Wii U-n is rajtrakész a Virtual Console

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 23.
  • Bejelentés
Link másolása
Több frissítés és újdonság is érkezik a Wii U-ra a közeljövőben, jelentette be a Nintendo ma délután. Tavasszal az új konzolon is elrajtolhat a Virtual Console szolgáltatás, és a Miiverse is fejlődik majd.

A Nintendo Direct keretein belül megejtett bejelentések szerint két nagyobb update is érkezik a Wii U-hoz a közeljövőben. Satoru Iwata sajnálkozását fejezte ki, amiért a konzolon relatíve sokáig tart egy játék kiválasztása és a tényleges játék között eltelt töltés, a tavasszal és a nyáron érkező frissítések viszont orvosolni fogják ezt a problémát.

Jön a Virtual Console

A tavaszi update-tel a Virtual Console is elrajtolhat a platformon. A szolgáltatás eleinte NES- és SNES-címeket kínál majd, az ígéretek szerint a játékokat a Wii U képességeinek megfelelően alakították át. Lehet menteni, és a GamePadet is használhatjuk természetesen, sőt a Miiverse is elérhető lesz a klasszikus címekből. A Nintendo bejelentette: a Wii U-n Game Boy Advance-játékok is elérhetők lesznek később.

Az árazás a Wii-s szolgáltatásnak megfelelően történik, viszont azokért a címekért, amiket már megvettél a Nintendo előző generációs konzolján, kevesebbet kell fizetned. A Famicom harmincadik születésnapja alkalmából egyébként júliusig minden hónapban megjelenik majd egy klasszikus, ezeket mindössze 30 centes áron lehet megvásárolni az akció ideje alatt:

  • Január: Balloon Fight
  • Február: F-Zero
  • Március: Punch Out! Featuring Mr. Dream
  • Április: Kirby's Adventure
  • Május: Super Metroid
  • Június: Yoshi
  • Július: Donkey Kong


Okostelefonokon is elérhető lesz a Miiverse

A Miiverse-et az év folyamán több alkalommal is frissítik majd, a Nintendo szerint alapvetően négy kulcsfontosságú elem mentén számíthatunk újdonságokra: játékonként több hivatalos közösség is létrehozható, lesznek felhasználó által kreált közösségek, továbbá szűrőfunkciók és használhatósági fejlesztések is várhatók.

Játékspecifikus extrák is érkeznek, a Pikmin 3-ban például a GamePad ingame kameraként is használható, a vele készített screenshotokat pedig megoszthatjuk majd a Miiverse-ben, míg a Wii Fit U esetében zárt közösségek hozhatók létre, amiben a felhasználók az edzéseikről és eredményeikről diskurálhatnak.

Fontos újdonság továbbá, hogy a Miiverse az okostelefonokba is beköltözik - a Nintendo tehát a saját platformjain túl is terjeszkedik. Eleinte a mobilböngészőben bogarászhatunk a rendszerben, de később natív alkalmazás is megjelenik majd az ígéretek szerint.

6.
6.
Gamelord
#3: Mi az hogy a ferdeszemu ugat?:) Én bírom a csávót, szerintem tök király, hogy ilyen vicces kiejtéssel is előadja amit kell. Konzolok világába sztem legnagyobb arc, így "ferdeszemu ugat" mindenképp sértő.
5.
5.
myrte
Nekem az április lesz a nyerő :D 30 cent cirka 105 Ft. Tiszta király.
4.
4.
myrte
Nem köteleznek, hogy vedd meg külön WiiU-ra. Ezért van a System transfer. Csak ha azt akarod, hogy streamelje a gamepadra, akkor pluszban 1 fontért megvásárolhatod a wiiU-s verziót.
Egy VirtualConsole-tól azt várja az ember, hogy úgy fusson a játék, mint ha egy eredeti NES-be rakta volna be a kazettát. És ez így is működik. Ezt nem igazán kell ecsetelni.
3.
3.
daenath
Virtual Console videobol csak az nem derul ki hogy nez ki mozgas kozben, a ferdeszemu ugat es kozbe mutogatnak par kepet meg grafikont, az meg kulon szemetseg hogy a Wii-e jatekokat ujbol meg kell vasarold meg ha kevesebert is.
Tiszta penz lehuzas, kezd a Nintendo is a M$-re hasonlitani, kar....
1.
1.
Gamelord
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...