Politikai hirdetések az Xbox Live-on?

  • Írta: fojesz
  • 2014. március 10.
  • Pletyka
Link másolása
A hírek szerint Amerikában politikai hirdetések is megjelenhetnek az Xbox Live-on, a Microsoft állítólag már tárgyalt is politikusokkal arról, hogy használják a kampányukhoz a szolgáltatását.

A 2012-es amerikai elnökválasztás az Xbox Live-on külön gyűjtőoldalt kapott, ahol a legfrissebb híreket és információkat gyűjtötték össze a felhasználóknak az eseményről. Ha minden igaz, igaz, a Microsoft most még ennél is nagyobbat lépne: politikai hirdetéseket jelenítene meg a szolgáltatásban.

A The Washington Post írt arról, hogy a Microsoft arról tárgyalt politikusokkal, hogy azok az Xbox Live-ot is használják fel a kampányaikhoz: a hírek szerint a politikai hirdetéseket a felhasználók Xbox Live-os fiókjainak adatai alapján targetálnák, és azokat nemcsak az Xbox dashboardján jelenítenék meg, hanem más microsoftos szoftverekben, például a Skype-ban is.

Ha lesz is ilyen persze, egy jó darabig valószínűleg megmarad az USA-nak, ott ugyanis előfordult már néhányszor, hogy a politikusok a videojátékokat használták a kampányolásra: Obama például előszeretettel hirdette magát 2008-ban és 2012-ben is játékokban, feltűnt a Madden NFL-ben, a Tetrisben, de a Burnoutban és a Mercenaries 2-ben is - utóbbiban játszható karakterként.

61.
61.
kopic
csoki0619 jol beszel, hagyni kell a francba ezt a Passallusz nevu szerencsetlent. -.-
37.
37.
Neo1989
Nálam mondjuk a politika az egyik ami miatt nem nézek tv-t. Alapjában nem is a reklámmal van a baj mer volt ilyen kamu reklám a Doom 3-ba, az MW 3-ba, Bioshock-ba... Azok még igazából jók is voltak feldobták a hangulatot, meg nagyobb terekre kell az ilyen mint poén.

Az már más kérdés ha minden sarkon igazi személyeket szponzoráló hirdetéssel találkoznánk. Ámbár mivel ezen címek jó része az USA-ban készül vagy arra a kultúrára hajaz magyar politikust szinte esélytelen h találnánk. Bár egy Paris For President-en azért jót röhögnék.
36.
36.
#21: A ps4-et meg azert irtam (latod nem habalttyal van a gond hanem a szellemi kepessegeiddel) mert megeloztem egy ket gyokeret. Erteni kellet volna az ironiat benne (persze ehhez is esz kellene).
35.
35.
*...Tudod van olyan aki nem egesz nap a serves herejet ...
34.
34.
#24: A siralmas az, hogy egy darab halott es mar bomlo agysejtel probalsz kovetkeztetseket levonni. Ne tedd.
Ne is gondokozz. :D
Koszonjuk Emese.
Az teny hogy nem gepelek tul jol (at se olvasom soxor amit irok), de ha nem vagy szellemileg egy amoba szintjen siman ertheto mit akarok.
Tudod van olyan aki nem egesz a serves herejet logatja a gep elott es azt az 1 mondatot fogalmazza masfel oran at hanem valaki melozik is aztan lazitas kepp olvasgat kicsit.
Meg jokat rohog a marharepakon (lasd te).
Fingom sincs, kirol megy plazaribancokat meghazuttolo, magasroptu diszkurzus, de tuti nem en vagyok, az nekem nincs erre szuksegem. Ha kell a sajat nevemben hajtalak el a retkes picsaba teged , meg a masik 2-3 nagyeszut is. :D
Vagod.
30.
30.
kopic
"Lassan a net után a játékokat is megfertőzi mindaz a mocsok, amiért az én generációm a TV elől ide menekül kevéske szabadidejében. "
Egyetertek.:/
29.
29.
kopic
Te jo eg, mar csak ez hianyzott. -.-
Remenykedjunk benne, hogy EU-ban ez nem fog megtortenni soha !:O
23.
23.
Yami
#9: Azzal egyetértek, hogy ez a reklám dolog gusztustalan, de a többi amit "eltűrünk" szerintem baromság.
A fizetős multiért cserébe eddig megbízható szolgáltatást, most pedig már dedikált szervereket is kapunk. Ha valaki azt hiszi, hogy a Kinect-tel fognak utána kémkedni az eleve szellemi rövidnadrág. Rengeteg más eszköz van egy háztartásban amivel egyszerűbben és hatékonyabban megfigyelhetnek ha akarnak. A DLC-k egyértelműen lehúzások, de mutass olyan platformot ahol nem azok. A supportot meg próbáltad már? Szerintem az egyik legjobb Európai viszonylatban.
21.
21.
Kenway
#11: Nem értem, hogy kerül ide Sony PS4, nincs is hírben! Nem kéne ennyire rossz indulatilag viselkedni másik oldal iránt. Mindenki tudja, hogy miért fizet! Semmi sincsen ingyen ezt is tudni kéne. Sony rajongó is MS is fizet . Amcsiban MS X rajongók fizetnek játékért és esetleg kis kémkedésért persze csak rossz fiúk miatt és haza védelmében és kapnak plusz reklámot a reklám mellé csak politikával fűszerezve, de hírben nincs Sony ! Ne leverjük már össze dolgokat rosszindulattal! Amúgy is Amcsikról szól hír, nekik még szólnak, hogy lesz, politikai reklám benne !
20.
20.
caligulanero
hát, ha az államokban politikának nevezik azt a kétpártos bohóckodást, akkor lelkük rajta. azért kicsit vicces kelet-európai szemmel(ami ugye még bőven nem a legproblémásabb helyek közé tartozik a világban) látni, hogy min rágódnak a 'nyugatiak'. :)
18.
18.
Vidofone
Black Ops 2: USS Barack Obama . . . no comment
15.
15.
Cristiano
ezen nem tudok meglepődni
11.
11.
A politikai reklam az undorito egy jatekban. (legora mikor akarjak ranyomni ezt a koponyegforgato aljas szemetladat pl ?)
A sima rekalmmal az az egy kurva nagy gond, hogy akkor legyen ingyen a jatek mivel bamulom azt a fost .

Felseleges a mikrosftot szidni ezert mert valamit engedejjez.
Attol meg nem kotelezo elni vele ami mega kiadok sara.
Tudom a ps4 a kiraly mert megvaltja vilagot meg a sony-t nem is a penz erdekli es o inygen adna a jatekot csak nem engedik neki.
A ps4 megszunteti a vilag probleamait is
9.
9.
névtelenség
Igazán csodálom a konzolosokat, főleg az Xbox használókat és rajongókat. A konzolosok mindig csak tűrnek és tűrnek és tűrnek. A kérdés csak az lenne hogy valóban megéri?

Mármint tényleg megérik a box exkluzívok a fizetős multit, kémkedő konzolt, aránytalan dlc árat és tartalmat, rossz és vásárlóhoz méltatlan supportot, és most a töménytelen kéretlen reklámot?

Hogy engedhettétek ezt megtörténni meg emberek! Ennyire nincs önbecsülésetek?
8.
8.
Grabowsky30+
Nekem ezzel a legnagyobb problémám az, hogy eladnak nekem 10-15ért egy játékot igen igen magas profittal, amiben van egy reklám amiért szintén kapnak pénzt gondolom nem keveset, és ez után még vehetek 2 pályát x ezerért dlc-ként! Ezek után még van pofájuk sírni, hogy veszteséges nem érte meg stb stb, na ez az igazán undorító szerintem ebben!
5.
5.
JackBauer
#1: Mondjuk ezzel nem értek egyet, hogy zavaró egy autós játékban a plakátok, bár azt elhiszem, hogy téged zavar, de a legtöbb embert szerintem nem.
4.
4.
Pasallusz
Európai ésszel a sok reklám is nehezen fogyasztható már és egyre többen jönnek rá, hogy az agyon reklámozott termékek a leg rosszabbak és ráadásul egészség károsító hatásuk van sokszor, agyon cukrozott Cola termékek például. a politika meg már a leg utálatosabb dolog és egyre gyűlöletesebb fogalom is főleg itt EU-ban, de ha meg akarják utáltatni MS és X termékeket, akkor jó úton haladnak afelé
1.
1.
markoci555
Kis köcsögök, emlékszem már az első nfs-el amivel játszottam az is tele volt rakva reklámmal, borotvás vagy dezadoros vagy mit tudom én milyenekkel, undorítónak tartom,
az egy dolog hogy plakátokon, interneten, meg tv-ben reklámozik valaki, mert akkor nem nézem, de egy játékban, amikor alfában vagyok és már a 3. kört nyomatom driftelve és arra koncentrálok hogy jó sok pontom legyen és ne menjek a falnak, akkor szépen bemászik a tudatalattimba a kis f*sszopója, az összes reklám közül a játékbelit tartom a legundorítóbbnak.
Persze politikával egy kicsit más a dolog: mivel én minden politikust utálok, nincs mivel meggyőzniük, nincs hova bemásznia a fejembe, ha nem szavazok úgyse,
de akkor is egy szemét dolognak tartom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...