HWSW: Amikor a videojáték találkozik a LEGO-val

  • Írta: fojesz
  • 2011. október 2.
  • Érdekesség
Link másolása
A gyerekek egyre fiatalabb korukban ismerkednek meg a játékkonzolokkal és a videojátékokkal, azonban jó ideig a klasszikus játékok sem fognak eltűnni. A gyártók új ötletekkel kísérleteznek, de ők is inkább a digitális lehetőségek között kutatnak az újdonságok után, írja a HWSW.

A játékgyártók mintha felülkerekedtek volna azon a korábbi - nem túl szerencsés - elképzelésen, hogy csak úgy tudják megnyerni a már fiatalon videojátékok felé kacsintgató gyerekeket, ha maguk is beszállnak a számítógépes játékok fejlesztésébe. Bár a LEGO-világban játszódó akció-kalandjátékok továbbra is zsákszámra készülnek, és a Hasbro-társasjátékok is kapnak digitalizált változatot, egyre népszerűbbé válik az az ötlet, hogy a hagyományos játékokat kell összehozni a videojátékokkal. Az akciófigurákkal is játszhatunk a videojátékokban, a távirányítható repülőnket pedig iPhone-alkalmazással vezérelhetjük, így érdekesebb maga a játék is.

A videojátékok piaca még mindig nem érte utol a hagyományos játékokét, bár valamivel dinamikusabban bővül. A Gartner felmérése szerint tavaly 67 milliárd dollárt költöttek el világszerte videojátékokra, konzolokra és különféle kiegészítőkre, idén pedig 10,4 százalékkal többet, 74 milliárdot fognak. A hagyományos játékok mögött 83,3 milliárd dolláros forgalom áll az NPD Group tavalyi évre vonatkozó statisztikája alapján, de csupán 5 százalékkal bővült jórészt a fejlődő országoknak köszönhetően, és idén is tőlük várják elsősorban a gyarapodást. A videojátékok néhány éven belül lehagyhatják "fizikai" társaikat, a Gartner 2015-re 112 milliárdos piacot jósol - igaz, ez csak egy elemzés a sok közül.

Ma már egészen őrült játékötletekkel állnak elő a gyerekek számára - a legjobbakról a HWSW-n olvashatsz!

6.
6.
Mortis
Hát igen. Ha nem is Magyarországon, de 'valahol-Nyugaton' nem meglepő, ha a gyerek ovis ballagására iPhone-t kér...
5.
5.
goblinfing
gyerekem 13 éves koráig biztos nem fog gépezni
4.
4.
fojesz
#3: Ez egy becslés, egy várt eredmény. Semmi garancia nincsen arra, hogy pont ennyi lesz.
3.
3.
TryGun
De ezt most honnan tudják hogy 10,4% többet vesznek odamennek azt ráderöltetik vagy fegyvert fognak rád vagy elrabolják az emberek gyerekeit és csak akkor engedik el ha veszel vagy mi? XD
2.
2.
randall13
1.
1.
wolfwarrior
Régen sokat legoztam.Most sokat minecraftozok.Van ősszefüggés?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...