Grand Theft Auto V - megvan az egymilliárd

  • Írta: fojesz
  • 2013. szeptember 21.
  • Biznisz
Link másolása
Az elemzők egy hónapot adtak neki, a Grand Theft Auto V pedig köszönte szépen, alaposan túlszárnyalta a várakozásokat: három nap alatt egymilliárd dollárt hozott a játék a készítők konyhájára.

Rekord rekord hátán: a GTA V-öt nemcsak a kritikusok imádták, de a játékosok is, így a játék minden idők legjobban fogyó szórakoztatóipari termékévé vált. Két napja írtunk arról, hogy a GTA V egy nap alatt 800 millió dollárt hozott a készítők konyhájára, mára pedig újabb mérföldkő jutott: a Take-Two becslései szerint három nap alatt összejött az 1 milliárd dollár.

Korábban ezt a rekordot a Call of Duty: Black Ops II tartotta, ami eddig példátlan gyorsasággal, tizenöt nap alatt kapart össze 1 milliárdot. A Call of Duty: Modern Warfare 3-nak ehhez tizenhat, a filmiparon belül rekordernek számító Avatarnak, a legutóbbi Harry Potter-filmnek és a Bosszúállóknak pedig tizenhét napra volt szüksége. A Black Ops II egyébként az első napon "csak" 500 millió dolláros forgalmat hozott.

Amire még kíváncsiak lennénk, de egyelőre nem beszél róla a Take-Two, hogy konkrétan hány darabot értékesítettek a GTA V-ből, ugyanígy érdekes lenne megnézni, hogy az eladott játékok között milyen arányban szerepelnek a drágább (80 és 150 dolláros) gyűjtői kiadások.

A teljesség kedvéért érdemes megjegyezni, hogy egyes elemzői vélemények szerint a GTA V pályafutása "fejnehéz", vagyis viszonylag sokan veszik meg az első napokban, de aztán ez a lendület viszonylag gyorsan ki is fulladhat. Igaz, ugyanezek az elemzők mondták azt is, hogy egy hónap kell az 1 milliárdos bevételhez.

43.
43.
Trapyd
#39: Nem tudom miről beszélsz a mi kis hazánkban minden a legnagyobb rendben megy, hiszen a nép nem hallatja a hangját és nem elégedetlenkedik.
42.
42.
SP4C3F0X
#41: Nem az a mocskos amit csinálnak, hanem ahogyan csinálják. Kezet foghatnak az Appleval. Amerika... nyaljuk tovább a valagukat.
41.
41.
Hidalgo
#40: a R* a világ legmocskosabb kapitalista cége ??
Csinálnak valamit, ami nem meglepetés, hiszen tudjuk milyen lesz, ismerjük már az alapokat. Majd ekkora az érdeklődés, állati a bevétel és egyből mocskos lesz?
Jól beleláttál a dolgokba pc-s :) Grat, nem-mindennapi okos ember vagy.
40.
40.
SP4C3F0X
Itt egyszerűen arról van szó hogy a R* a világ legmocskosabb kapitalista cége, semmi másról. Összehoznak valamit a már 10 éves alapokból aztán tartják a markukat. Hétköznapi buta embernek nincs ebbe belelátása. De amúgy okosak is mert addig kell ütni a vasat amíg meleg. Érdekes, más kiadók nem szenyóznak, kiadják időben ugyanúgy pc-re is. Akkor ne egy milliárdos eladással büszkélkedő cég sírdogáljon már a warez miatt. Igaz szó nem volt arról se hogy a warez miatt késik pc-re.
39.
39.
SP4C3F0X
Nagy öröm ez a csóringer magyarnak. Ha nekünk szar legalább más milliárdos legyen.
38.
38.
Jared
#37 jah hogy basszam szájba őket már bocs a kifejezésér :)
37.
37.
sebtapasz
#31: mennyi segítőkész ember ugye??? :(
36.
36.
ernestke
Ha elakadok mitcsinàljak?Paprikás krumplit kobászal!!!
34.
34.
adriano28
33.
33.
Peace
Csak videóról láttam de szerintem megérdemli , ez minden ízében GTA lett!
32.
32.
Zombiekiller6
Durva lenne az 1 hónap alatt a 2 milliárd!
31.
31.
Jared
elakadtam a gta-ba nem ad küldit mit csináljak pls segítsetek végülis írja hogy van küldim a térkép semmit se mutat most mit csináljak ?
30.
30.
nukebomb
29.
29.
Dreadlox
#28: nézd el, 6 éves konzoltól ne várjál csodát, tuti lesz nextgenre is és ott már produkálni fog minimum 40 fps-t
28.
28.
nukebomb
mindenki elmondta már, hogy milyen k jól sikerült darab. nos, én is csatlakoznék. :) egyetlen komolyabb kritika a sebessége (PS3), ránézésre kb. 23 fps az átlagos. de még így is simán 9/10-es.
27.
27.
Dreadlox
#13: egy kritikus olyan mint Total Biscuit
26.
26.
Dreadlox
#4: hát persze, mondogasd csak hogy mindenki le fogja torrentezni mert steamen nincsenek akciók és olyan drágák mint konzolra ott a játékok.....-_-
25.
25.
Oldskoolgamer
#23: Azért "gyatra" :D Amúgy nem számoltam utána mennyi a 20-ad része csak most mondtam :D.
24.
24.
vmiki88
23.
23.
vmiki88
#18: Viccelsz? Az egész játék 160 millióból készült (+ 10 milliós reklámkampány), nehogy már 50 millió kelljen a portoláshoz.
22.
22.
frankdelgado
Egy èv mùlva 6-8 ezeré àkcijòs lesz a sztìmen kis grafikai tunningal. Akkor majd megveszem. Addig ott a jò kis rgh box. Ìgy azonban nyugodtan alszom, hogy nem halnak éhen a roksztàros fiùk.
21.
21.
SLi
Na, meg lett finanszírozva a PC-s port, tessék szépen megköszönni.
lol
20.
20.
Hidalgo
#14: nem gondolnám :) de akkor is 4 hétig volt a topon és az szép.
Ha nem is a TLoU, vagy a GTA sikerével van egy súlycsoportban, de második körösnek ott van. Most hajrá GTA, megnézzük hány hét lesz, engem érdekel a brit lista is.
19.
19.
EBR2000
Hát ez nem semmi.... Egy példánnyal még nekem is hozzá kell járuljak!
18.
18.
Oldskoolgamer
Jó akkor most ennek az összegnek a huszad részéből kérünk egy gyatra PC-s portot. Szarom már le mit ugat seggeszki úgy is kivágom a nyelvét csak legyen és ide vele..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...