Frissítve: Resident Evil 6 - a várakozásokon alul

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 9.
  • Biznisz
Link másolása
A Capcom kiadta a 2013-as pénzügyi évre vonatkozó jelentését, a számok nem is okoztak meglepetést. A forgalom nőtt, a nyereség zsugorodott, a Resident Evil 6 pedig alaposan alulmúlta a cég várakozásait.

A 2013-as pénzügyi év március 31-én ért véget, a Capcom pedig már jó előre felkészített mindenkit: a számok nem lesznek a legjobbak. Ennek megfelelően nem okozott meglepetést a cég jelentése, a forgalma ugyan éves szinten 15 százalékkal, 94,08 milliárd jenre nőtt, a nyeresége 6,72 milliárdról 2,97 milliárd jenre zsugorodott. Érdekesség, hogy a Capcom digitális divíziója irgalmatlanul erős, a teljes bevételből 63,64 milliárd jen folyt be online csatornákon.


A Resident Evil 6 kiábrándító teljesítményt produkált, a Capcom 7 millió példányt akart eladni belőle, de végül csak 4,9 millió jött össze - a hatodik rész egyébként a negyedik legkeresettebb cím a sorozatban. A vállalat szerint az új Resi látványosan kezdett, de utána legalább ilyen látványosan lassultak az eladások, és ez vezetett végül a csalódást keltő számokhoz.

A Capcom a forgalomnövekedést a japán piac erősödésének tulajdonítja elsősorban: Japánban öt éve először növekedett a játékipar, a Capcom szerint ez részben a Wii U-nak is köszönhető. A Dragon's Dogma nem várt sikert aratott a szigetországban, úgy általában pedig a DmC és a Monster Hunter 3 Ultimate Wii U-s változata emelhető még ki - jóllehet előbbi kapcsán korábban szintén csak azt hallottuk, hogy nem úgy fogy, ahogy azt a kiadó várta.

A következő évre növekvő forgalommal és nyereséggel számol a Capcom, ennek eléréséhez gőzerővel támogatja majd a Monster Hunter 4-et és a Lost Planet 3-at.

Update! A Capcom elárulta, hogy a Lost Planet 3-ból és a Resident Evil: Revelations HD-változataiból is 1,2 millió példányt szeretne eladni, míg a Monster Hunter eddigi részeiből és a Monster Hunter 4-ből 4 milliót - ezt viszont csak Ázsiában.

A kiadó egyébként minden korábbinál kevesebb játékot adna ki, és így javítana az eredményén: abban bízik, hogy a kevesebb címre jobban oda tud majd figyelni.

12.
12.
p3ti
Siralmasan sz*r lett a 6. része... azt hittem hogy Leon kampánya kicsit szépít a dolgon, de mikor 1 chapteren keresztül kellett ölni a főellenséget, akkor majdnem belehaltam az unalomba. Jó lenne ha azt az ígért Resident Evil 2 remake -et megkapjuk... én akkor már boldog leszek
11.
11.
h.jozsa
Ritka nagy szar lett a 6,elvesztettem minden reményem a soroztal kapcsolatban.
10.
10.
alúlmúlta, mert egy fos lett. akciójáték, horror helyett. mit vártak?
9.
9.
PrimYaz00
#7: reisből most adnak ki 1 újabb részt :D mondjuk az vmi port lesz ha jól tudom
8.
8.
Gery8922
5 millio eladott re 6 vicelsz az nagyon jó teljesítmény a ninja gaiden is nagon jó játék és örülnek ha 1 milliot csak meg tudják közelíteni eladásokban
5 millio az szép nagyon is
6.
6.
Deadpool
Nem meglepő, minden ami jó volt a 4. 5. részben, kiszedtek belőle, a grafika sz@r, az invertory is, meg úgy minden. Egy emlékezetes főharc se volt benne, nem hogy átvezető. A Capcom hanyagolja most egy kicsit a sorozatot, meg a DmC-t is, inkább vegyenek elő pár másik játékot. Pl: Onimusha, vagy éppen a Rival School-t.
5.
5.
Griewer
A 6. rész látványosan szar lett :D
3.
3.
Dízel
#2: igy van, az 5.lett a jéghegy csúcsa. ez a 6os nem tudom mi akart lenni, de sosem hittem volna h. ennyire mellé tudnak nyúlni azok akik stilust teremtettek anno. óriasi igénytelenség lett belőle... mind story mind grafika mind újitások egyaránt.
2.
2.
DON GONDOCS
Nahát micsoda meglepetés az 5 résszel elérték a jéghegy csúcsát, onnan már csak lefelé vezet az út.
1.
1.
Norbiii
Erre nem mondok semmit. XD XD A 2. és a 4. a legjobb, meg a Darkside (szerintem) :) :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...