GDC 2013: Unreal Engine 4 csak next-gen gépekre

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 30.
  • Hír
Link másolása
Az Epic Games alapítója, Mark Rein tegnap megerősítette, hogy az Unreal Engine 4-es játékokat csak next-gen platformokon élvezhetjük. A technológia kihagyja a PS3-at, az Xbox 360-at és a Wii U-t is.

Amikor az idei GDC-n megkérdezték Mark Reint arról, hogy az új motor futni fog-e a Wii U-n, a programozó csak nevetett. "Nem" - mondta. A leköszönő generáción továbbra is az Unreal Engine 3 a mérvadó, így PS3-on, Xbox 360-on és Wii U-n is. Rein szerint még rengeteg játék készül az előző generációs engine-nel, s nem is szűnik meg a támogatása.

Az Unreal Engine 4-et a next-gen platformokra, valamint PC-re szánták, és az Epic minden energiáját erre összpontosítja. Igaz, a fenti kijelentés szembemegy Rein korábbi nyilatkozatával, miszerint az Unreal Engine 4 "remekül skálázható", így a fejlesztők portolhatják az alkotásaikat Wii U-ra, ha szeretnék.

A PlayStation 4 viszont ideális platform az új motornak, lássuk a korábbi techdemó bővített változatát, amit valós időben képez le a Sony konzolja:

102.
102.
metercsiken
#101: Igazad lehet ebben, de helyem akkor sem lesz több! : )
( meg akkor már azok kellenének amiket arany árban mérnének, tudod telhetetlenség ) : )
101.
101.
GodGamer
#99: Gtx680-on futott a demo.
#100 Mire megjelenik a ps4 (2013 vége), addigra a gtx680 sem lesz arany árban mérve, és már a következő generációs videókártyák (radeon 8870) is kb azt a teljesítményt hozzák.
http://www.pcper.com/news/Graphics-Cards/AMD-Sea-Islands-HD-8850-and-8870-Specifications-Leaked
100.
100.
metercsiken
Megnéztem én is ezt az összehasonlító videót,és sajnos azt kell mondjam, tényleg szebb a pc-s változat.
Legalább is az én szememnek. : )
Mondjuk azért a másik sem csúnya!( nekem már a ps3-as grafika sem rossz )
De mivel egy brutál gépre( ami így vinné a dolgokat ) nem lesz pénzem, és nem is férne el, így marad a next gen!
Ne tévesszen meg senkit, nem sírok, sőt örülni fogok neki, hogy legalább az lesz.
Azt viszont sajnálom, hogy ezek szerint most sem lesz "áttörés"!
Persze várjuk meg a tényleges, kézzel fogható gépeket,és utána talán már
okosabbak lehetünk!
99.
99.
Rakottkrumpli
#98: Valószínűleg olyan gépen futott, ami 3x annyiba kerül, mint egy PS4.
98.
98.
adam6751
#97: Na ja.
De feltételezem hatalmas vagyont öltek bele abba PC-be amin úgy néz ki.
97.
97.
randall13
#94: Már nem azért, de végig oda volt írva a képek fölé, hogy mi a különbség.
96.
96.
patryk91
#95: Még annyit, hogy a csoda youtubeon a konvertált közenincs 1080p-s videókon annyira nem látszik a különbség, csak hogyha az ember többször végignézi és észreveszi egy idő után.

De majd a TV-n 1080p-ben látszani fog, sőt még a 2 videó kisebb is, mintha 2 nagy lenne, így is megtévesztő.
95.
95.
patryk91
#94: - fények hiánya 1-2 helyen, a többinél meg olyan fényerő van, hogy győzd nézni
- mosottabb textúrák falakon, padlón
- hiányzó: részecskék, effektek vagy gyengébbek, kevesebb van
- a videó végén most másabb a felbontás(amiben renderelte) vagy csak mosott az egész, mert amikor levág a kalapáccsal azelőtt van egy törés benne, legalábbis nekem furcsa egy kicsit, hogy amikor megy végig a törés a földben, akkor homályos az egész az elején, aztán a szörnyhöz érve, mintha megint jó lenne.

Árnyékok hiányoznak, a sziklák törése is érdekes(amikor megy ki a teremből), akkor a fény csúszkánál nem tudom mi történt nem voltak ott, de attól hogy felvesszük a fényeket olyan világosra, hogy az ember szeme kifolyik lassan, hogy a gyengébb fényeket eltusoljuk az se sokat segít.

Így gyorsan ennyi. Jah igen és AKAD a PS4-es verzió, azért ennyit megoldhattak volna.
94.
94.
anonymus26
#91: üdv. komolyan írd már le hogy mi külömbség a 2 video között mert én 1080p-ben néztem de semmit nem vettem észre elöre is kösszi :)
93.
93.
GodGamer
#91: Nagyon jó ez az összehasonlítás, és tisztán látszik belőle, hogy miért sírt anno az EPIC, mert egyszerűen már ehhez a tech-demo-hoz sem elég erős a PS4, akkor mi lesz itt 3-5 év múlva. Szeretem a konzolokat, -van ps3-om,Gc-m stb.-de azért borzasztó, hogy az egész játékipar egy gyngébb hardverű géphez van kötve, és arról tákolják át pc-re. 8-10 éve még teljesen más volt a helyzet és ez meg is látszik a játékokon is.
92.
92.
moonborn
Nekem az infiltrator bemutató jobban tetszik
91.
91.
patryk91
Itt van egy összehasonlító videó:

http://www.youtube.com/watch?v=mFgVR2Ke0XY&feature=youtube_gdata_player
89.
89.
adam6751
De őszintén megvallom, félek hogy hogy nem úgy teljesítenek a Next-Gen konzolok mint ahogy azt várjuk/egyesek várják...
88.
88.
adam6751
Itt arról van szó hogy azért szarozzák a PS4-et mert nem olyan szép rajta a Tech Demo mint egy háromszor olyan drága PC-n. Egy olyan PC-n amilyen egy ideig nem lesz a PC játékosoknak, legalábbis az átlag PC-seknek. Lehet hogy PC-n sem úgy fog kinézni az UE4 mint ahogy azt várjátok. Mint ahogy a Watch Dogs sem lesz mindenkinek olyan mutatós ahogy azt az E3-on prezentálták (PC-re értem). De ki tudja, lehet hogy az új generációban is szebb lesz minden játék PC-n.
87.
87.
Lorthirash
sosem fognak a pc előtt állni az az idő már elmúlt bár a grafika semmit nem számít
86.
86.
MrBenjamintoto
Egyébként nekem fontos lenne, hogy az új konzolok szép grafikát hozzanak és hogy minimum egy picit a pc-k előtt áljanak, szóval lehet nem kövgen konzolra hanem inkább pc-re ruházok be...
85.
85.
patryk91
#78: Azért nem tetszik az embereknek, mert az előző konzolgeneráció óta eltelt 7/8 év, ez elég hosszú időszak egy konzolnak, úgy hogy ő a főkonzol úgymond és ahhoz képest nem olyan orbitális változások jönnek, amiket az emberek elvártak volna.

A másik részéhez:
Ez az egész ez a rendszer x a másik y összegbe kerül dolog nem annyira egyértelmű.

Attól, hogy PC-n egy videókártya kerül 160k Ft-ba (300k Titan khm :D), attól még az a videókártya nem ér annyit, de adhatják annyiért, mert megveszik és/vagy muszáj drágán adniuk, mivel az utóbbi időben csökkent a piac és valahogy kompenzálni kell a kiesést, mivel nem mindeki pl gtx680-nal rohangál és mivel kevés fogy drágán hozza csak be a költségeket.

Másabb a konzol és a pc ilyen szempontból.

Pc-n kiadnak egy kártyát ami 1 évig lesz a piacon (a köv szériáig számítva fő termékként) de 1 év után úgyis kijön az utód és már azt akarják az emberek nem pedig a régit, tehát itt 1 év!!! alatt be kell hozni a marketinget, a gyártási költségeket, a fejlesztési költségeket stb stb plusz még ebben a szegmensben mindenki pénzt akar keresni a hardveren konzoloknál inkább bevállalják a mínuszt, a szoftverekből úgyis bejön majd a hiányzó rész, aztán persze pár év múlva mehet nyereségesen a hardver is.

Az a része is egy hülyeség, hogy nem tehetnének bele pl egy gtx680-as szintű kártyát vagy 2xxx dolláros hardvert.(mondják sokan pl crytek)

Nem mind1, konzolnál fejlesztettnek egy erős hardvert, amit legyártatnak, ami valljuk be töredéke a bolti árnak plusz még a fejlesztési költség, marketing stb ami az összes konzol között oszlik meg máris nem olyan sok 1 termékre vetítve, mint egy videókártynál pl.

Így számolva lehet kevésnek tűnhez az a 400-500 dollár, de egy brutális hardver belefér belefér még egy kis mínuszt is bevállalva, ehhez képest ilyen brutálisan fontos dolgok kerültek bele, mint 15 percet feltudok venni a játékból és posztolhatom facebookra vagy youtubera vagy tudom is én már hova.
84.
84.
Gamer 74
#82: Igen, az Al-t és a fizikát nem is említettem, de ezek mellett még vizuálisan sem kapjuk meg a csúcsot. Open World játékban szinte biztos, hogy nem.
Kíváncsian várom a The Witcher 3 például milyen minőségben érkezik, mert ahhoz aztán kell majd vas.
83.
83.
Gamer 74
#80: Dehogy háborúzok:)
Mindezt én beszélgetésnek veszem, semmi több.
Eddig azért úgy történt általában, hogy az új konzolok mindig előrébb voltak technológiában mint a PC-k, persze ez idővel megváltozott, érthető okokból. Most ott tartunk egyelőre, illetőleg az eddigiek alapján, miszerint az új konzolokra kell butítani a next-gen grafikus megjelenítést. Nem, ez nem csak a Ps4-re érvényes, az új Xbox-ra is feltehetőleg. Nekem ez a legnagyobb problémám ebben a témában, nem erre számítottam. Persze értem én, most az újdonság varázsa sok embert elbűvöl, de mi lesz 3 év múlva? A fejlődés nem áll meg, ezért kellene most majdnem a csúcsot biztosítani.
82.
82.
randall13
#78: Abból a 600$-ból tudod milyen gépet tudtak volna építeni? Olyat, ami lazán helybenhagyja a PC-ket. De neeeem, inkább megépítették a konzolt 300$-ért, az összeg másik fele meg elment a marketingre és olyan felesleges szociális szoftverekre, amikre nincs is szükség, csak elhitetik az emberekkel, hogy ez nekik kell. Ergo te 600$-ért megveszed a konzolt, egy csomó kötelező bónuszt ami neked nem kell, illetve azt a rengeteg reklámot, ami elhitette veled, hogy mégiscsak kell. (ne vedd magadra, általánosságban beszéltem)
És teljesen igazuk van az elégedetlenkedőknek, mert itt volt a nagy esély az előre ugrásra, ehelyett a Sony prezentált egy helyben ugrást. Ez a videó 5 évre előrevetíti a játékok jövőjét, azaz továbbra is az arcunkba tolják majd a csilli-villi grafikát, de az olyan számításigényesebb feladatok, mint az AI fejlődése vagy valós fizika, csak álom marad.
81.
81.
Rakottkrumpli
#79: Inkább az a baj, hogy az emberek egy 6x durvább konfigot várnak el az új generációs konzolokba, mint amennyi abba az árba belefér. Ha a legdurvább konfigot pakolnák bele, ami 10 év mulva is top lesz és 1000 dodóért árulnák, akkor ki venné meg? Baszhatnák a legjobb grafikát...
80.
80.
Yanez
#79: Én nem mondom, hovy egyetértek veled, de azt sem hogy nem. Én azt mondom hardver ide vagy oda, de várjuk meg, amikor már kézzelfogható lesz a konzol és akkor kiderül mi hogyan néz ki. Most persze mondhatod azt is, hogy nem értek hozzá. Lehet.
De még annyi, hogy a konzoltábort elsôsorban mindig is a rá megjelenô játékok érdekelték elsôsorban, nem pedig a hardver. Nekem már az is elég, hogy jóval erôsebb vas lesz a mostani konzolokénál. Játszunk, ne háborúzzunk. Vagyis háborúzzunk a gammákban :D
79.
79.
Gamer 74
#78: Az én részemről egyszerű a válasz, bár ez is szubjektív. Mert az eddigiek alapján, ez csupán evolúció lesz, nem pedig revolúció.
A probléma az, hogy revolúcióként akarják eladni nekünk, nem kevés összegért. Ez közel sem rinyálás szerintem, szimpla kritika, leendő vásárlók illetve felhasználók részéről. A pénzéért mindenki a legjobbat szeretné kapni, ez természetes jelenség
. Egyszerű, nincs szükség facebook és egyéb szarságokra egy konzol esetében, rakjanak össze inkább egy bivaly hardvert, amelyen nem kell szignifikánsan butítani már most a next-gen technológiát. Majd akkor verjék a mellüket jogosan.
78.
78.
adam6751
A videó alatti top komment:

So because this is running on a 600$ system and doesnt look as good as when its running on a 2000 $ system ps4 is trash??? Explain the logic plz

Magyarázzátok már nekem, hogy miért rinyál (majdnem) mindenki?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...