Seduce Me - nem kell a Steamre az erotikus játék

  • Írta: zoenn
  • 2012. szeptember 4.
  • Érdekesség
Link másolása
A sejtelmes című Seduce Me (Csábíts el) független fejlesztők játéka, melyben semmi más dolgunk nincs, mint lányokkal chatelni, flörtölni és siker esetén szeretkezni velük. A készítők hiába próbálták közzétenni produktumukat a Steam Greenlighton, a Valve azonnal eltávolította azt a rendszerből.

A vér és az erőszak elfogadottnak számít a videojátékokban. Az embereknek semmi problémájuk nincs azzal, ha fajtársaikat lövik szét puskával, netán szörnyeket vagdalnak karddal, miközben a hősök vérben fürdenek. De amikor egy játékot szexuális tartalommal vérteznek fel, a gaz cenzorok pupillái kitágulnak, és hallani sem akarnak felőle, legalábbis a kérdéses jelenetek cask feltűnő prűdséggel kerülhetnek bele a végleges termékbe (lásd: Mass Effect, The Witcher 2).

A Seduce Me című erotikus indie fejlesztést hiába szerették volna a Steam Greenlighton közzétenni, a Valve hamarjában eltávolította azt a rendszerből. A Greenlight a Valve új projektje, melynek lényege, hogy a független fejlesztők közzétehetik rajta játékaik leírását és látnivalóit, így később - miután azokat a közösség értékeli - érdemesek lehetnek a Valve figyelmére és a tényleges Steam-megjelenésre is.


Az amszterdami székhelyű No Reply Games társalapítója, Miriam Bellard elmondta, hogy a Seduce Me-t szinte azonnal eltávolították a rendszerből. A fickó szerint az ok prózai: sokan még mindig gyermekeknek szóló termékként tekintenek a videojátékokra, holott az átlagos játékos 30 éves. Az erőszak elfogadott téma, az erotika nem.

A Seduce Me nem csontkemény pornóval riogat, hanem stílusos erotikával. Kártyaalapú minijátékokban veszünk részt, ahol cseveghetünk és flörtölhetünk a kiszemelt lányokkal. Ha a csábítás sikeres, és magas pontszámot érünk el, akkor egy átvezető jelenetet nyithatunk meg, melyben szeretkezés látható férfi és nő között, kézzel festett, művészi formában. Néhány további képen bikinibe öltözött lányok tárják szét a lábaikat, előkerül egy szobalány és egy lovaglóostor is, de semmi extra.


Annak ellenére, hogy a Steamről elutasították a kéjelgő címet, a játék hivatalos honlapján keresztül novembertől megvásárolható lesz.

28.
28.
Extol
#20: Nah majd csak nézd meg a Skyrim-es melegpornót :D
Abban aztán nem lesz cenzúra!
24.
24.
zoenn
#19: Erre gondolsz?
http://www.gamekapocs.hu/cikk/1292/real_kanojo_demoteszt
23.
23.
Jinbobo
#14: Ne haragudj, de egy játékban igenis az erőszakot kell erőltetni, attol válnak jóvá. Szerinted egy erotikával túlfűtött játékban milyen multi lenne? Az erotikai dolgok maradjanak a fejedben, éld ki magad ahogy neked jó, de közzétenni egy játékban a fejlesztők képzelgéseit--azt azért mégsem kéne.
Igenis jó egy lövőldözős cucc, leülni a fotelba aztán mindent szétlőni. Aki pedig azt mondja hogy a videojáték teszi gyilkossá a mai fiatalokat az hatalmasat téved! Gyilkosok már a videojátékok előtt is voltak, aki azzá válik az játék nélkül is azzá válna. Itt a nevelésen van a hangsúly.
A szex rejtelmeiről is a szülőknek meg legfeljebb az iskolának kell felvilágosítania a fiatalokat, ezt ne a videojátéktól várd.
21.
21.
Folti1985
Ahogy elnézzem ez sem erotikusabb mint anno a Leisure Suit Larry és azt mégis kilehetett adni pedig az már mikor volt :D
20.
20.
hedzsooo
Én örülök ha Steam-et elkerülik az ilyen jellegű "játékok", valahogy kevés fantáziát látuk bennük, de lehet velem van a baj, már túl öreg vagyok az ilyesmihez. ^^

Amúgy megy a WITCHER 2 szex jelenetei jóval kendőzetlenebb a MASS EFFECT 1-2-3-nál, de attól függetlenül az is izléses és nem megy át értelmetlenül pornóba. Szóval nem prűdségből nem mutatnak ott mindent meg nekünk, csak marad a jó izlés és az fülledt erotika határain belül szépen szerintem. :) Mass Effect-ekben ellenben már tényleg szinte semmit sem mutatnak, amitől olyan bugyuta ott az egész, ott valóban lehet a prűdségben és a cenzúra erejében valami.
19.
19.
faint13
Eszembe jutott az a japán játék aminek a demojáról írt a GK is cikket, és az volt a cél, hogy egy csajjal flörtöljünk, és a mellét fogdossuk. Úgy tűnik a japánoknál nem tabu az erotika... bár mondjuk náluk sok furcsa dolog is van, amiknél örülök hogy mi nem kapunk belőlük:D
18.
18.
Extol
Zoenn írásából csak úgy sikít a csalódottság :D
Egyébként valóban gáz hogy ilyen egyszerűen leírják a független fejlesztőket.
#17 Jah az nem gyenge rész a Postalban mikor megkell szórni a gengszter csajokat a g*cis papírzsebkendőkkel azok meg elkezdenek rókázni :D
Amúgy sztem ugyanez vonatkozik a Saint's Row-ra is.
17.
17.
Darox
Azt figyelembe véve hogy mennyi szánalmas dolog van greenlighton, ez jó lett volna, mert legalább minőségi munkának tűnik... Meg egyébként tényleg aranyos hogy Postal 3-ban semmi kifogásolhatót nem találtak, meg a Witcher 2-ben a "gyengéd" szexjelenetek után ezt kifogásolják...
16.
16.
Mortis
Ilyeneket flash-játékként tömegszámra találni a különböző oldalakon, szóval biztosan nem vesztettünk sokat.

Bizonyára valami más is áll a háttérben; köztudott, hogy a bit-tes világban még mindig annyira érdekes a pornó/erotika, hogy sokan fizetnek érte. Feltételezett nagy összegű profittól estek el(a gyártási költségekhez mérten).
15.
15.
Raatkainen
Én nem értem ezeket az embereket. A szüleim jut erről eszembe. Speciel nem erotikával kapcsolatos, de őket csak az zavarja ha lőfegyverrel intézek el valamit vagy valakit egy játékban, az nem pl hogy ha Witcherben kaszabolok szét élőlényeket vagy Batman játékban verem ki a szart a verőemberekből.
14.
14.
Quent1n
Képmutatás... A szex tabu de lefejezni, fejet szétlőni, derékig gázolni vérben és belsőségekben az belefér... Szánalmas, hogy itt tart a világ.

Thane: Ez így van viszont ettől függetlenül tény, hogy a játék hat a tudatalattira és a fiataloknak nem tesznek jót a brutális játékok ebben remélem egyetértünk.

Az erotikát meg egyáltalán nem szabadna száműzni mintha valami gonosz dolog lenne, igenis lehessen hozzáférni, mert ez álszentkedés ami most megy. Semmivel sem károsabb a fiatalokra mint az, hogy a mai fejlett grafikával azt látja az MK-ban, hogy kettétépnek, lefejeznek, kibeleznek, feldarabolnak stb. emberi lényeket. Sőt ha a játék színvonalas és nem csak a szexről szól neadjisten még hasznára is válhat.
13.
13.
goblinfing
No lifer nerdeknek biztos bejön..
8.
8.
Xion
#7: Bezzeg a régi szép idők (mondom ezt huszonévesen...) amikor még komolyan vadászni kellett a pornóra, ma meg... az ingyenes kereskedelmi csatornákon is csak pár órát kell várni rá, internet mellett meg... :D
7.
7.
Optimus Prime
Eretnekeke! Bűnös lelkek, ezért a pokolra juttok, Isten majd.... Ja, hé várjunk ez nem középkor! Mi ez a baromság?
Bár nem hisze, hogy hosszabb ideig tudnék játszani egy olyan játékkal, ahol csak a annyi a cél, hogy csajokkal csevegjek, de az ötlet mindenképp egyedi. Végre nem ölni, ölni, ölni vagy ölni... ja és ölni kell.
4.
4.
prodigy1990
Mi a baj azzal, ha egy kis erotikát belevisznek a játékba? Legalább valósághűbb lenne a játék, nemcsak monoton lövöldözés.
3.
3.
Thane
#1: Az utolsó mondatod csak mítosz, miszerint az emberek tömeggyilkossá válhatnak egy játék befolyása miatt. A játék nem fog megtanítani arra, hogy kell rendesen kezelni egy bizonyos fegyvert, azt csak való-életbe tudod kitapasztalni. A szex meg én szerintem teljesen más téma, az maradjon privát, saját magánügy.
1.
1.
Adamknight
Azért az már szánalom, hogy engedik a vérfürdőt, de egy kis erotikát már nem... Ezzel most arra céloznak, hogy ölni elfogadott, de a szex tabu? Nem éppen fordítva kéne hogy legyen? Talán kevesebb ember válna tömeggyilkossá az úgynevezett "videojáték ráhatás miatt"...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...