Egyre kétségesebb a PC-s Red Dead Redemption

  • Írta: zoenn
  • 2011. október 6.
  • Érdekesség
Link másolása
A hivatalos Rockstar blogon egy rendkívül szomorú bejegyzést olvashatunk a stúdió munkatársától, melyben azt ecseteli, hogy tisztában vannak a PC-s rajongók kívánságaival, ám az ő erőforrásaik is végesek. Nem mindig jut rá kellő idő, hogy egy-egy címük PC-re is elkészüljön, pont mint a Red Dead esetében.

Tessék, kedves kuncsorgók, kik a PC-s platform mellett döntöttetek és áhítattal tekintettetek a konzolos mannára, melyet úgy neveznek, hogy Red Dead Redemption - el kell keserítsünk!  A Rockstar ugyan megerősítette elkötelezettségét a számítógépes platform iránt, de egyre valószínűtlenebb, hogy itt is viszontlátjuk John Marston kalandját.

"Tudjuk, hogy csak egy cím hiányzik a mi PC-s kiadási ütemtervünkből és ez a játék persze, hogy a Red Dead Redemption. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy egyes rajongók már könyörögtek érte" - olvashatjuk a csapat blogján. "Minden amit mondhatok, hogy amikor ez megvalósítható (technikailag, fejlesztésileg, üzletileg) számunkra, hogy kiadjuk a játékot PC-re, meg fogjuk tenni. ám sajnos az esetek 100 százalékában nem jut elég idő minden platformra. Reméljük, hogy a Grand Theft Auto-játékokk, a közelgő L.A. Noire és a Max Payne 3 majd elnyeri a PC-s játékosok tetszését, ahogy más Rockstar címek is."

A 2010 májusában megjelent Red Dead Redemption kizárólag konzolokra jelent meg és sajnos úgy néz ki, hogy a PC kimarad a szórásból. Ám ahogy olvasható, van rá remény - bízunk a Rockstarban és főként erőforrásaiban, hogy erre módjuk nyílik valamikor. Mert ugye a remény hal meg utoljára.

49.
49.
SütiMester00
inkább jöjjön új Red Dead játék :D
48.
48.
Quent1n
#47: A puma a legszemetebb állat :) Engem állandóan lekapott a lóról mikor virágokat kerestem az erőd közelében :D A többi állathoz nem kellett lassítás de ehhez szégyenszemre igen :)
47.
47.
shatterhand
#44: én a hátulról támadó pumától kaptam frászt:)

a kedvencem a hajnali csorda terelés
ja meg mikor dörgés és villámlás alatt kellett visszahozni a csordát
46.
46.
shatterhand
#22: Még a zenék is jók voltak az elsőben.
Na, meg végülis aki játszott vele az tudta,hogy a vice city után milyen gta jön ki (san andreas). Az elsőp rész volt feldolgozva 3D-be.

Én akkor kezdtem el érezni,hogy milyen király kis játék ez mikor egy kamiont kellett elkötni, rárakták a bombát, rendőrségnél leparkolni és felrobbantani.
Utánna meg jött a többi változatos küldi. Odáig minden haverom csak fikázta,hogy mi ez a szar a felülnézetes játék.
45.
45.
hippoharcos
tényleg nagy kár,hogy nem lesz PC-s változat pedig xbox 360-n és PS3-n is toltam de csak 50%-ig gépen meg jobb lenne nekem de ez most így alakult de még lehet van egy kicsi esély és ez csak valami félre vezetés
44.
44.
lacy8
Az egyik legnagyobb játék amivel boxon játszottam! Tényleg fantasztikus a látvány és a hangulat is benne. Rengeteg időt el lehet vele szórakozni akár vadászol pókerezel vagy csak vandálkodsz kicsit :P
Sztem a leg izgalmasabb a medve vadászat mert mindig ha lelőttél egyet jött valahonnan egy másik és 10-15 után mindig megöltek ;Đ de élmény volt :D

Gta IV-et simán odaveri (nekem egyáltalán nem is tetszett a 4).
Sajnálhatja a PC-s társaság hogy nem jött ki nekik is :S
Nálam Top 10ben simán benne van a játék!
43.
43.
hippoharcos
az L.A. Noire nem kéne szerintem túl unalmas inkább a Red Dead Redemption kéne PC-re sokkal jobb lenne.
42.
42.
Dercsi
Mindenféleképpen ez a játék az a kategória, amit ha az ember játékosnak tartja magát és nem warez huszárnak, akkor eredetiben tolja. Szerintem nem lesz belőle PC-verzió miután úgyis nagyon jól fogyott és mai napig fogy konzolon, nincsenek rászorulva a Pc-sekre. A L.A.Noire pedig nem hozta azt konzolon amit vártak tőle anyagilag(a játék része az más) ezért próbálnak még egy kis pénzt csinálni belőle...Pedig a L.A pc-n bukás lesz.
41.
41.
falselight
#34: mégis miért vesztené el a varázsát? attól, hogy pár "tizenéves hülyegyerek" netán elkezdi ócsárolni? konzollal meg csak érett és intelligens emberek játszanak?
/facepalm
40.
40.
mdr88
gagyi GTA IV PC portolásra bezzeg tellett anno... f*sznak kell a sok rizsa!?!
39.
39.
Quent1n
Szerintem már csak azért is rossz döntés volt a R* részéről, hogy az LA : Noire-t erőlteti PC-n mert multi híján szerintem szét lesz warezolva. Az RDR sokkal pörgősebb, hosszabb, nyitottabb stb.. van zombis kieg, és MULTIPLAYER. Ezek alapján SZERINTEM egyértelmű melyik cím lenne PC-n sikeresebb..

Az RDR nekem kicsit lassan indult beleélésileg... de aztán... Szerintem minden egyes GTA részt fölülmúl minden tekintetben.. Random küldetések, vadászat, éjszaka a szabadban, az a történet, fegyverek, minijátékok (volt, hogy 3-4 órát pokereztem), lovaglás, grafika... Nálam 10/10-es játék, és komolyan mondom ennek ki kéne jönnie PC-re még ha anyagilag nem is feltétlen térülne meg.
38.
38.
Goofey84
#37: Most, hogy mondjátok szívesen vadásztam volna indiánokra! :) A bölényekre is nagy élvezet volt lövöldözni és úgy általában vadászni én azzal órákig eltudtam lenni, csak vándoroltam és vadászgattam! Én örülnék, ha jönne pc-re ezt mindenkinek ki kell próbálni, mert szerintem is az egyik legjobb játék, amivel valaha játszottam, pedig soha 1 gta vagy sandbox játékot nem vittem végig, mert megunom, de ez szavak nincsenek rá annyira jó! Várjuk szeretettel pc-re és egyébként az a véleményem, ha csak 1 pc-s is értékeli és az összes többi csak fikázza, akkor már megérte, hogy kijött! (persze nem a kiadónak) Szerintem nincs az a varázs, amit leronthatna, hogy mások is játszhatnak vele! Peace!
37.
37.
jardo
#35: Az indiános felvetésre: őszintén szólva nem nagyon vagyok otthon az őslakos indiánok történelmében, de amennyire én tudom, a kiirtásuk javarészt a 19. század folyamán zajlott, vagyis az 1800-as években, a játék pedig ugyebár az 1900-as évek legelején játszódik, a "legvégső" történés (ami ugye inkább utolsó előtti; nem akarok spoilerezni, aki játszott a játékkal, az tudja, mire gondolok) 1911-ben játszódik, ha jól rémlik. Szóval valamilyen szinten érthető, hogy nem találkozunk úton-útfélen őslakosokkal a pusztában, bár azért egy kicsit én is hiányoltam őket. Ezt mondjuk abszolút nem negatívumként mondom, mert így teljesen kerek és autentikus az egész, de azért meg lehet említeni.
36.
36.
Jigsawwasright
#33: Amen baratom. :)
csak annyit fuznek hozza, hogy minden epeszu embernek ki kell probalnia ezt a jatekot. amiota eloszor betettem a boxba, a kedvencem. higgyetek el nekem, h konzollal eggyutt is megeri az arat, sot, ha kijatszatok, akkor meg tul olcsonak is fogjatok talalni. ;)
35.
35.
nomator
#33: abszolút igazad van, az RDR-t bűn nem kiprobálni..és igen ez a másik hogy pc-n a legtöbb tizenéves hülyegyerek leszedi torrentel tolja egy pár órát 0 angol tudással, aztán ócsárolja hogy miez..visszatérve a játékra szinte tökéletes, az egyetlen dolog amit hiányoltam azaz indiánok de amíg játsza az ember még arra se gondol hogy kimenjen a wc re, inkább arra hogy mi lesz marston barátunkal és a családjával:D
34.
34.
nomator
ez a játék telitalálat volt! minden perce öröm, a cooperative multit meg nem is mondom..már csak a története miatt érdemes végigjátszani, a grafika meg a fizika, a lövöldözés, a véletlen dolgok csak hab a tortán..nem akarok a pc-seknek rosszat, de ha ez a játék kijönne pc re elvesztené a varázsát..
33.
33.
jardo
Ahogy látom, a kommentelők közül alig játszott valaki a játékkal, és azért itt elég durva félreértések vannak ám. Én végigjátszottam a játékot Xboxon (sőt, eredetiben vettem meg, nem lehuszárkodtam valamelyik torrentről), úgyhogy néhány dolog:

1. Abban van igazság, hogy a western téma vagy bejön valakinek, vagy nem, de ez nem érv, mert ez ugyanúgy igaz mondjuk egy gengsztertörténetre vagy bármi másra.
2. Én imádom a Call of Juarezt és a GUN-t is, nem is kicsit, de kérem szépen: a RDR mérföldekkel veri mindegyiket grafikai színvonal, és ebből kifolyólag vizuális élmény tekintetében is. Egy naplemente vagy -felkelte látványa a poros sivatagban, vagy éppen a vörös sziklákkal teli kanyonban... egyszerűen leírhatatlan élmény, gyönyörűen megvalósították. És nem, ezt nem adja vissza semmilyen kép vagy videó a játékról, ezt játék közben kell látni! Ugyanígy leírhatatlanul hangulatosak a poros kis városkák, amik a megszólalásig hasonlítanak arra, mint amilyenek az igazi, klasszikus westernfilmekben. Fújja a szél a port, ördögszekereket görget a szél, csikorog a szalon lengőajtaja, lovasok poroszkálnak, a vidéket magányos lovasok járják, éjjel tábortüzet raknak, vadásznak, a rossz fiúk portyáznak, és így tovább. Elcsépelt szó, de itt tényleg él és lélegzik az egész világ, ilyen tekintetben minden más játék elbújhat a RDR mögött, még a többi Rockstar játék is. Említhetném azt is, hogy teljesen élethű a flóra és fauna, délen Mexikóban a sárgás-vöröses sziklasivatagok a jellemzőek, északabbra aztán a kavicsos, kaktuszos kősivatagok és a füves prérik, aztán jönnek az erdősebb részek, és végül északon a havas fenyőerdők - természetesen mindegyik terület a rá jellemző élővilággal!
3. Az elképesztő hangulat kiegészül azzal, hogy rengeteg mindent lehet csinálni, sokkal-sokkal több mindent, mint a Rockstar bármelyik korábbi játékában. Egyetlen küldetés teljesítése nélkül is akár több (tíz) órát bele lehet ölni, és ezt most a legkisebb túlzás nélkül állítom!
4. A sztori nagyon jó, a végén egy akkora fordulattal, hogy az ember pár percig csak keresi az állát, és bámul ki a fejéből, hogy akkor most mi is van. A szereplők szerethetőek és nagyon el vannak találva, a küldetések között megvan minden, ami a vadnyugaton lehetséges, kezdve a legegyszerűbb dolgoktól (pl. a marhák kihajtása a legelőre) egészen a komoly feladatokig, mint pl. egy gazfickókkal teli erőd kipucolása, a túszok megmentése, stb.

Szerintem messze a RDR ez elmúlt évek (ha nem az elmúlt évtized...) legjobb játéka. Egyszerűen azért, mert minden részletében annyira egyben van, mint egyetlen egy másik játék sem. Nem tudok semmilyen más játékot mondai az elmúlt évekből, ahol ennyire a helyén lett volna még a legapróbb részlet is.

És igen, én felvállalom őszintén, hogy nem szeretném, ha megjelenne PC-re. Nem azért, mert irigy vagy rosszindulatú vagyok, pusztán csak azért, mert ahhoz, hogy ez a játék ugyanazt nyújtsa, mint konzolon (ahol ugye a fix hardver miatt könnyű volt megoldani a dolog technikai oldalát), ahhoz PC-n nagyon erős géppel kellene rendelkeznie a játékosoknak. Márpedig nem biztos, hogy ez mindenkinek adott, ők pedig csak elkezdenék majd a játékot fikázni, hogy így szar meg úgy szar, nem is olyan szép, nem is olyan hangulatos, és így tovább. Másrészt meg elég csak végigolvasni többek között az itteni kommenteken is, a többség nem is ismeri a játékot, életében nem játszott vele, de mégis megy a sárral dobálás, hogy nem is kell ez nekünk, biztos gagyi, meg csak valami ócska koppintás, és hasonlók...
32.
32.
DollSyndrome
Nem is baj, a konzolosok imádják. A legtöbb PC-s meg úgyis csak fikázná jó szokás szerint. A Noir miatt is állandóan ment a sírás, most meg megy az ócsárolás ezerrel. Ugyan ez lenne valszeg az RDR esetében is.
31.
31.
wildláma
jó kis játék, én élveztem minden percét amikor 1x végigmentem ... najó a Mexikói részt volt hogy nagyon untam már. De emberek. A Rockstar említi az új GTA-t, az L.A. Noire-t és a Max Payne 3-at ... nehogy már az elmúlt évtized legtöbb díját megnyerő játékukat ne adják ki PC-re.
30.
30.
mestermagyar
#27: Így igaz a call of juareznek (2-ig) hihetetlen hangulata van 1et is próbáljátok ki mer ötletes és ha már nem is annyira, a dx10 updattel egészjó.
Nem beszélve hogy modok is(egész hadjárat)vannak hozzá.
29.
29.
daenath
Talan a tavoli jovoben csak kiadjak, addig meg varunk vagy veszunk egy PS3/XBox360-at :)
28.
28.
Raziel88
#23: Végre egy értelmes hozzászólás egy olyan játékostól aki konzolon játszott vele.
27.
27.
Optimus Prime
#23: Akkor vedd elő a Call of Juarezeket. Én most fejeztem be a 2-t és szinte már fájt olyan szép és hangulatos a grafikája. Erről a RDR-ről sose néztem semmit, mert eleve Np PC címnek indult, de látom marad is.
26.
26.
Extol
Ez a játék valami GUN koppintás lehet
25.
25.
mestermagyar
Persze bmeg mer 6 éves specifikációju konzolokra készítik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...