A Zynga is beperelte az EA-t

  • Írta: fojesz
  • 2012. szeptember 17.
  • Biznisz
Link másolása
Folytatódik a Zynga és az Electronic Arts csatározása, most éppen a Zynga perelte be az Electronic Artsot, amiért utóbbi "versenyellenes és törvénytelen üzleti gyakorlatot" folytat. Az óriáskiadó - ami nyáron a szerzői jog megsértését kérte számon a FarmVille alkotóján - elutasította a vádakat.

Az Electronic Arts még augusztusban perelte be a Zyngát, akkor azzal vádolta a Facebook-játékairól ismert fejlesztőcéget, hogy a The Ville című fejlesztése több ponton is a The Sims Socialt koppintotta. Az EA állítása szerint a Zyngánál bevett gyakorlat a másolás, az már más kérdés, hogy az ebben általában érintett kisebb csapatoknak nincs kapacitásuk fellépni az óriásvállalattal szemben.

A Zynga most visszavágott. A Los Angeles Times értesülései szerint a cég is perbe fogta az Electronic Artsot, amiben leszögezte: az EA "versenyellenes és törvénytelen üzleti gyakorlatot" folytat. Ennek jegyében a cég számlájára is több jogsértés írható fel, ezen felül a kiadó olyan megállapodást köt a versenytársaival, ami révén azok meghatározott ideig nem vehetik fel az EA volt munkatársait. A Zynga leszögezte: alaptalanok az EA augusztusi állításai.

A perre az EA egyik fejese, John Reseburg reagált közleményben: ebben visszautasította a Zynga vádaskodását, és azt mondta, ez csupán figyelemelterelés a cég részéről - Reseburg szerint a Zynga "jobban tenné, ha próbálná megtartani a már meglévő alkalmazottait, ahelyett, hogy pereskedne, hogy így újabbakat vehessen". A Zyngát a közelmúltban több vezető is elhagyta.

24.
24.
randall13
#22: Valamilyen szinten érthető is a DRM-mel való próbálkozás, csak hát nem sült el mindig jól a dolog. De az Ubi legalább viszonylag rugalmasan kezeli ezt, nem egy játékukból szedték ki, vagy "enyhítették" a rendszert utólag a felhasználók kérésére/követelésére. Szerintem az EA soha az életben nem tenne ilyet az Originnel. Meg ez az állandó internetkapcsolat szerintem csak szőrszálhasogatás, akiket egy kicsit is érdekelnek a játékok, kizárt hogy ne legyen netje. :\ Na de mind1, összességében igazad van.

#21: Egyedül a Revelations az, ami vergődések közt készült. Ha viszont nem csinálták volna meg, nincs Ezio történetének lezárása, akkor meg az lett volna a baj.
23.
23.
Scoo
Javaslom a Zynga perelje be az Apple-t, az Apple az EA-t, az EA a Samsungot, a Samsung a Zyngát és még keresztbe a többieket is, biztos ami biztos. Úgyis a perek korát éljük és tudjuk, hogy nagy a munkanélküliség. Szerencsétlen ügyvédek nehogy utcára kerüljenek!
22.
22.
Veldspar
#18: "Ubi mint rossz cég? Jelenleg nekik vannak a legígéretesebb címeik."

Tudtommal Uborkáékat az "Always-online" típusú DRM miatt utálják.

Én pluszban azért, mert igyekeznek a játékmenetbe is belevonni ezt (pl. Anno 2070, Heores 6).
21.
21.
xI DaWe Ix
#18: Ez igaz hogy a fifa ugyanaz már évek óta de pl. az AC sem különb ennél mivel az is ugyanaz már a 2. rész óta max a graf változott.
20.
20.
xI DaWe Ix
Most komoly? mindenki (tisztelet a kivételnek) leírja hogy a ubisoft,az ea az activision,a nemtomég ki szar meg igy fos ugy fos.De fogadni mernék hogy a játékaitok 95%-a ezektől a kiadóktól van,akkor miről beszéltek?
19.
19.
daenath
#16: Le allnek veled vitatkozni,de mi ertelme? Ilyen felvilagosult IQ bajnokal aki nem a cikkre reagal hanem a masik mivoltat kezdi boncolgatni mert mereszelt velemenyt mondani, sokat elmond rolad "baratom"
18.
18.
randall13
#11: Ubi mint rossz cég? Jelenleg nekik vannak a legígéretesebb címeik.

#15: BF3-at tönkretették, Dead Spacet tönkretették, Fifa meg már 5 éve ugyanaz. Semmi észérv nincs amellett, hogy rá lennél kényszerítve bármelyik termékük megvásárlására :\

#16: CS != (MoH == CoD)

#4: "Másrészt, mi a bajod az EA-vel? Tény, hogy nem annyira korrekt cég a játékosokkal szemben, mint egy Valve"
Meg is válaszoltad a saját kérdésed. Attól, hogy a rossznál létezik egy rosszabb, még nem lesz a rosszból jó.
17.
17.
GhostDog24
#4 ha védeni próbálod az EA-t akkor meg azt mond mert arra meg nem tudok mit mondani... esetleg h kívánom vegyél sok jó játékot tőlük a FIFA-t lehetöleg meg a Football managert (de a frissebbeket)...
16.
16.
GhostDog24
#4 tény és való a medal of honort össze kevertem a cod-al de most az dobja rám az elsö követ aki nem látja a 2 játékot egy és ugyan aznak (egyetlen külömbség amit meg tudok említeni h a cod nál nem kell nyomva tartani a jobb egér gombot az ellenségre való ráközelítéshez/zoomoláshoz amíg medalnál igen) a többiben igazam van akármit mondasz... amit meg ezzel modnani akartam, mert egyes sötét emberek nem tudnak gondolkodni csak neki esnek mindekinek gondolodás nélkül (trollok) a zyngának a farmvile-ja annyira hasonlít a sims-re mint a medal a cs-re... egyébként meg nincs joguk hozzá, mert ezt a játékot nem sims-nek hívják és nem emberekkel játszanak, hanem zöldségekkel
15.
15.
Cuppak
#14 EA se jó cég, de most mit tehet az ember... pár olyan játékot kiadnak amit más cég nem ad ki, pl bf3 most jön a dead space, fifa stb... az embert ráveszik hogy megvegye ( mint pl én ) nem lenne mivel tolnom, remélem megváltoznak az évek folyamán, régen kedvenc játékkiadóm egyikei voltak
14.
14.
biohazard rex
#6: Az Activison szemét cég ez tény, de az EA se jobb... Már ne haragudj de mit műveltek a bf3-al? aki anno előrendelte az örült h kapott ajándék dlc-t, aztán mondják h lesz még 1 dlc... akkor azt megveszik az emberek. Utána bejelentik a premiumot, nah most akinek megvolt az alap bf ( 0 dlc-vel) gond nélkül megvette mellé, de, aki megvette az előző 2 dlc-t? Azzal jól kibasztak. Most meg bejelentik a bf3+premium kiadást...
Az ea egy mocskos kiadó, minden címét úgy tönkre teszi ahogy lehet, felvásárolja a kis cégeket (pl. popcap) és aztán beállítja őket Wc pucolóknak.

Előttem is írták páran, hogy a Bioware-el mi történt. A Dice-tól is lelépett 2 fő, egyikük egy designer volt (ő az Overkillhez [payday the heist] ment). Az oka az volt, hogy nem kapott elég teret. Mondanom sem kell ezzel mire célzott.

Én már elvből sem veszek EA játékot, habár van 1-2 cím ami tényleg tetszik. De tudo van az a 2 betű a dobozon...
de amíg vannak ilyen birkák mint te, addig gyapjújuk is lesz bőven...
13.
13.
BryceHUN
#12: Az EA hivatalos álláspontja, hogy nem nézik mit csinálok a gépen, és ez a Steam álláspontja is. A puszta pletykán kívül mivel támasztod alá, ezt a légből kapott marhaságot?
12.
12.
attila4545
#9: Mert egészen eddig ingyenes volt és inkább mint egy másolásvédelemként szolgált mint másként.( a day one dlc)És a steam (habár azt is utálom)még elviselhető mert nem nézi mit csinálok a gépemen egész nap.De ha már steam+origin is fent van az már sok.
11.
11.
Cuppak
#6 Szerintem Ubisoft v az Activision a legrosszabb játék cég PC-re mind2-t gyűlölöm, EA, THQ etc nekem elmegy
9.
9.
BryceHUN
#7: 1. Nekem a Steam is csak azért van fent a gépemen, mert anélkül pár DOBOZOS játékommal nem tudnék játszani. Komolyan aki az Origin miatt eret tud vágni azt irigylem, hogy ennyi az életben a legnagyobb problémája

2. A BioWare-es résszel egyetértek, de furcsa mód az emberek csak a ME3-nál kezdet el rinyálni a Day 1 DLC-s hülyeséggel, amikor már javában volt a DA:O-nál is.

3. "Az EA nyerte az Amerika legszarabb cége díjat" Egy kis érdekesség: A szavazás pont a ME3 megjelenése után volt. Sok ember ember akinek nem tetszett a befejezés így tudott bosszút állni.
7.
7.
attila4545
#6: Először is erőltetik az Origint ami nagyon nem jó, utána ha van origined minden ismétlem minden dolgot amit csinálsz a gépen fölveszik még ha nem is fut az origin.Aztán most már egy az egyben kiherélték a Biowaret és day one dlc-t kényszerítettek rá.Utána, most már egy játékot sem fognak kiadni multi nélkül.(DAIII-nak annyi)Az ,hogy az Ubi szar és az Activison otthagyta pc-t mint játékplatformot.Az tény de akkor is egy mocskosan szar cég az EA és a Bioware tönkretétele meg az Origin együtt egy picit sok.
6.
6.
Donpedro
#5: Tévedsz, az egy ad-hoc közönségszavazás volt. Nem tényeken alapult, csupán az emberek véleményén. Viszont abban igazad van hogy nem véletlen, mivel manapság nagy divat szidni az EA-t. De nekem nagyon mindegy, én örülök amikor mondjuk 1 héttel megjelenés után a Launch Partyn 7 ezer forintért meg tudok venni egy BF 3-at, és nem kell 13-15 rugót kicsengetnem egy játékért.

Könnyű ellenpéldának felhozni az ATVI-t. Marhára nem érdeklik őket a PC-s játékosok, ELITE még mindig nincsen PC-re. Mert ugye Bobby Kotick megmondta amikor megkérdezték a BF 3-ról a véleményét, hogy "That's a PC oriented game, and that's not where the bulk of our market is". Üzleti szempontból igaza van, játékos szempontból meg bekaphatja.

Ha valaki pusztán a száraz tényeket felskicceli magának egy papírra, láthatja hogy az ATVI egy jóval szemetebb cég mint az EA. Ez alapján igen érdekes, hogy az év legrosszabb cége címre még ->JELÖLVE SE<- lett az Activision. Amerika televan 12 éves Xbox-CoD fanboyyal, akik marhára nem tájékozódnak, csak nyomják a hater gombot. Úgy gondolom ez alapján nem kéne ilyennel érvelni hogy az EA nyerte azt a bizonyos szavazást.
5.
5.
hahota
#4: Úgy emlékszem, ügyfélorientáció terén legrosszabb cég lett az USA-ban az EA. Nem véletlen ;)
4.
4.
Donpedro
#2: Ne haragudj, de ilyen szintű retardáltság mellett nem tudok szó nélkül elmenni.

Nem tudom hogy játszottál-e már az általad említett játékokkal, de kb. annyi közük van egymáshoz, hogy mindkettő FPS. Nem mellesleg a CoD-ot az Activision adja ki, és nem az EA...

Másrészt, mi a bajod az EA-vel? Tény, hogy nem annyira korrekt cég a játékosokkal szemben, mint egy Valve (bár a Steam-féle $ = € átváltás miatt ezzel is lehet vitatkozni), de csak az óriáskiadókat nézve szerintem messze a legkorrektebb. Ubisoft? Tessék, itt egy kis finom DRM PC-re. Capcom? Nesztek, itt van 25 day one DLC 10 ezerért. Activision? Itt az n+1-edik CoD, lokális árazásról nem hallottunk, csengesd ki érte a 13-15 rugót!
2.
2.
GhostDog24
#1 na te is egy nagyon észlény vagy barátom... zynga másol? Az EA a legmocskosabb cég a játékpiacon... azon kívül azt is lehetne másolásért perelni... kapásból a Valve perelhetné h miért koppincsolják a Counter-Strike-ot ien "COD"-okkal, de nem teszik... egyébként meg érdemlik egymást az EA és a Zynga... szeretném valameik céget egy kiadós pénz büntetésben látni nem csak peresekedni (az EA-t azért jobban).
1.
1.
daenath
Pont ok ugralnak, mocskos egy ceg, mint a cikk is irja "Zyngánál bevett gyakorlat a másolás, az már más kérdés, hogy az ebben általában érintett kisebb csapatoknak nincs kapacitásuk fellépni az óriásvállalattal szemben."
Es e igy van!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...