World of Warcraft - a veteránoknak ingyenes?

  • Írta: fojesz
  • 2015. január 15.
  • Pletyka
Habár a World of Warcraftnak még mindig jól fut a szekér az előfizetéses üzleti modell mellett, a Blizzard biztosan gondolkodik már a következő lépésen, sőt házon belül talán kísérletezik is a változtatásokkal.

Az új kiegészítőnek hála ismét 10 milliósra hízott a World of Warcraft előfizetői tábora, és bár ez novemberi adat, és úgy általában a játékosszám csökkenése figyelhető meg, azt a tényt továbbra sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a havidíjas modell ellenére kifejezetten jól megy a Blizzard MMO-jának.

Ettől függetlenül a fejlesztők folyamatosan kísérleteznek, hogy megállítsák az olvadást, nem véletlenül vezették be annak idején a huszadik szintig ingyenes játéklehetőséget biztosító Starter Editiont, ahogy annak is megvan az oka, hogy tavaly decemberben egy új "valuta" ötletét is belengették.

És könnyen lehet, hogy vannak más tervei is a srácoknak: az MMO-Champion találata szerint a Blizzard arra készül, hogy elindítja a Veteran Editiont, ami - nevéből eredően - a régebbi játékosoknak biztosítana ingyenes játéklehetőséget, méghozzá hasonló megkötések mellett, mint a Starter Edition.

Habár most még kevés a konkrétum, a lap kutakodása szerint itt is lenne valamilyen szintsapka, a bezsebelhető pénzmennyiséget is korlátoznák a készítők, illetve bizonyos közösségi funkciók sem lennének elérhetők. Azt sem tudjuk, hogy kik lehetnének "veteránok".

A Blizzard még nem mondott semmi hivatalosat a hírek kapcsán.

Update! A Blizzard szerint a következőről van szó: habár az újoncok, akik még sosem játszottak a World of Warcrafttal, kedvük szerint indíthatnak Starter Editiont, a már meglévő játékosok számára nem volt elérhető ez a lehetőség eddig.

Ez változik meg, most már a korábbi előfizetők is belevághatnak egy Starter Edition-szerű próbaváltozatba, egyedül az a különbség, hogy ők guildhez is csatlakozhatnak, amennyiben az adott guildben már benne van az egyik karakterük.

26.
Lorthirash
#25: Én azért nem foglalkozom ezzel mert tudom hogy más játékokban sokkal rosszabb a helyzet itt legalább kijavítják ezeket a hülyeségeket.
25.
viktro
Persze, persze emlékszem még Cataclysm megjelenésekor. Jó pár hónapot tesztelték PTR-en kieget mielőtt megjelent volna, volt egy kb 40k HP-ja a rugónak és pont akkor adták neki a Recuperate hot-ot. Nem gyengén volt imba, tickenként 6! Hat! Hatezer HP-t tickelt vissza... Utána meg jól le is nerfelték ha jól emlékszem 3k-ra. Most kérdem én: hónapokig tesztelik, és nem veszik észre, hogy túlságosan táp egy skill? Ezt nem szeretem a Blizzardban, hogy havonta változtatnak a skilleken, vesznek ki / raknak be skilleket, de kérdem én, Minek? Pl most is Protpala 2. a dps listán, erre 80%-al redukálják a Seal of Truth sebzését.... érdekess, eddig fel se tűnt senkinek mi? Áhh, csak felbaszom rajta az agyam.
A lényeg, van akinek tetszik a régi rendszer, emiatt szívesen visszatapsolná, míg másnak pont az új rendszer tetszik a régivel ellentétben. Ezt tiszteletben kell tartani, mert mindkét oldalnak megvan a maga szépsége, és hátránya. Most az hogy melyik kiknek és hogyan kedvez (casual vs HC), azt döntse el mindenki maga.
24.
Lorthirash
#23: Nem mondanám gear alapúnak mert elég könnyű gearelni pvpre.

Az meg hogy most jelenleg nem tökéletes a pvp az egy dolog mivel kieg elején vagyunk ha visszaemlékszel az összes kiegnél gond volt az egyensúllyal, mielőtt ki nem jött az első patch legalább.
Sajnos nagyon nehéz az efféle játékoknál az egyensúlyt megoldani

egy csomó jó dolog nehezen megszerezhető időigényes skin meg miegymás jött a játékhoz.

Én értem mit mondasz tudom milyen volt régen a játék , de én már nem kívánom vissza azt az időszakot mert szerintem nem lenne jó hosszútávon.
23.
viktro
És ha azt vesszük alapul, hogy sok időrabló tevékenység volt benne az tény, de a belefektetett munka meghozta a gyümölcsét. Ezért volt abban az időben értéke az itemeknek / rewardoknak. Most kiszúrják az ember szemét egy két csilli villi mounttal / pettel, vagy jól hangzó titulussal :/
22.
viktro
Azért èn is szép kombókat nyomtam le akkor a rugómmal. Full D1 rugóval elpicsáztam egy BF geares rugót, vagy rank9 rugómmal egy HWL warrit :) de a kedvencem akkor is az, amikor rank7-es spappal elkentem a rank13 drake talon cleaveres enchasamli szàját :)
Ott még skill > gear alapú volt a redszer, ha meg még geared is volt hozzá, az csak a hab a tortán. Sajnos ma inkább az mondható el, hogy a divatkaszt / gear alapú a játék :/
21.
turleysqt
#15: Lehetne már egy válaszfunkció mobilról is.Nade alapvetően tényleg összetettebb volt a vanilla, szó se róla, és biztos én oregedtem meg vagy lettem puhány, de rengeteg olyan kifejezetten időrablő dolog volt benne, amit mamár kizárt, hogy elviselnék, és tényleg egy unballanced szánalom most a játék, de őszintén vanillaba se volt jobb! Még emlékszem amikor a full bloodfang rúgó engineeringel 2-3-4 embert tettem rendszeresen zsebre, minden gond nélkül, nagyon jó hangulata volt, de isten őrizz, hogy megint játszak vele, persze már nemvagyok gimnazista kiskamasz, ha több időm lenne lehet máshogy gondolnám. Egyébként én már csak az arenatournamenten jatszok néha, az aréna szvsz a wotlk végén meghalt.
20.
viktro
Jah persze, tényleg haladok a korral. Ésszerű az, hogy egy hibrid dps (feraldudu) szinte jobb healer pvp-ben, mint egy restodruida, vagy mikor egy 5perces arénában egy warrior több self healinget tolt, mint a discipapom. Tènyleg kibbebaszottul élvezetes ez a játék. Én ódivatú retromaki...
19.
viktro
Szóltam egy rossz szót is? Vagy netán megbántottam a kicsiny lelked, mert elmondtam, hogy régebben "sokkal összetettebb volt a játék"???
Tudod az a szerencse, hogy azok az emberek, akiknek a véleménye egyezik az enyémmel, már nem fizetnek elő egy olyan nyílt bétára, amit úgy hívnak: Warlords of Draenor.

Remélem ezentúl minden kommentemre habzó szájjal fogsz kommentelni, mint elébb tetted ;)
18.
Lorthirash
#15: Szerencsére nem mindenki úgy gondolkozik mint te, haladni kell a korral.
Azért vanilla mai szemmel nem lenne túl jó , egyszerűen azért mert még olyan megoldásokat tartalmaz ami felett már elszállt az idő.
17.
Gubi
#6: Az account management oldalon nagyjából meg tudod nézni:
https://eu.battle.net/account/management/

Válaszd ki a fiókot, majd View Account History. Ott visszamenőleg minden GC-t, feltöltést, minden vackot meg tudsz nézni. Európában 2005. február 11-én jelent meg (Wikipédia).
16.
Gubi
#5: Most már kirakták az ajándékot is:
http://www.mmo-champion.com/content/4655-Gift-to-Veteran-Players-Orc-Wolf-Rider-Mini-Statue

Kérdem én, és aki alliban játszik??? :D Hát, nem dobtam hátast ettől :)
15.
viktro
#14 az biztos, hogy sokkal osszetettebb volt az akkori jatekmod, mint most. Meg ha fizetos is lenne egy hivatalos vanilla/bc realm a Blizzard reszerol, meg akkor is inkabb arra fizetnek be.
14.
turleysqt
#10: Van, és kifejezetten jól működik, de sokan meglepődnétek szerintem, hogy milyen is volt konkrétan a vanilla, nagyon idealizálva beszél róla mindenki, nem akarom taglalni, mert egy hétig lehetne róla beszélni, de kétlem, hogy annyira sokan elveznék akármennyire is jól hangzik
13.
viktro
#10 wow-one.com van instant 60 realm, kicsi populáció, viszont bwl aq40 nyitva van, és ha elétsz egy Warlord rangot, akkor elég tápos leszel a kicsik ellen. Bár hamatosan mintha Naxxramast vezetnék be az adminok, a hírekből úgy olvastam. Ez két élű, mert az alacsony populáció az üszök kocka T3-asok túlgeareltek lesznek még a HWL-ekkel szemben is, nemhogy a D1 kezdő gearesek ellen is.
Van 12x xp realm, ott szinte a legnagyobb a populáció, T3 progress, pug MC-BWL raidek.
14x xp BC realm, BT hyjal progress, viszonylag alacsony a pop sajnos, utóbbi időben lemorzsolódtak a folyamatos ddos tamadasok miatt.
Meg van egy szinte bugmentes 1x xp realm is, ott is lvl 60 van, és hamarosan AQ40 progressel.
12.
Lorthirash
Szerintem nem így dől el ki a veterán, de majd kiderül
11.
Grabowsky30+
2005 júniusi az accom, akkor már nem leszek a 60napban. :(
10.
Grabowsky30+
#3: Állítólag van valami tört szerver ami lvl60ason megy! Nagyon nem foglalkoztam vele, de ha érdekel utána nézhetek!
9.
Stiw
#8: USA-ban 2004 nov, míg EU-ban 2005 feb.
8.
Moltes
#6: Ha jol emlekszem Europaban csak par honappal kesobb jelent meg a WoW mint az USAban nem?
7.
belaman
#5: "There is a new account type that has similar restrictions to Starter Edition accounts, called a Veteran Edition account."

6.
kiskenguru
#2: Na arra nem emlékszem hogy mennyivel a kiadás után vettem meg.
5.
szinkron
Hol van ez az mmo champion oldalán a linken semmi ilyen nincs.
4.
anarchoid
#3: jegy lvl60 as vanilia wowra enis vevo lennek...
3.
viktro
Egy visszapeccselt lvl 60 szervernek orulnek. Bar erre ugyis kicsi az esely.
2.
Gubi
#1: MMO-Champion oldalán arról írnak, hogy azok a játékosok, akik a játék kiadásától számított 60 napon belül megvették a WoW-ot, valamiféle csomagot kapnak. Azt még nem tudni mi a csomag tartalma. Europában is érvényes, nem csak Amerikában, nálunk a hónap folyamán folyamatosan fogják elméletileg kiküldeni a csomagokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...