik ember profiljából képes ingyen DLC-t szerezni magának úgy,hogy Recovereli az illető profilját,s ott lehet olyat csinálni,hogy License Transfer,s ezután minden tartalom amit ő megvett ingyen használhatod a gépeden!Akkor ezzel a módszerrel is kibannolják a LIVE-osokat?
12.
12.
Sousuke1989
Áldom a szerencsémet, hogy nem engedtem a kísértésnek, mikor haverom elkezdett hackelt profillal Black Ops-ozni és győzködött engem, hogy mennyire veszélytelen. Most majd kiderül, mennyire veszélytelen neki, ha nem ússza meg a banhullámot.
11.
11.
abydos
#8: Van még egy, a tartalék, ha valamelyik kiesne :D
10.
10.
hakydakillah
Megy a szokásos politika – bannhullám szeptemberben, majd dobnak egy GOW3 bannhullámot is novemberben. Így be lesz biztosítva a karácsonyi eladás, mert a sok fanatikus bannolt játékos tutira nevetve vesz egy új gépet, mellyel egy újabb évet kibír :-)
9.
9.
Extol
Legalább aki rosszalkodott annak van most ideje lépni míg nem késő.
8.
8.
Nem azért van kétszer annyi box és úgy általában több, mint mint bármelyik másikból, mert mindenkinek kettő van: egy falshelt és egy live-ra ? :)))

"egyél meg! egyél meg! hús vagyok! " :)))
7.
7.
myrte
De jó, hogy nem buheráltuk meg a boxot. Majd mindenki jön ide elégedetlenkedni, pedig nincs rá jogunk, már nincs garanciájuk. Ahogy feltörték, ugrott a gari.
6.
6.
Obiwan HUN
Ezt a meglepő hírt! :D
A JTAG konzollal soha az életben nem fogsz tudni felmenni a livera, kb. 2mp-et bír kapcsolatban, utána ban. A JTAG-nek nem is ez a lényege! ;)
Sőt másolt lemezekkel sincs értelme liveozni, mert csak ideig óráig lehet vele trükközni. A hackelt profilokról már nem is beszélve.
Aki nem bírja azt a 2-3 játékot megvenni amivel liveozni akar az ne is multizzon!
5.
5.
utahl2
#4: Ugye milyen idióták?:D
Rendes felhasználó vagyok, szóval ennek a hatásait nem hiszem hogy tapasztalni fogom.
4.
4.
Ooorky
Honnan vették ezt az idióta ötletet, hogy megmerik védeni a bevételi forrásukat jelentő dolgokat.
Pfuj.

/sarcasm off
3.
3.
Raam989
Hát, ha kibannolnak, akkor biztos, hogy végleg kiflashelem a gépet és többé egy deka eredeti játékot nem veszek boxra...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...