Újabb Call of Duty-kihívóval bővül a felhozatal

  • Írta: zoenn
  • 2011. november 29.
  • Hír
Link másolása
Sok fejlesztő szeretne lecsapni a Call of Duty tortájának néhány morzsájára, míg mások egyenesen a fejét akarják venni a népszerű háborús frencsájznak. A néhai Activision-vezér stúdiójának új játéka is hasonló babérokra tör, az U4iA Games trónbitorlásra készül, vajon sikerül-e?

Az Activision egykori alelnöke, Dusty Welch nemrégiben egy új stúdiót hozott létre U4iA Games néven, ami azt tervezi, hogy új játékával elhódíta a Call of Duty vezető piaci pozícióját. Nagy szavak ezek, sokan szeretnének csupán a farvizébe érni, ami még az EA-nek sem sikerült, hát még egy friss csapatnak. Tény, hogy Dusty Welch évekig a tűz közelében csücsült, így talán van némi rálátása dolgokra, amiből előnyt kovácsolhat.

Akin eddig nem fogott senki és semmi

Az U4iA Games első játéka egy böngésző alapú, free-to-play FPS-nek ígérkezik, célja, hogy versenyképes maradjon a Call of Duty-szférájában.

"Én készítettem a Call of Dutyt, amely megfosztotta a trónjától az akkori uralkodókat a 2000-es évek elején. A célom az, hogy az U4iA Games színeiben is megismételjem a sikert" - önbizalomból nincs hiány.

Teljesen AAA-kategóriás címet készítenek állítása szerint, mely remek belső nézetű lövöldözős élményt kínál böngészőben futtatva, és reméli, hogy átpártolnak hozzájuk a dinamikus és szociális kikapcsolódásra vágyó játékosok. A műfaj igen sok lehetőséggel kecsegtet, véleménye szerint egy e-sport kompatibilis program lehet a megváltó. Rengeteg játékos játszik ma Xboxon és PlayStation 3-on, és reméli, hogy egészen egyedi módon tapasztalhatja meg mindenki a free-to-play élményt.

Wetch nem beszél a levegőbe: a Call of Duty mellett olyan címeket is sikerre vitt, mint a Guitar Hero. További részletek nem ismertek az U4iA Games játéka kapcsán.

28.
28.
bsg09
#27: Hol mondtam én olyat, hogy nem volt hype?
27.
27.
laca009
#19: a faszt nem volt hype már azonnal 3 vagy több debut trailer plusz a multis "újdonságok" és persze hogy nem látod mekkora a hype mivel magyaországon nem tólják orrba szájba a cod reklámot a tv-ben és nincsenek ÓRIÁS plakáton sem kint ilyen ha ez nem akkor mi a hype... BTW még volt egy ilyen akció is hogy aki vissza vonja bf3as előrendelését az 1$ ráfizetéssel meg kapja az mw3-at reklám minden hátán a játék reklámja többe kerül mint maga a fejlesztés ahogy az mw2-nél ez már ki is derült...
26.
26.
bsg09
#20: Engem a BO húzott fel nagyon. Ott minden pályán azt éreztem, hogy már jártam ott csak épp a 2. vh alatt. Az MW3 is ilyen ez tény, de ettől függetlenül élvezhetőbbre sikerült sztem.
25.
25.
Verigas
24.
24.
NereusLaceee
"Wetch nem beszél a levegőbe: a Call of Duty mellett olyan címet is sikerre vitt, mint a Guitar Hero."

Nem csalódtam benned Zoenn :DDD
23.
23.
nausss
#18: Valami gáz lehet velem, mert nem vágom hogy miért kell fórumokban írni játékokról!
Én nem mondom, hogy a Cod:MW3 a világ legjobb /"űberfaszább"/ játéka, de nekem a kedvencem.
Nem vagyok egy kutya, aki csengőszóra cukorkát kér - beindul a nyálelválasztása -, mert nem a reklámok alapján veszek meg egy játékot, hanem szerintem a játékosok min. 75%-a az alapján kezd valaminek a 2. 3. stb. részével játszani, ahogy bejött neki az előző.
Te láttál már olyan játékot vagy akár filmet is, amelynek a trailere /1perc/ nem volt izgalmasabb, szebb mint maga az egész játék, film teljes egésze??? Én nem! Sajnos.
szerintem a vita tehát teljesen meddő és értelmetlen! A CoD:MW3 nekem most a kedvencem, de ki fogok próbálni más játékot is, ha azok jobban teszenek, akkor azokkal fogok játszani. Sőt - istenkáromlás - akár mindkettővel. De ettől nem lesznek ezek a legjobbak, csak nekem tetszenek majd legjobban.
Tudod a világ nem Te vagy! :)
22.
22.
Úgy bírom, hogy ha nem cod mellett szól valami, akkor mindenkinél felkerül a szemellenző és nem veszi észre hogy hülyére veszik. Ez az ipse is az Activisionnél "kupálódott", ezért van ilyen dumája...
21.
21.
daenath
Le akkarjak nyomni a CoD-ot, tegyek, sok sikert nekik, nalam tobb tucat jatek reg lenyomta a nagy "uberfaszalegkiralyabb" evszazad gamajat :P
20.
20.
Dark_Temptation
#19: Nem jöttek rá, mert az MW3 előtt nem volt még ilyen nagy copy,paste rész.Legalább is szerintem.
19.
19.
bsg09
#17: Érdekes módon az MW3 előtt nem jöttek rá, pedig volt rá 7 CoD-nyi idejük. Van egy olyan érzésem, hogy jövőre is rekorder lesz aktuális és akkor is majd mindenki elhordja minden szarnak :)

#18: Milyen hype gépezet? BF3-nál naponta fosták a videókat meg nyilatkozatokat, az MW3 ehhez képest igen visszafogott volt.
18.
18.
Optimus Prime
#16: Nem, azért mert kibaszott jó volt a hype gépezet és a hülye is azt akarta venni. Ha ma van pénz a milliós hype gépezet fedezésére - meg a firkászok megkenéséhez - akkor a játék tuti siker, akár szar, akár nem. D egyébként is egy ilyen istenjátékra, mint a COD, a Crysis, a BF, stb. melyik nagy nevű oldal merne 9 alatti értékelést adni? Még ha fair is lenne?
A COD játékosok meg olyanok már, mint az idomított kutya, aki csengőszóra cukorkát kér.
17.
17.
Dark_Temptation
#16: A több millió eladott példány nem reprezentálja a a játék minőségét.Csak a vétel után jönnek rá, hogy mekkora sz@r ez a játék.
16.
16.
bsg09
#13: Ezért adtak el belőle első nap 9,3 millát.
15.
15.
l.rics16
sztem ha teljesen ugyan az lenne a játék mint a cod vagy még kicsivel jobb is akk se vennék meg mert nem az a neve hogy cod már minden ember agyába van égetve hogy cod,cod,cod a legjobb és hiába adják ki ugyanazt a szart minden évben amig cod addig veszik
14.
14.
jszili32
Szerintem!Sok ember csak azért játszik a cod-dal, mert más játékokat ki se probált, talán még a gta-t meg nfs-t!
Szoval egyesek agya megállt a cod-nál, ami azt jelenti, hogy a cod "sikerjátéknál" jobb játékokrol még nem is hallott, mert egész nap azzal zombul.
Teszem hozzá a cod-nál kb 300-400 jobb játék létezik a világon.
13.
13.
Dark_Temptation
a cod már haldoklik, a játék 1 óra után vagy unalmassá válik vagy annyira felhúzod magad, hogy mérgedben kilépsz,teljesen ugyan az mint az mw2, tehát a multiplayer úgy szar ahogy van!maximum a single player és a spec ops ér valamit 1 szó mint szász nem éri meg a pénzét http://www.youtube.com/watch?v=OEy5ntdSOv4
12.
12.
Giggsy
#10: Fejlesztési költségek? :))) Ha A CoD-on kívül már a nullszaadó is sikernek számítana az FPS-ek piacán, akkor a kutya nem készítene... Homefront, Sniper Ghost Warrior bizony mindketten új belépőként tudtak anyagilag sikeresek lenni. Szóval egy hozzáértő ha nem is trónfosztó, de minőségileg jobb, és anyagilag sikeres FPS-t tud gyártani.
11.
11.
biohazard rex
nem lesz multiplaform akkor ne is számítsanak semmiféle trónfosztásra...
nah meg persze böngészős WTF!? oké, a quake live is böngészős és az se olyan rossz. Majd meglátjuk! minden esetre, engem nem érdekel h veri-e a codot eladásban. (bár ha f2p lesz akk hogyan o.O?)
10.
10.
venoom
szerintem a call of duty név már beleévödött a sok casual agyába tehát öket már nem lehet elcsábitani, de ha tudnának valami minöségit alkotni akkor még lehet sikeres, de még igy is szerintem max a fejlesztési költségek térülnek meg :D
9.
9.
wardprod
#7: Amiről te írtál az valami más lesz. Elég ha valaki megnézi a saját fórumukat :)
8.
8.
Gamer
a cod-ot nem lehet leverni mert chuck norris kedvenc játéka :)
7.
7.
Necreon
#6: Üzletről beszélünk nem imádatuk tárgyára maszturbáló community-ről. Nem mindegy mit akarnak meghódítani :).
6.
6.
jszili32
Miért pont call of duty kihivo?
Miért nem Battlefield, ami 1000x jobb, mint a cod.
5.
5.
crytek
"Amúgy a COD már rég le van verve."

Amikor a céges fejesei nyilatkoznak a játékokról + ellenfelekről csakis a bevételi szempont kerül előtérbe.Abban meg a Codot soha semmi más fps nem fogja leverni max a következő cod.
3.
3.
zibuprofen
"böngésző-alapú" már itt el bukott az egész...
Amugy a COD már rég le van verve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...