David Jaffét nem érdekli a next-gen

  • Írta: InGen
  • 2012. március 14.
  • Hír
Link másolása
A God of War és a Twisted Metal alkotója eléggé negatív hangnemben beszélt a következő generációs konzolokról. Szerinte ma már nem arra kell gyúrni, hogy jobb hardver legyen a gépekben, mert attól csak bonyolultabb lesz a fejlesztés, hanem arra, hogy bővüljön a funkcionalitás.

David Jaffe, aki a PlayStation két örök klasszikusáért, a God of Warért és a Twisted Metalért is felelős, nem teljesen boldog a következő generációs konzolok várhatóan egy-két éven belüli érkezésétől. Ezt onnan tudjuk, hogy a következőt nyilatkozta az Edge magazinnak: "Egyáltalán nem érdekel a következő generáció."


Jaffe elmondása szerint, miután már átélte a generációváltást a PS1, a PS2, a PS3, a PSP és a Vita között, kezdi kicsit másképp látni a dolgokat, mint régen, és ennek a tőle megszokott stílusban hangot is adott: "Egy idő után az ember észreveszi, hogy ami ma még »Azt a k**vaisten«, az holnap már csak »Áhh, mindegy...«"

"Végül minden új hardver elavult lesz, így ami igazán számít, az az élmény, a játék. Úgyhogy hacsak nem holodeckekről, vagy annyira durva AI-ről beszélünk, ami magától ír történetet a játékos döntéseinek megfelelően, akkor nem érdekel a dolog" - mondta Jaffe, aki szerint az erősebb és újabb hardver egy másik problémát is hoz, ugyanis újra megnövekednek a már egyébként is nagyon magas fejlesztési költségek. Ez pedig azt jelenti, hogy még kevesebb kreatív és innovatív játék kap majd zöld utat.

21.
21.
Bulldogbaby
A jövőben a pc-k, tabletek, okos telefonok, olyan erősek lesznek olyan sok szolgáltatással rengeteg ingyenessel hogy, konzolokra nem lesz szükség. Egyszerűen a kutya nem veszi majd őket. Ha visszanézel az előző generációkra sokkal többet adtak el belőlük. A next-gen ből még ennyi sem fog elmenni mint a mostani generációból. Nézd csak meg erre legjobb példa a Ps Vita.
20.
20.
Henry82
#18: Ha ez így lenne, akkor a GTA V-öt is még 2d-s felülnézetben játszanánk, ahogy az első két részt., egy-két plusz mozdulattal, lehetőséggel.
Na akkor fogd a GTA első részét és tedd mellé pl a San Andreast, ugye mekkora különbség az utóbbi javára? Na ehhez kellenek a hardware fejlesztések.
19.
19.
Bulldogbaby
A faszinak teljesen igaza van. Nem is kell mit hozzáfűzni. Azt meg mindenki felejtse el hogy a következő generációs játékok sokkal nagyobb területtel mesterséges intelligenciával fognak rendelkezni.Szebb lesz a grafika oszt ennyi ez meg körülbelül három napig lesz érdekes.A pc-re kijönnek a legújabb processzorok videokártyák és a seggükbe dugják a next-gent.
18.
18.
shatterhand
#17: egy-két plusz mozdulaton-lehetőségen kívül....igazából SEMMIBEN nem változnak a játékok
Sokan meg rinyálnak,hogy milyen fotóminésű látványt kérnek.
Nekem az is elég lenne,ha a mostani szintet megtartanák pl assassin creedben csak a lehetőségeket megsokszoroznák.

Vagy milyen lenne egy igazi élő vadnyugat a red dead redemptionben hatalmas bandázásokkal. Nem úgy hogy max 8an vagyunk a pályán és azt is lehet látni radaron aki ellenfél.
17.
17.
Henry82
A játékok nem csak szebbé válhatnak egy erősebb konfigtól (next gen), hanem élethűbbé, bonyolultabbá, összetettebbé, stb, hányszor hallani fejlesztőktől, hogy ezt meg azt meg tudnák csinálni, de a mai gépek nem bírnák.

Ki ne szeretne pl a köv GTA-ban egy sokkal szebb, sokkal nagyobb, sokkal kidolgozottabb városban alkotni? Sokkal élethűbb autókkal száguldozni?
Vagy egy háborús játékban egy többezer fős hadsereggel együtt harcolni?
Na az ilyen élményekért kell a next gen, mert a mai masinák már ennél nem bírnak többet, fejlődni pedig kell.
16.
16.
metercsiken
Igaza van a csávónak!

De úgy is jön, aminek jönnie kell.
És én azt remélem, nem lesz igaza, és baromi jó game-ket kapunk majd!
( bízzunk benne )
15.
15.
Kreto
#14: * és nem a szg után kéne futkosni. Jólvan már írni sem tudok.
14.
14.
Kreto
Gondoltam hogy jövök pampogni a felvezető sor miatt hogy minek bővítik a funkcionalitást amikor így a konzol elveszti pont a funkcionalitását amire való... JÁTÉKRA és nem a sz.g. után futkosni. De a cikkből meg pont az derül ki hogy ez a csávó jófelé vinné a dolgot és tartalmasabb játékélményt szeretne biztosítani. És a selejtes buborékjátékokat 0 tartalommal pedig száműzné
13.
13.
kharami
#12: Arra azt mondom van esély;)!
12.
12.
shatterhand
#11: sztem a wii u-ra gondolt
11.
11.
kharami
#8: Erre én nem vennék mérget, hogy 9 hónap múlva xbox 720 on fogok játszani, sőt tutkóra nem! Semmi bejelentést nem láttunk! Gondolj bele mikor először reklámozták a ps3 mat pl mennyit kellett rá várni 1,5 évet alsó hangon! Szóval biztos, hogy nem fogunk 7 9 hónap múlva új konzollal játszani!;)
10.
10.
Stranger
Mostanában már nem is nagyon fejlődik a grafika, de akkor miért maradnak a játékok ugyan olyan laposak? Amúgy a Crysis 1. része nagyon jó példa arra, hogy lehet jó játékot csinálni kimagasló grafikával... Vagy Trine 1,2.
9.
9.
Nathan
#3: haver neked teljesen igazad van :D
8.
8.
Kumite
Az első következő generációs konzolra nem kell már csak 7-9 hónapot várni...

Sry, nem hagyhattam ki a korrigálást :)
7.
7.
kharami
#3: pontosan ahogyan írod! Én nem azt mondom, hogy valahol nincs lemaradva a konzol (pcm is van mielőtt valaki konzol fanboynak hívna) de azért ott a cell processzor bármelyik I7 es procit megkajálja reggelire de még az xbox procija is a maga 116gigaflops os teljesítményével! Persze a graf része elmaradott picit ez tény de ahogy írod van még tartalék bennük, konzolexluzívaknál mint pl a forza 4 illetve uncharted 3 meg egészen biztosan!
6.
6.
strike19
Nem legtöbb programozó nem szereted új nyelvet megtanulni.Mert nagyon sokk idő kell mire ki ismer egy nyelvet.De a konzoloknak fejlődni kell mert egy idő után a programozóknak meg van kötve a kezük ha a konzol határait súrolják.Szerintem itt az ideje az új konzol generációnak de kíváncsian várom az új felbontást.Szerintem a 4K kisebb felbontás lesz a Full HD-nál nagyobb.
4.
4.
shatterhand
Az első megnyílvánulása amivel egyetértek. Régebben sok minden kimaradt a játékokból,mert a grafra gyúrtak. De most már ideje lenne észrevenni,hogy még mindig ugyanaz a helyzet. Már rég többezres tömegben kéne mászkálnunk, 50fős kocsimezőnyben versenyeznünk, komplett városban kéne mászkálnunk.
Legyen akár ps2es szinten is a grafika, de egy egy pályát, feladatot hadd csináljak meg legalább 100 különböző módon. Ne lássak folyosó,csőszerű megvalósítást.
3.
3.
keiji maeda
generáció váltás , eléggé szánalmas hogy már a következő generációról szól minden hír , bezzeg ebben nincs anyi maradandó mint ez előzőkben szerintem , ráadásul a játékok 90 % ki sem használja a mostani konzolokat teljesen.
2.
2.
Yanez
Valahol igaza van,ugyanakkor,ha nem lenne gen.valtas,akkor a konzolok durvan lemaradnanak a tobbiektol(pc,apple),az meg a veguket jelentene!
1.
1.
Majd az lesz, hogy 5-10 nagy AAA játék jelenik meg a COD mellett egy generációban és mindenki XBLA-s játékokkal fog játszani... Na bumm ! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...