Frissítve: Külső HDD-támogatást kap az Xbox One?

  • Írta: zoenn
  • 2014. május 21.
  • Pletyka
Link másolása
Újabb szóbeszéd látott napvilágot a Microsoft háza tájáról. Egy névtelen fejlesztő szellőztette meg az infót, amely szerint az Xbox One-hoz hamarosan külső merevlemezt is csatlakoztathatunk.

A Microsoft ezen a héten számos dolgot bejelentett, köztük az olcsóbb, Kinect nélküli Xbox One-t, illetve a Halo 5-ről is elhintett ezt-azt. Nos, úgy néz ki, hogy hamarosan egy újabb régóta várt szolgáltatással egészítik ki az Xbox One-t: egy névtelen fejlesztő az alábbi képet posztolta a Redditen:

Igen, tényleg úgy néz ki, hogy nemsokára külső merevlemezt (vagy más USB-s adattárolót) is csatlakoztathatunk a konzolhoz, ha az alapból felkínált 500 GB tárhely nem lenne elég - így biztosan nem lesznek adattárolási gondjaink.

Hogy mikor? Larry Hyrb, az Xbox megmondóembere néhány héttel ezelőtt már utalt rá, hogy "hamarosan" élesítik a külső merevlemez-támogatást egy frissítés keretében,

Update! A hír igaz: a Microsoft megerősítette, hogy a júniusi rendszerfrissítés keretében élesedik a funkció. 256 GB-os vagy annál nagyobb USB 3.0-s merevlemezeket csatlakoztathatunk a konzolhoz, amire videókat tölthetünk és alkalmazásokat telepíthetünk.

36.
36.
zozo76hun
namost a kulso adattarolon nem lehet jatek csak applikacio meg zene/kep/video nem?
30.
30.
kazuma1989
Talán mert nincs 2 gigás wincseszter,a 2 gigás meg gondolom pendrive,az meg amùgy is működik:)
28.
28.
sloth
#23: Dátumokat nem ártana olvasni
27.
27.
Cristiano
jó lesz majd nekem xbox one majd
25.
25.
toriell
Naaa végre :) de vártam már ezt a hírt:)
24.
24.
shatterhand
talan mert update;)
23.
23.
Norbiii
14 perc, 22 komment, nem hittem a szememnek...
19.
19.
muerte80
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy a küldő HDD mire használható.
Tehát azon kívül, hogy menthetek rá videókat, v a live ról letöltött filmeket, amennyiben majd egyszer itt is működni fog, installálhatok - e rá játékot.
Ha igen, akkor ami még érdekel, hogy mit lép a rendszer ha mondjuk egy filmekkel, videókkal teli nem direkt az XO nak formázott HDD kerül rá.
Egy normális divx, stb támogatás ütős lenne, ha már multimédia konzol. :)
18.
18.
frankdelgado
#17: Efelől nem is volt kétségem soha! :) RGH-t neki, ne kelljen má' BL írásal vesződni...
17.
17.
Ruga
Még a végén feltörhető lesz az xo.. :)
16.
16.
tupaccc
14. Ne aggódj, Sonynál is ez a szitu. Ők meg szerintem nem akartak úgy járni, mint anno a PS3-al, így szintén túl hamar dobták piacra a gépet. Az első hetekben szinte semmi sem működött rajta, semmit se ismert fel, most már azért javult a dolog. Nekem már csak a media server hiányzik belőle, de nagyon….
15.
15.
Nebuloid
#14: Igazad van, ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy félkész terméket dobtak piacra, viszont neked nem féláron adján. Értem én, hogy nem muszáj megvenni és/vagy nem muszáj megvenni rögtön megjelenés után, de no... Nem tudom, hogy mi zajlik egy ilyen fejlesztésnél a háttérben, de azért, hogy ekkora volumenű cégek több év alatt nem képesek egy kiadni egy kész terméket az aggasztó.
14.
14.
Ra1D3n
#11: Teljes mértékben egyetértek veled. Bírom, hogy az Xboxos híreknél a másodperc törtrésze alatt már megjelennek a hiénák, és okádják ide a hírekhez a baromságaikat. Persze azt elfelejtik, hogy a Microsoft kényszerből hozta ki a PS4 után 1 héttel a gépét , mert az eredeti elképzelések szerint valamikor idén jelent volna meg, de a Sony lépésre kényszerítette a Microsoftot. Még mindig van egy rakat feature ami nem aktív a gépben, ilyen ez a külső winchesteres lehetőség is. Arról meg ne is feledkezzünk meg, hogy a DirectX 12 még legalább 1 év míg megjelenik, és csak annak megjelenése után lesz közel teljes az Xbox One, főleg ha a DX12-es játékok is elkezdenek majd szivárogni. Nem akarom elkiabálni, de úgy érzem, hogy lesz még itt állkopogás a következő 2-3 évben amint lesz már DX12, és a fejlesztői környezet is ideálisabb lesz a jelenleginél.
13.
13.
crashpipi
Ez nagyon jó hír, mert ha meglépik, akkor még ha nem is szerette volna, de úgyis feloldja a Sony is.
Kicsit bosszantott anno, amikor másfélszeres áron kellett 320-as vinyót vennem a 360-hoz, mert akármilyen usb-s hdd-t nem látott.
Most még nincs égető szükség rá, mert még úgysem telt be senkinek, viszont később jól fog jönni. :)
A 360-hoz nekem 2 db 320-asom van tele digitálisan vett játékokkal, hogy ne kelljen letöltögetni, meg törölgetni. :)
12.
12.
kopic
Hát ez nem lenne hülye ötlet, mivel az 500 giga nagyon kevés sztem, amiből még az OP is lekap vagy 100-150-et !:S
11.
11.
supair
#10: A felháborító az a tudatlanságod.!A kompániáddal egyetemben.
Sosem volt róla szó,hogy nem lesz ilyen Feature.( :-) ) !!!
Eddig pedig tökéletesen elég volt az a 390 GB.
Még meg sem tudták a legtöbben tölteni.Kár hőbölögni olyan dolgon amihez valószínűleg közöd nincs mert nem használod.Grabowsky haverod pedig különösképp értelmes lény,írástudatlansága mellett már csak mondanivalója üressége a csodálatosabb.
Viszont Joska finom iróniája mindezért kárpótolt........ OFF.
10.
10.
Necreon
#8: Ez így most van akinek vicces, de te sem gondolod komolyan hogy ha egy havi béred kiadod egy ilyen konzolra, és egy (már elnézést) sz@ros külső tárhelyet sem tudsz rácsatlakoztatni, akkor ugyanilyen vicces lenne. Mint ha a mai HDTV-ken nem lehetne pendrive-ről van külső winyóról filmet nézni. Azért felháborító.
9.
9.
toriell
#8: Semmiről.. :DD ,vagy nem is tudom,valamilyen probléma mindig van..:)
8.
8.
Slan
#7: Nem rakhatnak bele egyszerre mindent, akkor mi most itt miről írogatnánk ? :D
7.
7.
toriell
Hát én is néztem mikor próbáltam külső merevlemezt csatlakoztatni és semmi reakció.. ez azért durván el gondolkodtam azon,hogy ez tényleg lehetséges,hogy ennyi pénzbe nem fért bele?:D
4.
4.
Grabowsky30+
#1: Ez tényleg röhej, hogy ez egy kiemelt képesség erről szól egy hír, hogy csatlakoztathatok hamarosan külső vinyót! Húúúúhaaa micsoda future! :D
3.
3.
Högyös004
#2: Szép kis gyűjtemény :D
2.
2.
Minél több dolgot engednek meg annál jobb.....:D:D:D

https://p1.picsto.re/R6frX.png
1.
1.
Necreon
Azt hittem ez alapfunkció, hihetetlen hogy 2014-ben egy, a következő 4-5-6 évet lefedni akaró konzolnál nincs erre (még?) lehetőség. Külön röhej hogy nem gamer konzolként, hanem multimédiás központnak van hirdetve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...