NFC-vel harcolna a Sony a használt játékok ellen

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 3.
  • Pletyka
Link másolása
A Sony új technológiát szabadalmaztatott, amit a használt játékok elleni harcban alkalmazna. Az új megoldás nem csak hatékonyabb alternatívája az online passnek, de a játékos számára is kényelmesebb.

A Sony Computer Entertainment japán részlege által szabadalmaztatott technológiát a leírása szerint a használt játékok visszaszorítására tervezték, és bár alapvetően hasonlít az online pass módszerére, a megoldás mégis korszerűbb, és a felhasználó számára is kényelmesebb.

A szabadalom lényege, hogy a játék lemezének és a felhasználónak az azonosítóját az első használat után összekapcsolja a rendszer, ami azt jelenti, hogy ha más azonosítóval próbáljuk ki az említett játékot, annak a lejátszását nem feltétlenül (lásd később) engedélyezi majd a védelem. Az azonosítók leolvasása NFC segítségével történik, a rendszer ezeket az információkat egy "engedélyező címkének" továbbítja, ami tartalmazza a felhasználási szerződéseket, és meg tudja állapítani, hogy az éppen alkalmazott azonosítópáros teljesíti-e azokat vagy sem.

A technológia előnye, hogy rugalmas is: megszabható, hogy a rendszer ideiglenesen vagy limitált alkalommal biztosítson hozzáférést a játékhoz, konkrét tartalmat is elzárhat a játékos elől, ráadásul kiterjeszthető más médiumokra, illetve hardveres kiegészítőkre is.

A Sony nem nevezte meg pontosan, hogy melyik konzolban vetné be az újdonságot, később pedig nem is volt hajlandó kommentálni a híreket.

69.
69.
TheAxySnaker
Hát ezt a cikket szomoruan olvastam és dühöt indukált bennem a játékgyüjteményem 70%-a használt az Xbox játékaim 90%-a szintén használt mert csak így engedhetem meg magamnak és ha ezek megszünek a populácíó nagy része szopni fog a gyönyörű gazdasági válság is csak segít a Steam el meg az online pass-ekkel fog a halál szenvedni legyen ott azon az istenverte disc vagy dvd-n vagy bluray-n nem pedig egy egyszerhasználatos letöltős sz#°%on(már bocsánat)
68.
68.
metercsiken
#67: Igen igazad lehet, bár próbáltam már összekötni a notebook-om a ps-sel, és nem történt semmi, még csak fel sem ismerte.
Lehet, hogy valami beállítási probléma van, de annyira meg nem értek hozzá sajna! Bekapcs,-játék be,-játszás,-játék ki,-kikapcs! Ennyi a tudományom( na jó hátteret tudok rajta változtatni meg ilyesmik... ) : )
Így nem is piszkálgatom!
De ha van ötleted szívesen meghallgatom!
67.
67.
hunreaper
#65: a mobilnettel is tudsz jáccani egyébként :D:D:D: a pinged nem 33 lesz hanem 116 meg 80 de attól még jáccható :)
65.
65.
metercsiken
#58: Hát pont ez az! : )
Ps3-ra kell a lóvé,pontosabban a játékokra!
És honnan tudod, hogy nem egy évig, vagy tán még tovább spóroltam arra, hogy a gépet megvegyem!
Persze nem vagyok annyira csóró, hogy ne vehessek egy rendes netet( a mostani egy sz.r mobilnet, bár arra elég amire használni akarom ), de ezt ne a sony döntse már el helyettem!!!!!!!

Bár ez az egész még csak találgatás, úgyhogy remélem lesz valami jó ötlet!?

63.
63.
Kedves Sony-nak ajánlom figyelmébe a Nintendo hozzáálást. A pár perce megjelent cikk szerint.
62.
62.
BloodyDeath
#54: Ember Te végig olvastad az egészet? Nem errôl írtam, hanem hogy nagyon sok régi PS3-s játékot csak használtan lehet megvenni. Ezen is kéne akkor változtattni. Meg azt se feledjük, hogy PS2 idejében egy új játék 19-22e Ft-ba került. Most meg 12-16e Ft, de sokkal drágább az elô állítása. Akkor vajon miért olcsobb? Ezen is ellehetne gondolkodni zsenikém.
Ha attól beteg vagyok, mert szeretem saját magam ki csomagolni a játékokat, ahelyett, hogy xy után használjam, akkor neked azon kéne elgondolkodnod, hogy a használt játékok után nincs semmi jövedelme a cégeknek. Gondolom Te sem örülnél ilyen szitunak.
Ne fárasz engem az ilyen dumával "Ez a nekem telik ra akko' leszarom hozzaallas nagyon gaz.", kötve hiszem, hogy csak egy szemernyit is érdekelne Téged az, hogy a szomszéd Irén néni meg tudja e venni a kis nyugdíjából e a gyógyszereit. Vagy K.Béla mibôl fog magának venni reggeli? Vagy mondjuk Haver Jóskának elromlott a laptopja, akkor most honnan kerít rá pénzt? Ahogy Te laszarod mivan velem, vagy a hozzád tartózóidon kívül, úgy engsem sem érdekel xy-nak a nyomora. Valamint szóljál, ha csak egy percig is érdekelne Téged, hogy kivagyok honnan jöttem mit csináltam, mibôl probálom eltartani magam ect ect. Akkor talán elgondolkodom azon, hogy bárkinek a gondja baja érdekel e.
61.
61.
hunreaper
#60: Jól értelmezed ;) :D
60.
60.
nukebomb
Én mindig újonnan veszem a játékokat, kb 2-3 havonta egyet, mert ekkora gémer vagyok. És ez simán belefér. Viszont ha jól értem, eszerint a rendszer szerint nem adhatom majd kölcsön a havernak a játékot, miután végigtoltam, hogy pengesse ő is.
59.
59.
hunreaper
58.
58.
hunreaper
metercsiken hallod??!!! :D:D PS3-ra van lóvé de netre nincs...-.-" ez kicsit röhelyes xDDDD már bocs...nah de a témához is hozzá szóljak elég gáz így is h a legújabb PS3 Szuper Slimem van és sehol egy JB a neten és még az eredeti játékot amit ha használtan is veszek meg nem is kevés pénzért még azt se tudjam jáccani :OOO ez egy csíra lépés lesz..
57.
57.
Cuppak
#48 Steamre befogják vezetni a használt játékok cserélését, btw steamen is lehet játékokat tradelni, általába ha nagyon olcsó megveszem őket és jó játékokért eladom :).
56.
56.
Bred
Hát akkor nálam nem változik semmi. Konzolra mindig mindent újonnan vettem. Most max nem tudom őket eladni ha megvan a platina.
55.
55.
#49: Mindenhol kezdenek lepkedni az adofizetok tokein nem csak itt. Szal. mindenhol egyre szarabb.
Meg ne vegyuk mar alapul az usa-t, ahol meg a budikagylo a lakasban is banki hitelbol van....
54.
54.
#38: Es szar velemeny.
Ez a nekem telik ra akko' leszarom hozzaallas nagyon gaz.

" Boldogabb vagyok, ha magam csomagolhatom ki a játékot,"
Te egyertelmuen beteg vagy. De komolyan.

Nem mindenki van kitomve ugy penzel, hogy 15ert vegyen jatekot .
Valaki vagy nem, tud vagy nem akar 5-7 rugonal tobbet kidani egy jatekert akkor az dogoljon meg.
"Igazad van..."
53.
53.
Na ez tokeletesen peldazza milyen egy retkes ceg a sony.
Penzehes, a felhasznalok erdekeit magasan leszaro ( a tobbi is ilyen csak ok ezzel be is ismerik), sottyo uzletpolitika ....
52.
52.
M.invisible
Azért régebben nem voltak ilyen komoly eladások mint most, hogy a COD legújabb részéből már első napon elmegy majdnem 10 millió példány. A régebbi konzoloknál a gépek egész életciklusa alatt nem ment el ennyi!
Ráadásul sokkal többe is kerül egy mai AAA cím fejlesztése, mint anno, és a marketingre még legalább annyit fordítanak a kiadók. Ezt nekünk játékosoknak kell megfizetnünk. Ha ilyen védelemmel látják el az újabb játékokat azt nem csak a konzolgyártók, de a fejlesztők is megsínylik. Bár ki tudja...
51.
51.
Qbász
#47: Aztán majd a WiiU utódja is ilyen lesz :( Remélem nem.
50.
50.
Qbász
Gondolom ha közben garanciában kicserélték a gépedet, kapsz majd a szerviztől egy kódot ami segítségével a PSN fiókodban tárolt széria szám törlődik és az új gépé lép érvénybe. Ezzel például megszüntethetnék a bolti garanciát. Használt játékokat meg majd ha akarod 5 dollárért aktiválhatod a gépeden. Szerintem valami ilyesmi lesz.
49.
49.
Falcon
#47: hát nem mindenűt van ilyen szegénység mint itt Magyarországon szóval nem fogják lehúzni a rolót de az igaz hogy itt MO-n vége lesz akkor a ps-nek! én is maradok a mostani generációnál vagy marad a NINTENDO! online pass-os játékot már most sem veszek elvből
47.
47.
p3ti
Ha ezt a húzást be vezeti a Sony az új PS gépel , akkor húzhatják le a rolót , az egész kócerájukkal 1ütt . Már csak elvből sem fogok semmit sem venni amire az van írva hogy Sony . Ilyenkor tiszta szívből azt kívánom nekik hogy süllyedjenek el az egész szar ötletükkel 1ütt ..... De amilyen a világ , az MS is fog hozzá csatlakozni , majd a többi cég is . A végén mégis az N gépe lesz a nyerő ... ennyit a high techről
46.
46.
KeXxX
nem vagyok gazdag, nem minden hónapban veszek játékot de szerintem ez jó ötlet.
45.
45.
Kenny88
Nem rémlik hol, de nem olyan rég olvastam valahol, hogy a következő generációs konzolok (PS4 és a következő Xbox is) határozott törekvése, hogy egy az egybe kicsinálja a használt-játék piacot. Szóval, elvileg ez nem egy PS exkluzív szívatás.
Egy tuti, ahogy többen előttem írták: sokkal jobban meggondolom, hogy mit fogok megvenni és mit nem. Nem mintha eddig nem így lett volna...Amúgy én is úgy értelmezem, hogy ID-szoftver párosításról van szó.
44.
44.
mestermagyar
Milyen dolog az, hogy valaki eladja a játékíit?!
Na takarodjon vissza a házába, és ölelgesse utolsó felhasználhatatlan értékét, miután elveszett a munkája!
... -_-
42.
42.
attilag78
Ha valaki veszi a faradsagot, es elolvas par kulfoldi cikket ugyanebben a temaban, akkor vilagossa valik, hogy nem egy jatek-egy konzol, hanem egy jatek-egy player ID kombinaciorol van szo, ami azert joval szabadabb rendszer.

Mondjuk igy sem ertek egyet az otlettel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...