PC-re is jön a Dragon's Dogma - vagy mégsem?

  • Írta: zoenn
  • 2012. november 22.
  • Hír
Link másolása
Kezdődött minden azzal, hogy egy lelkes PC-s játékos Twitteren megkérdezte a Capcomot, hogy készül-e a Dragon's Dogma számítógépes változata. A kiadó szinte azonnal azt válaszolta, hogy "érkezik". A japánok kis idő múlva cáfolták a hírt. De ugye nem zörög a haraszt?

Az idei év egyik nagy epikus szerepjátéka, a Dragon's Dogma iránt joggal ácsingóznak a PC-s rajongók, elvégre a Capcom sikeresen indította el az új frencsájzt. Júniusban így vélekedtünk az RPG-ről:

"Szerencsére egy új frencsájz első darabját sújtó hiányosságok nem mennek a játszhatóság és az élmény rovására. A követőinkkel való játszadozásnak hála az újrajátszhatóság is a helyén van, az elvárásainknak tökéletesen megfelelt a Dragon’s Dogma. A játékmenet feszes és izgalmas, harcrendszere és bődületesen hatalmas ütközetei még a slágercímeknél is jobban sikerültek, a világ gazdag és részletes – az első lépés ugyan sok esetben bizonytalan, de az előrehaladás jelen esetben nem kérdéses."

Az egyik rajongó nem bírt magával, és Twitteren a Capcomnak szegezte a kérdést: lesz-e a Dragon's Dogmának PC-s változata? A kiadó brit részlege szinte azonnal válaszolt, miszerint igen, érkezik. Íme a bizonyíték:

Majd átgondolta újra a kijelentést, és bocsánatot kért, mondván elszólásról van szó, a PC-s változat nincs fejlesztés alatt. Nagy kár. Persze könnyen lehet, hogy egyelőre várnak a bejelentéssel, mivel konzolon még nincs lecsengve a cím, jövőre érkezik az első, nagyobb bővítmény. Az eredetileg hirtelen jött válasz túlzottan is őszinte volt ahhoz, hogy ne legyen igaz.

Ízlelgessük a témát: mit szólnátok a PC-s Dragon's Dogmához?

12.
12.
Hab
#11: Nincs még 1 olyan singe player játék amiben ennyi mindent lehetne csinálni, amibe ennyi órát bele lehet ölni. Minden sarkon van egy érdekes sztori. Igen a főszál valóban nem vmi érdekes, de nem is ez a lényeg. Hanem az hogy mennyi variáció van a játékban, hogyan változik a világ, sőt a főszál is annak függvényében hogy mit csináltál már meg a többi quest-ből. Mintahogy egyik játék, ez sem tökéletes, de mindenbe bele lehet kötni. Ha nem tetszik hát ne játssz vele, de hogy 5 éveseknek való az egy nevetséges kijelentés...
11.
11.
levantine
#9: A Skyrim-nek nincs konkurenciája, mert egyik cég sem csinál igazi sandbox világot, ahol ténylegesen bárhová mehetsz. Ezen túl nem tudsz nekem semmi olyat mondani, amiért a Skyrim jobb, mint más RPG, sőt, inkább negatívumokat lehet sorolni.
10.
10.
Hab
#9: Amúgy szerintem mindkét játék jó, Dragon's Dogma inkább akcióra fókuszál.
9.
9.
Hab
#8: Muhahahaa, erre nem lehet mást mondani mint hogy röhejes hozzászólás...
8.
8.
levantine
#6: A Skyrim egyetlen érdeme az, hogy igazi sandbox világa van, plusz látványos. De sajnos 5 éveseknek készült.
7.
7.
kamgecam
A Dragons Dogma játékmenete meg oda vissza veri a Skyrimét,
(ha mást nem is)de az tényleg nagyon élvezetes ahogyan meteoresőt zúdítasz,
a varázslóddal egy küklopszra....megunhatatlan.
Plusz a karakterek harcrendszere is változatos.Teljesen különböző élményben van részed,ha rangerrel csapatod,vagy ha éppen warrioral.
Szerintem mindenképp tegyetek majd egy próbát vele amikor kijön.
Az igazi az lenne ha a Skyrim játékmenete olyan lenne mint a DD-é.
Vagy a DD-világa,sztorija,olyan mint a Skyrimé...:D
3.
3.
azureknight0715
A darks soulsba simába bele lehet jönni egy idő után és akkor már- már gyerek játék lesz a főbossok nagy része. Jó igaz vannak oylanok amik mindig izzasztóak lesznek, de épp ez a lényege hogy a főbossok emlékezetesek legyenek. Tegyük fel élőben ha csapna egyet rád egy jókora minotaurusz akkor szerinted nem halnál bele rögvest?:D Na hogy a játékról is mondjak valamit, kipróbáltam a demoját. Egész jó game, viszont túl könnyű volt.
2.
2.
giga321
Kipróbáltam havernál boxon nekem tetszett. De szerintem gyér portot kapnak a pc-sek.
1.
1.
Raatkainen
Hát nagyon jó lenne sok hatalmas szörnnyel megküzdeni végre úgy, hogy közben nem szívat szarrá a játék:) #Dark Souls
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...