Grand Theft Auto V - ne telepítsd fel teljesen!

  • Írta: fojesz
  • 2013. szeptember 17.
  • Hír
Link másolása
A Rockstar tippje: ha jót akarsz magadnak, ne telepítsd fel az Xbox 360-as GTA V második lemezét. Az Eurogamer szerint teljesítményproblémák állnak a háttérben, de úgy néz ki, van rá megoldás.

Megjelent a GTA V, és ezzel együtt az első fejlesztői jó tanács is: a Rockstar támogatói oldalán azt tweetelték ki, hogy azok a játékosok, akik az Xbox 360-as változattal játszanak, ne telepítsék fel a második, "play" lemezt, csak az első lemez tartalmát installálják, ahogy arra utasít is a program.

A Rockstar nem árulta el, mire fel ez a figyelmeztetés, csupán az "optimális teljesítményre" hivatkozott, ami az Eurogamer-féle Digital Foundry vizsgálata szerint azt jelenti, hogy mindkét lemez telepítése esetén bizonyos tárgyak és textúrák pop-upolnak. Mint itt:

Szintén a Digital Foundry derítette ki, hogy a probléma elhárítható úgy, ha a "play" lemezt nem a merevlemezre telepítjük, hanem egy USB-meghajtóra. Az alábbi videó tanúsága szerint ez megoldja a dolgot:

37.
37.
36.
36.
Hannah
Sziasztok!Lenne egy kérdésem,bár bizonyára sokan hülyének fognak nézni,na mindegy....szóval arról lenne szó,hogy,ha telepítettem a gta5-öt és már játszottam is sokat,akkor lemez nélkül nem tudok játszani?tehát a gép a memóriában nem tárolja a játékot???köszike előre is!
35.
35.
Most mennyi hely kell a játéknak, valaki világosítson fel. 8 giga, 16?
34.
34.
Faszi
De most akkor mi van ? Töröljem le ? Pont fel raktam a második lemezt az elsőt meg lehet hogy én vagyok hülye de nem is lehet telepiteni :D HELP pls
33.
33.
Quent1n
#19: Gyárban préselt lemezek akkor mennek szét ha nem vigyázol rájuk, amúgy meg jó eséllyel túlélnek téged. :) Inkább az olvasófejet veszi igénybe a dolog, attól előbb lehet elköszönni sajnos.

goblinfing: Hát igen szerintem az a játék az összes GTA-t oda vissza veri :)
32.
32.
jardo
Egyébként nálam telepítés nélkül is vannak ilyen textúragondok néha, szóval azt hiszem, most inkább megpróbálkozom azzal, ha mégis feltelepítem a második lemezt. :D
30.
30.
KopyAti
#27 Kösz laslowindu megnézem, amint hazaértem, de nekem úgy rémlik, hogy egyben van 15 egész valamennyi giga. Ha arra rányomok látom esetleg részletesebben? No mind1 fél 4 re otthon vok, oszt megvizitálom! Kösz vindu még1x!
29.
29.
PodMAN
Csodálkoznék, ha pár napon belül nem jönne egy patch.
28.
28.
dzsiádzsó
Full baromság, az nem hivatalos R* twitter! Hogy lehet bedőlni ennek? Aki egy kicsit is ért az Xbox-hoz azt is tudja felinstallálva még optimálisabb is a teljesítmény, mert gyorsabban tölti be az információt! Ráadásul ez az egyetlen különbség, miután az xbox virtuális meghajtóként működik a felrakott játékokkal, nem is igazi install ez. Nekem fel van rakva, első nap meg nem volt! Lassabban töltötte a menüket...
27.
27.
laslowindu
#25 Nem kell újra, külön van minden, az 1. lemez 4 kisebb részt telepített fel 2-2-2-1.7 GB os darabokat. Ha pedig fent a 2. az egy nagyobb 7.7 GB os. Szóval elég csak azt kitörölnöd. Persze szerintem fölösleges, nekem fent van és eddig hibátlanul fut. Meg így ugye az olvasófejet is kíméled és a gép sem hangos.
26.
26.
crashpipi
#15: Az a 6 év már 8. :) (2005)
25.
25.
KopyAti
Hi! És ha én már felraktam, akkor hogy szedem le csak a 2. lemezt, mikor egybe írja a storage-ban??? Rakhatom fel újra mi? :(
22.
22.
Yami
Nem tudom ez miért hír, ezt már több játék is produkálta. Kevés a memória és lassú a hátértár ezért lassabban töltődnek be a nagy felbontású textúrák.
Azért mégiscsak elavult technika ez már.
21.
21.
goblinfing
Rockstarrra máig haragszom hogy RDR-t nem adták ki pcre..de hogy SA óta 6 hónap kell mire kijön pcre az vicc, minimum annyi lehetett volna hogy 1-2 hónap a borzalmas gta 4 optimizálás után.
20.
20.
Lorthirash
#19: sry esetleges hibákért
19.
19.
Lorthirash
Szerintem a legnagyobb f*szság lemezről futtatnia játékot nem tudom ki találta ki de az nem volt ép elméjű.
Megveszed a gamet Szétmegy egy időután lemez és annyi.
Vagy történik vmi baleset lemezzel és kuka.
Ez egy vicc.
18.
18.
Lorthirash
Na majd PC-n addig tárgytalan
17.
17.
Wask
Nem akarok okoskodni de nyilván úgy lett optimalizálva a játék hogy egy adott jelenethez külön dat fileba rakták a texturákat, egyik része vinyórol megy a másik része a discről, ha mindkét dat file vinyón van akkor a vinyó elkezd swappelni és ez lassabb betöltést eredményez... flash drivenál nincs swap és olvasófej mászkálás ezért is jó!
16.
16.
taurenshamanlvl60
14.
14.
meta7203
"futárt"
13.
13.
meta7203
Szintén a futást várom...:)
12.
12.
kopic
#11: A muszak vege utan.:)
11.
11.
kopic
#10: Jo neked, hogy mar megkaptad !:( Jo jatekot.
10.
10.
PodMAN
Most ment el a futár. Nagyon szép a nagy térkép. Hú de messze van a műszak vége :-(
9.
9.
crashpipi
Ki lehet tenni SmartGlass-el tabra a térképet?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...