5 éves gyerek talált biztonsági rést az Xbox Live-on

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 6.
  • Érdekesség
Link másolása
Kristoffer Von Hassel mindössze ötéves, de már most óriási hacker: feltörte apukája Xbox Live-fiókját, és állítólag nem is ez volt az első alkalom, hogy biztonsági rést talált valamilyen védelmi rendszeren.

Kristoffer, miután elindította az Xbox One-t, szomorúan konstatálta, hogy az igazán menő játékokat elzárta előle az édesapja, de nem adta fel: megpróbált bejutni a fiókjába.

Először beírta a jelszót, természetesen rosszul, majd miután a rendszer egy megerősítő felületre vitte, elkezdte nyomogatni a szóközt, mire fel az beengedte. Az apuka megdöbbenten vette észre, hogy Kristoffer épp olyan játékot játszott, amit ő azelőtt gondosan elzárt előle, ezért megkereste a Microsoftot, hogy mi történhetett: kiderült, hogy a kisfiú biztonsági rést fedezett fel az Xbox Live védelmén.

A Microsoft azóta befoltozta a hibát, Kristoffert pedig négy játékkal, 50 dollárral és egy évre szóló Xbox Live Gold-előfizetéssel jutalmazta meg. Kristoffer édesapja azt mondta, ez már a harmadik vagy negyedik alkalom, hogy a fiú behackelte magát valahova.

38.
38.
Juha
Csak most: A gomb/space billentyü nagytételben eladó!!! Érd.: privátban!

Szerintetek hányan nyomkodják most félörült módjára? :-)
37.
37.
levantine
Szerintem meg egy jó reklám a Xbox Live Gold-előfizetésnek. De csak egy tipp.
36.
36.
jonyjok33r1991
#9: Háhá ez jó volt!!! Xd
35.
35.
tsulok
#33: Szerintem simán lehet, hogy csak egy bug...
34.
34.
dragonkris2000
#5: Jól mondod barátom az a az 50 dolcsi semmi egy játékhoz se,mondjuk lehet,hogy éves gold meg 4 játék az elég lett volna.Mi van a microsofttal tán egy munkást aki szétkürtölte azért kirugta és annak a fizetését adta a fiúnak?Komolyan tanulhatna a microsoft egy 5 évestől!!!!!!!
33.
33.
GAMEROD
Hát nemtudom... aki tud valamennyire programozni az szerintem tudja hogy ilyen dolgot hogy a szóköz kiváltsa a jelszót maximum direkt lehet elkövetni, mint amikor egy játékhoz megírják a cheat-et.
32.
32.
Csoki80
#29: Jaja de, hogy az ellenkező példánál maradjak. Főleg a "current gen" fiataloknál, még 15 - 20 évesen sem tudnak írni olvasni....... Az én generációm meg azért nem tud, mert szétitta az agyát 15 éves korában XD
31.
31.
sloth
#28: Ehhez nem kell olvasni, csak az A gombot nyomogatni.
30.
30.
GAMEROD
Jólvan hagyjuk már.. egy az hogy egy kontrollerrel a kezében senki nem lesz hacker, maximum talál véletlenül egy szoftverhibát vagy bugot. Ha igaz is a hír akkor az apja találta, csak ráfogja a gyerekre hogy hírnévhez jusson, de mivel ez bulvárhír tök idétlen kitalált nevekkel és képekkel ezért kár is ezen vitázni. Érdekes hogy a bulvárlapokban minden nap történik valami "csoda". Persze mindenkinek meg kell élni valamiből, van aki a hírlapi kacsázásból él meg. Hiszékeny emberekben van a legnagyobb biznisz évtizedek óta.
29.
29.
B-Shaggy
#28: Nos azért nem mondanám, 5 évesen már én is tudtam olvasni, ahogy a családomban és a barátaim közül még sokan.
28.
28.
GAMEROD
Aki kitalálta a cikket a Brit médiában, elfelejtette hogy az 5 évesek még nem tudnak írni és olvasni.
27.
27.
GAMEROD
Aki ilyen bulvárhíreket bevesz az viszont nem fog sokat keresni.
26.
26.
BrendOoN
#5: Az 50 dollárnak levásárolható kredit, de azt kihagyta a cikkíró. Ezenkívül 4 játék= 240 dollár + egy éves gold, az is 60 dollár. Szvsz 350 dollárnyi ajándék nem rossz, főleg egy ötéves gyerek számára. :D
25.
25.
Gamelord
#24: Egyetértek, még egy köszönöm is jobban hangzik, mint szaros 50 dolcsi :D
24.
24.
Grabowsky30+
#21: Így már máshogy hangzik! Pont nem arra gondoltam, hogy többet kapjon! Csak olyan degradálóan hangzik, hogy feltörtél egy komoly biztonsági rést, köszi itt van 50dollár! :D
22.
22.
ArrowCross
Hamár ilyen hacker téma van akkor olvassátok el ezt, az álatok le fog szakad az garantált. http://www.technet.hu/hir/20131210/hihetetlen_itt_az_atomtamadas_primtiv_titkos_kodja/
21.
21.
Mortician
#5: Nem 50 dollár készpénzt kapott, hanem 50 dollárt az Xbox Live fiókjára, csak ez az apróság kimaradt a cikkből.
19.
19.
Sun9us
A cikkből kimaradt, hogy az apuka biztonságtechnikai szakember. Akár az apuka is csinálhatta, csak így adta elő, hogy akkora a rés, hogy egy 5 éves is beléphet.
18.
18.
Elyas
Már nem azért de ez szerintem nem kicsit cinkes az MS nek. Bár nyílván ha vki fel akarja törni a rendszert az bárhogy meg tudja csinálni
15.
15.
drat576
Persze, Bill Gates is szóköznyomogatással keresett milliárdokat...parasztvakítás
14.
14.
B-Shaggy
Emberek, egy ötéves gyerek random billentyűcsapkodásáról van szó. A srác még valószínűleg írni-olvasni sem tud, nem kell mindjárt óriási hackernek titulálni! :)
12.
12.
Norx96
Erről Ennyit xD
10.
10.
br1Koo
#5: mert biztos milliókat kkéne szórni, azér mer egy 5 éves gyerek gyermeki idegességből nekiáll ütni a szóközt és nagy szenzációnak titulálják. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...