PS3-as verzió is jöhet a The Witcher 2-ből?

  • Írta: InGen
  • 2012. február 14.
  • Hír
Először azt hittük, csak PC-n játszhatunk ezzel az RPG-remekművel, de aztán a CD Projekt bejelentette, minden erejükkel azon dolgoznak, hogy Xbox 360-ra is elhozhassák ezt az élményt. De mi a helyzet a PS3-mal? Úgy tűnik, azt hanyagolják, pedig egyáltalán nem szeretnék. Mármint hanyagolni.

Korábban a CD Projekt RED már nyilatkozta, hogy nagyon szeretnének egy PS3-as változatot is készíteni a The Witcher 2-ből, de ennél tovább egyelőre nem jutott a dolog. Kis csapatról van szó, és a megmozgatható 90 ember az utóbbi egy évben teljes erővel az Xbox 360-as verzión dolgozott, amihez át kellett írni a motor jelentős részét, s persze menet közben új tartalmakkal is bővítették a játékot.


Adam Badowski, a CD Projekt RED nagyfőnöke elmondta, egyelőre várnak a tökéletes alkalomra, ami persze lehet, hogy sosem jön el. Azt ugyan nem tudta megmondani, hogy a PS3-as port milyen hosszú ideig kötné le a csapatot, de az nem túl biztató, hogy nem csak a motort kellene átültetniük, de új tartalmakat is kellene hozzá gyártaniuk. Erre a Sony szabályzata miatt van szükség, ami kimondja, hogy egy korábban más platformokra már megjelent játék később csak extra tartalommal érkezhet PS3-ra.

Badowskinak ezért mérlegelnie kell: "Rengeteg rajongónk van, akik szeretnének PS3-on játszani a The Witcher 2-vel, tudjuk mi is. De ugyanakkor rengeteg rajongónk van, akik már a következő játékunkat szeretnék tolni."

26.
The Lone Drow
#19: Nem nem, a Warner lesz a Boxos verzió kiadója, volt ebből perje is a srácoknak. A PC-s verziónál volt a Namco a kiadó.
19.
Mortician
#12: "mar elozoleg mas platformokra megjelent jatekok"

A Sony szerintem belátása szerint ugyanúgy megtilthatja, hogy egy adott cím megjelenjen a saját platformjára. Lényegtelen, hogy máshol már megjelent korábban, vagy sem.

"a mas platformra tobb tartalommal megjeleno jatekok kiadasat tilthatjak"

Ebben viszont még logika is van, miután elég igazságtalan az, hogy egy cím egyszerre jelenik meg több platformra is és a konkurens verzió(k) több tartalommal vagy extrákkal érkeznek. Lásd: Mortal Kombat, Portal 2, Battlefield 3. S lám, mégse tiltották be őket, szóval hiába próbálod sarazni őket. :)

A Sony példáján meg azt is vedd figyelembe, hogy míg a ME2 egy BioWare kaliberű stúdiótól jött, ami szvsz nagyonn munkaerővel bír és ott áll mögöttük az EA, addig a W2 egy sokkal kevesebb emberrel bíró stúdió munkája és a PS3-as verzióhoz még csak kiadójuk sincs (X360 esetén a Namco lesz a kiadó). Innentől kezdve nem biztos, hogy megérik nekik egy sokkal bonyolultabb programozással bíró platformra is kiadni a játékukat úgy, hogy méh utána extra tartalmakat is gyártsanak hozzá, és persze eközben a PC-s illetve majd az Xboxos tábor is várja a következő játékukat.
18.
Prézli21
#17: Az elsohoz annyit, hogy van rola rengeteg cikk neten, talan probalkozz be a guglival.
Tobbihez, meg nem szivesen mert latszolag nem ertted mit akartam mondani es jo esellyel tovabbra sem fogod.
De azert meg 1x: de, hatalmas veszteseg, ha nem jelenik meg ps3-ra, ezen nincs mit vitatkozni. Minden egyes platform kiesesevel rengeteg penztol mondanak bucsut, ezert nem is letezik mar joforman kulsos exkluziv cim. Itt nincs mirol vitatkozni. Fo9leg azert mert:
"Eladtak egy tonna W2 játékot PC -re tavaly."
PS-re jo esellyel dupla ennyi is siman elmenne ha nem tobb.

Mass Effect pont arra volt pelda, hogy egy egy eves jatekra is ra tudnak sozni teljes arat az extra tartalmak miatt.
17.
Macccy
#12: "elozoleg mas platformokra megjelent jatekok vagy a mas platformra tobb tartalommal megjeleno jatekok kiadasat tilthatjak" - Ezt hol olvastad? Érdekelne.

"ha kotelezik a fejlesztoket, hogy a kesobbiekben mar csapjanak hozza extra tartalmakat, azok jobb esetben torekedni fognak arra, hogy egyidoben hozzak ki mindenre" - A fejlesztők nem állnak a SONY alkalmazásában. Eladtak egy tonna W2 játékot PC -re tavaly. Beletettek egy év fejlesztést (az bizony pénz!) az XBOX 360 verzióba, amire könnyű fejleszteni a PC közeli alapok miatt. Szerinted mennyire fognak nekikeseredni annak, hogy nem adhatják ki ugyanezt az Enhanced Edition -t a japók gépére további energia (pénz) befektetése nélkül, főleg hogy előtte jó fél/egy évet csak a kód bonyolult átportolásával kellene töltsenek, nem extra tartalmak buzizásával?

Másik ...Azt is gondolhatod, hogy akit komolyan érdekelt a Mass Effect trilógia, az nem vágta a centit tűkön ülve amíg kijött a PS3 verzió 1 év késéssel. Megvette a másik gépre és letolta, akár el is adta mire a kizárólag ps -el rendelkező kevesek hozzájutottak ... Hogy kaptak hozzá bónusz páncélt vagy bónusz pályát? Nemááá' ...

Ez a fajta hozzáállás sajnos nagyon szemet szúr nekem és ahogy mások is írták előttem: sok sok elúszott jenhez vezet ...
16.
The Lone Drow
#15: Még nem is tűnhet föl, mivel ami a Boxos portal jön, az csak a debütkor lesz elérhető.
15.
adikas
Nem mondanám, hogy feltűnt eddig is bármiféle extra tartalom.
Talán az utolsó arénás még elfogadható, de küldetésileg nem igazán adtak semmi tartalmast.
12.
Prézli21
#11: Hat igen, a MS kriteriumai, hogy a, mar elozoleg mas platformokra megjelent jatekok vagy a mas platformra tobb tartalommal megjeleno jatekok kiadasat tilthatjak sokkal intelligensebb megoldas :P
11.
Azért veszteséges a cég, mert idióták vezetik. Egy marék képzetlen majom intelligensebben lezongorázta volna a PS3 kezdetétől fogva a marketing osztály feladatát és ma 5x annyi PS3 lenne a polcokon, mint X360... (Emlékezzetek csak vissza: a fél világ a Sony baromságain röhögött amióta bejelentették a PS3-at folyamatosan, bakik, bakik hátán, míg az MS EGYETLEN hibája, hogy szarok voltak a kezdeti BOX-ok, de intelligensen azonnal problémamentesen cserélték őket).

Ennyi év után erre a Sonynál is rájöttek, most el is kezdtek takarítani (értsd: hullanak a fejek a múltbéli hibák tömkelege miatt) és ezt ne én mondom, hanem az új goré mondta, kerek perec: "elkúrtuk, nem kicsit, de nagyon..." :))) Ami biztató, hogy a japók kezdik beismerni a hibáikat és remélhetőleg tanulnak belőle.

Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen hibás üzleti politikával elesnek pont az ilyen játékoktól, mint a W2. Ilyenkor röhög az egész MS marketinges osztály a földön fetrengve, mert pont a hasonló kaliberű és minőségű címek miatt választanak az emberek platformot.

Kommunikációs szempontból még rosszabb (és azért veszélyesek az ilyen nyilatkozatok), mert ez azt sugározza a leendő vásárlók felé, hogy egy beképzelt, dacos, öntelt céggel van dolgod, ami semmiképp nem jó pláne egy alapjaiban alázatos Japán tradíciókkal bíró cég esetében.
10.
amadeusz gyermeke
#1: sajnálatossa igaz .. megszívtuk. De még jó hogy ott a boxom is. így engemet annyira nemérint a dolog . Már várom nagyon a játékot.
9.
Prézli21
#7: Nagyon logikatlanul gondokozol. Minden 3rd party fejleszto celja, hogy a jatekukat kiadjak minden lehetseges platformra, igy jo esellyel tobb penzmag is all a hazhoz. Nyilvan, ha az egyik konzolon kesik a cim a potencialis vasarloreteg (akik nem mellesleg teljes arat fizetnek erte), nem nekik fog perkalni. Ha kotelezik a fejlesztoket, hogy a kesobbiekben mar csapjanak hozza extra tartalmakat, azok jobb esetben torekedni fognak arra, hogy egyidoben hozzak ki mindenre (ami mindenkepp tobb eladott peldany a gepukre) vagy adnak a nepnek indokot arra, hogy varjanak a ps verziora a bonusz ingyenes tartlamak miatt es ne legyen hiszti a magas ar miatt (pl Mass Effect 2).
8.
DanielMcBas
#7: Most tökre megkeveredtem . De én maradnék inkább a PS3-nál .
7.
felegyi
#2: A Sony minden multiplatform PS3-as lemez után kap lét... nem 2 ember venné meg PS3-ra, így egyértelműen bukta ha azt vesszük hogy kaszálhatnának rajta...

"vagy több marad az exkluzív címük, ami miatt inkább vesznek PS3-at az emberek"
- Aki PS3-on gondolkodik de nincs atom PC-je, és mellé megvenné a Witcher-t annak egyértelműen jó beruházás lenne a konzol... több exkluzív cím részét meg egyáltalán nem értem, csupa zagyvaság amit írsz; Szerinted mi a jobb álláspont egy PS beruházása mellett? Ha nincs Witcher a konzolra vagy ha van?
6.
Nebuloid
Én meg szeretném, ha a W2 mellé régi tartalmat kapnék PS3-ra. Értsd az első játékot mellécsaphatnák extrának! Elvinném az egyszavú-pónimat egy szivárvány galoppra aznap! :D
5.
kopic
Igen, én már 2-3 év múlva a The Witcher 3-at szeretném tolni!:)
2.
Necreon
#1: Már miért vágnák? Vagy sokkal bővebb játékokat adnak ki rá, vagy több marad az exkluzív címük, ami miatt inkább vesznek PS3-at az emberek. Csak jól járhatnak, hidd el az üzleti osztály nem véletlenül áll szakemberekből.
1.
felegyi
"Erre a Sony szabályzata miatt van szükség, ami kimondja, hogy egy korábban más platformokra már megjelent játék később csak extra tartalommal érkezhez PS3-ra."

- Ezzel a kijelentésükkel csak maga alatt vágja a fát a Sony... akkor így jártak!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...