Xbox One - a valós idejű arcfelismerésről

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 22.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft is jelen volt a Comic-Conon, ahol a belsős fejlesztőivel együtt kerekasztal-beszélgetést tartott az érdeklők előtt, ahol a next-gen konzol néhány új funkciójáról is szó esett. Ezekből szemezgetünk most.

Az Xbox One Kinectje felismeri ha a játékos mosolyog, így az avatárunk is nevetni fog. Többek közt erről is szó esett a Comic-Conon, a Microsoft előadásán. A beszélgetést Major Nelson vezette, jelen volt a redmondiak kreatív igazgatója, Ken Lobb, a Turn 10-től Dan Greenwalt, a Dead Rising 3 készítője, Josh Bridge, a Microsoft Studiostól Justin Robey és a Rare-től Nick Burton.

Lobb kifejtette, hogy a Project Upload használatával a Kinect felismeri, hogy kinek a kezében van Xbox One-os kontroller, s automatikusan betölti az adott felhasználó profilját. Ezt a funkciót a Killer Instinct is támogatja. 

Greenwalt elhintette, hogy a Forza Motorsport 5-ben a kontroller rezgőfunkciójának segítségével visszajelzést kaphatnak a gumiabroncsok teljesítményéről. A tapadás, vagy a fékezés sajátosságait így érzékelni fogjuk a tenyerünkön keresztül.

Josh Bridge a Dead Rising 3 technológiai oldaláról beszélt, minden egyes üvegszilánknak saját fizikája van, a zombik testfelépítése pedig anatómiailag pontos, a szervek a helyükön vannak és láthatóvá válnak ha pontosan koncoljuk fel őket.

Robey a SmartGlass-funkcióról hintett el pár érdekességet, pontosabban a Ryse-on és a Dead Rising 3-on keresztül. A társaink bármikor becsatlakozhatnak hozzánk egy tableten keresztül.

A Rare illetékese kifejtette, hogy a Kinect pontossága jelentősen javult, arckifejezéseinket is képes követni, valamint három méterről az ujjainkat is látja. Saját arcunkat és arcformánkat bármikor importálhatjuk az adott játékba, a végeredmény pedig magáért beszél: arckifejezéseink szinte olyanok lesznek, mint a valóságban. A csapat jelenleg egy shooteren dolgozik, amely követni fogja a játékos kéz- és szempozícióját. Ötletesen hangzik.

Az Xbox One első körben november folyamán jelenik meg.

47.
47.
Csoki80
Milyen összeesküvés pártiak vagytok páran.
Nem kell félni ettől a szutyoktól!!! Akinek nincs félnivalója az nem fél ugye ...
Ha meg a gép felveszi a pöcsöm tehet egyszívességet vele aki nézegeti nem???

Egyébként se webkamerátok se kamcsistelótok nincs ugye, mert azoktól én inkább tartok...
46.
46.
greenmelon
#45: Ideje lenne kijönni a barlangból, már attól célzott hirdetést kapsz, hogy neten megnyitsz akármilyen oldalt. ;)
38.
38.
greenmelon
#34: A másik dolog, hogy a hackerek nem idióták. Még ha lenne is Kinect által rögzített anyag a májkrémszaft központi szerverein, és sikerülne betörniük, gondolhatod (ahogy Raptor írta), hogy nem a szalonnát zabáló Johnnyról megszerzett "felvételt" fogják youtube-ra postolgatni, hanem számukra hasznos információkat fognak lenyúlni. Félelmetes, hogy egyes emberek milyen fontosnak érzik magukat manapság.
37.
37.
greenmelon
#34: Ezt az oltári baromságot, hogy mindent FELVESZ (tehát rögzít) a Kinect, mégis honnan veszed? Nincs az a kapacitás ami elég lenne több millió Kinect 24 órás felvételét eltárolni. Arról nem is beszélve, hogy még gigabites nettel is rohadt sok idő lenne feltölteni mindezt az amúgy nem létező tárolóhelyre.
35.
35.
markoci555
szóval kapunk egy igazi surgeon szimulátort :)
34.
34.
Nem az a lényeg, hogy mindent felvesz a Kinect, hanem az, hogy a mai hackerek bármikor feltörhetik a Microsoft rendszerét, és hozzájuthatnak a felvételhez. (vannak elmebeteg emberek)
32.
32.
supair
#30: Írány a sarokba!
A többi közé! XD
31.
31.
greenmelon
#30: Ne legyél már te is retardált... Gondolom nincs telefonod, nem jársz emberek közé, stb., hanem egy bunkerben élsz a föld alatt, nehogy véletlen is meg tudjon figyelni bárki.
30.
30.
ne aggódj, senki sem akár beletiporni a szolgalelkedbe, nyugodtan kukkoltasd magad :-) azért mert valamit nem akarsz elhinni attól még létezik...
29.
29.
supair
#28: Srácok a sok szemellenzőst úgysem tudjuk meggyőzni!
Engem is ugyanúgy zavarnak a hülye gyerekek a butaságaikkal.
Nem zavar ha néznek játék közben.HA NÉZNEK.Itt a HA.
És a családom is van annyira kultúrált,hogy nincs szégyellni valójuk.
De úgy látom sokan vannak ezzel máshogy.Ők játszanak nyugodtan a kukijukkal egy sötét sarokban............!
28.
28.
immortal1hun
Az okostelefonok, okostévék kamerájától, webkameráktól nem féltek? Érintőképernyős telefont használ szinte mindenki, honnan tudjátok hogy a CIA nem szerzi meg az ujjlenyomatotokat? Hagyjátok már ezeket az összeesküvés-elméleteket, ha ennyire paranoiásak vagytok, építsetek bunkert és jóéjszakát...
27.
27.
watto
Továbbra sem érdekel senkit sem, hogy ki mit csinál a nappalijában.. -.- gondolom mindenkinél le van ragasztva a laptop webcamja is, senkinek nincsen facebook profilja, senki nem használ telefont, Mindenki tökéletesen védve van, csak az X1 bele akar rondítani ebbe a tökéletes képbe...

Amúgy alakul ez, kezd egy kicsit interaktívabbá, nyíltabbá válni a játékvilág.
26.
26.
Batman
Kicsit sok ez a figyeljük a szobát dolog. Vagy csak én érzem így? :/
25.
25.
#24: Örülni fog a nép*
Elnézést a sok kommentért
24.
24.
#23: Amúgy meg várom mennyire örülni egy shooternek amit Kinectről irányitunk. Mert szerintem még mindig pontatlan lesz.
23.
23.
Legalább majd HD-ben nézik életünket. Ez egy kedves gesztus.
Amit a játékokról mondtak, az csak menőzés, a KI-nél pedig felesleges.
A Forzánál max ha szakadni kezd a gumink akkor rezegni fog, a DR 3-nál pedig megvághatjuk az üveggel a kezünket (ami jó, de ez minimum követelés volt egy olyan játéktól, aminek az egyik legjobb a fizikája).
22.
22.
petred
Hurrá!
21.
21.
samatagrav09
De jó hogy a Kinect majd felismeri az arcodat és figyel rád folyton éjjel-nappal és azt is megtudja mondani ki jár a nappalidban.
17.
17.
Csoki80
Jó pofa dolog remélem lehet beállítani valami highlights visszanézést.
Én aztán néhe tudok fejeket vágni game közben... Nyelv ki, vicsorgás stb.... XD

Jha van RARE?? én úgy tudtam az agyak elhagyták a stúdiót, csak a márkanév van már vagy nem???
16.
16.
Yami
#10: Azok akik Redmond-ban laknak. Nem logikus? :D
15.
15.
shooter1234
#13: Csak mert az NFS World csapatát is anno úgy emlegették hogy "A Redmondiak", persze már lecserélték a black box -ból megmaradt embereket is, szóval már csak egyértelmű lehet a kifejezés.
13.
13.
karneol81
#11: Azt hittem egy NFL csapat..
12.
12.
immortal1hun
#11: Úgy érted, hogy...
http://stockfresh.com/files/i/ia_64/m/50/1614626_stock-photo-man-sitting-on-toilet-bowl.jpg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...