GDC 2014: Visszatérne a Microsoft a PC-re

  • Írta: fojesz
  • 2014. március 23.
  • Hír
Link másolása
A microsoftos Phil Spencer a GDC-n is letette a kisdobosesküt, hogy a Microsoft szeretné újult erővel tolni a PC-s játékpiacot, és mint mondta, hamarosan a Games for Windows Live jövőjéről is mindent megtudunk.

Phil Spencer a GDC-n is megígérte, hogy a Microsoft újult erővel készül visszatérni a PC-s játékpiacra. Spencer konkrétan vallomást tett a konferencia közönségének, mikor azt mondta, hogy nagyra értékelik a Valve munkáját, amiért többet tettek a PC-s játékért az elmúlt tíz évben, mint ők, akik a Windowst készítik.

Bár Spencer szerint a verseny jó, hiszen a Nintendótól és a Sonytól is rengeteget tanultak a konzolpiacon, nem azért akarnak visszatérni a PC-re, hogy a Valve-val versenyezzenek: inkább az a céljuk, hogy platformtulajdonosként ténylegesen is támogassák a platformot. Ha minden igaz, a nyáron már több konkrétumot is hallunk majd a Microsoft PC-s terveiről, és mint mondta, hamarosan a Games for Windows Live jövőjéről is mindent megtudunk.

Tényleg dolgozunk VR-szemüvegen

Szintén Phil Spencer árulta el, hogy a Microsoft rendkívül érdekesnek találja a VR-technológiát, és maga is foglalkozik vele egy ideje. Spencer szerint nem feltétlenül követeli meg minden játék, hogy szemüveget használjunk hozzá, de mint mondta, az kétségtelen, hogy ezek a kütyük nagyban segítik a beleélést.
59.
59.
supair
#58: Yami hazaért.. :-)
58.
58.
Yami
#52: Szerintem még így is a jó féle "fanatisták" közé tartozik, lévén a konzol iránti szeretetét, nem a konkurens konzolok kárára éli ki. Csak elmondja, hogy ő mennyire elégedett vele.

Ez ellenben az itteni PS közösség jelentős részére nem igaz. Szerintem sokan tanulhatnának tőle.
57.
57.
supair
#56: Szimpatikus ez a Juha gyerek..
56.
56.
Juha
Szerintem itt a GK-n sokan szeretik a konfliktust, szándékosan generálva azt is (lehet ez a modik müve, hogy legyenek kommentek), de pl. nekem PC-s casual gamerként (asszony elmegy fodrászhoz este, és akkor van a "casual") sosem volt gondom a konzolokkal. Régröl van egy ps2-es, de mivel azzal egy negyed nappalit elfoglalok, nem beszélve a nagyobbik tv-röl, így hanyagolom inkább a konzolt, mert hangos (ha füles van, akkor az anyázás a hangos).

Szóval hogy pártatlan legyek, mindenki nyugodjon le a p*csába, aki meg ellenem akar beszélni, annak a q nénikéjét! :-)
55.
55.
zozo76hun
"Nekem pc-n legalabb meg van az a lehetoseg hogy buzeralhatom a grafikat neked meg be kell erned a 30 fps-el ami soxor jo ha 16 es a legratyibb minoseget kapod a pc-hez kepest."

muhahaha :)
53.
53.
supair
#52: Mert itt van és használom,és azt látom,hogy ami savazást a gép és a cég kapott tizede sem állja meg a helyét.
Sőt!Nyúztam a ps4-et is.Az is rohadtul bejön.
Pécésként inkább hagyjuk a konzolosdi témát.
52.
52.
greenmelon
#51: Mostanában te is átesel a ló másik oldalára az Xbox fanatizmust illetően, ezt azért észrevehetnéd.
51.
51.
supair
#48: Kekszboxal semmi baj Gyuszkó!
Pedig annó megmondtad Te is, mekkora szar lesz.........
Ellenben veled vannak gondok.

50.
50.
john1259
Egyébként pedig nem értem, hogy miért van állandóan ez a pc vs konzol ellentét. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Ezt mindenki sajátmaga dönti, hogy neki mi a fontosabb, és az alapján választ gépet.
Véleményem szerint a legnagyobb probléma, hogy nagyon sokféle hardver van pc esetében, és ezért ezt a fejlesztők kevésbé szeretik. Konzolnál egyszerűbb dolguk van.
49.
49.
#47: Na te vagy szerintem a keves kozul az egyik aki erti a lenyeget.
48.
48.
#36: Meg van a het legidiotabb kommentje szeritem( csucs igy hetfo reggel).
Pc-n meg nemigen van szukseg blue ray meghajtora.
Amugy kaphato meg iro is, de gondolom a csendes oceanon fekvo kis szigetre meg nem ert el a hire....
Na azt rakd bele a kekszbokszba vaze.
Szerintem rakd fe, hatha lesz olyan madar aki meg is veszi :D
47.
47.
leviske
Igazából sosem voltak még ilyen közel ahhoz, hogy tényleg egységesíteni tudják a Xbox-Windows kínálatukat, csak tökösnek kéne lenni a DX12 követelményeinek a megfogalmazásánál. (Esetleg a DX12-n belül be kéne vezetni egy Xbox Certificated szintet, amihez az Xbox One teljes feature listáját támogatni kéne.) Egy ilyen lépéssel lazán be tudnának népszerűség tekintetében ugrani a PS4 utáni Sony mellé. Pláne, ha ezzel elhoznák PC-re azt az értékállóságot, ami konzolon jelen van.

Amíg viszont a Xbox One is egy külön piacot képvisel, én túl sok jót nem tudok várni...
46.
46.
#37: Aztaaaa!!!! De okos vagy. :D
Nekem meg egy pc-m van es nem fogalal a sok ocskavas egy rakas helyet es a regit eladhatom amibol meg van felig az uj.
Nekem pc-n legalabb meg van az a lehetoseg hogy buzeralhatom a grafikat neked meg be kell erned a 30 fps-el ami soxor jo ha 16 es a legratyibb minoseget kapod a pc-hez kepest.
Amugy nem artan megatnulni szoveget etelmezne is nem irnal baromsagokat mondantrol mondatra.

"hat persze ha megrekedsz a korabbi jatekokon.."
Nem ezt irtam.
Hanem azt hogy ha megelegszel a konzol minoseggel (anno ps3) akkor egy 4 eves vas is eleg volt az UJ JATEKOKHOZ csak a felbontas volt nagyobb nem szaros 480 i.
Ugye ?
Igen a helyes valasz.
Nem azt mondom hogy a konzol szar csak ne legyunk mar elszalva ...
45.
45.
#39: Akkor szoljal a gyartoknak hogy nem kell ennyi fele hw.
Legyen 1 fele proci meg 1 fele videokartya es akkor meg dx sem kell.
Lehet assemblyben programozni direkt a hardvert.
Amugy meg nem a pc hibaja hogy a konzol valtozattal fogalkoznak pc-re meg atfossak aztan jolvan...
44.
44.
shooter1234
#43: *csuklóból (szerkesztésgombot !!!négy44!4!)
41.
41.
supair
#40: Biztos így lesz.Ha Te mondod.
Légyszi mondd meg nekem jövőre eladjam-e lakásomat.
Úgy hallottam felmennek az ingatlanárak. XD

Imádom az önjelölt jósokat.
40.
40.
shooter1234
Már régebben 1x mondtak valami hasonlót, nemsokkal a winfos 8 megjelenése után. Hát ebből arra következtetek, hogy a pc -s tábort megtámogatják egy alfa állapotú, semmire való winfos 9 -cel, nehogy 2 évenként oprendszer nélkül maradjunk. (Lehet be akarnak szállni a cod bizniszbe :D )
39.
39.
zozo76hun
meg az optimalizalatlansag ami alap a pc-s jatekoknal...
37.
37.
zozo76hun
"Viszont feltettem a mineap a kozel 15 eves rune-t ami tokeletesen megy. Namost dobd mar bele a konzolodba (nem tom miylen van) egy 2 generacioval ezelotti jatek dvd-jet legyszives.."

2 generacival elotti akkor az az xbox 1. mert van az is ( osszes xbox valtozat megvan), ugyhogy fut. mert miert is tennem be az xbox one-ba a korabbi gep jatekat?


"Ugye?"

nem, nem ugye.

amugy meg hagyjuk mar ezt a nem kell gepet fejleszteni evekig. hat persze ha megrekedsz a korabbi jatekokon es nem akarsz uj jatekokkal jatszani. de ha akarsz mindjart szembesulsz vele hogy buzeralhatod a grafikai beallitasokat. nem kell nekem megmagyarazni, 1988 ota volt mar mindenem szinte, pc-bol is a 286-al kezdtem herculessel, nem kell a duma foleg olyanoktol akiknek az elso gepuk valami dual core volt...
36.
36.
supair
#34: Mekkora szopás!
Fel is rakom a One-t az apródra........
35.
35.
supair
#34: Megpróbáltam Gyula.
Baszki most jövök rá.!!A Bluray meghajtó nem viszi a DVD-t!!! :-)
34.
34.
#30: Hulyeseget beszelsz.
Egyszer veszel egy jo gepet aztan evekig elvagy.
Foylamatosan kapjuk pc-n az ivet hogy mindig gepet kell boviteni.
Ez egy baromsag.
Ha pl az fc3 at akartad tolni olyan felbontason olyan beallitasokkal mint egy konzol siman eleg volt hozza egy akkor 4-5 eves gep is.
A nagy gep akkor kellet hozza ha fullhd felbontsban, takra rakott grafikan toltad.
33.
33.
#31: Hat nekem vagy 15 eve nem volt olyan, hogy valami nem idult el.
Max ha varezelsz akkor viszont nem kene pampogni.
Viszont feltettem a mineap a kozel 15 eves rune-t ami tokeletesen megy. Namost dobd mar bele a konzolodba (nem tom miylen van) egy 2 generacioval ezelotti jatek dvd-jet legyszives..
Ugye?
32.
32.
A tippem szerint inkabb rajottek, hogy ez a konzolosdi nem lesz soha nyereseges. Iszonyu penzeket visz el es a tobbi reszleg kell hozza, hogy be ne boritsa ceget.
A linux is benne lehet a pakliban mert ok hogy vegetal de egy pici eselyt kap es oylan szeletet harap ki amit mar nem lehet majd visszacsinalni.
Az a sejtesem, hogy lesz egy "gamer" win ami meg a konzol kockakanak sem lesz bonyolult.
Mert ugye nem a jatek telepites a problema windowson (uyge ez az elonye mar elszallt a konzoloknak is) hanem, hogy "2 ikon" van amibol lehet valogatni es ez mar meghaladja a szellemi kapacitasat a gamerek 70%anak.
31.
31.
john1259
Régen én is pc-n nyomtam, de én sem térnék vissza rá. Nekem az kell, hogy bekapcsolom és működik minden. Nem kelk megnéznem, hogy most ez a játék elindul-e a gépemen vagy sem...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...