Steam - jövedelmezőek a felhasználói tartalmak

  • Írta: zoenn
  • 2015. január 29.
  • Hír
Link másolása
A Valve 2011-ben indította a Steam Workshop programot, amellyel a kreatív vénával megáldott modderek akár fizetős tartalmakat is készíthettek kedvenc játékaikhoz. Csak a DotA 2, a Team Fortress 2 és a CS:GO hozott 57 milliót.

Megéri felhasználói tartalmat gyártani, elvégre a Steam Workshopra feltöltött fizetős DotA 2, Team Fortress 2, Counter-Strike: Global Offensive kiegészítők (ruhaneműk, skinek, tárgyak) összesen 57 millió dollár bevételt hoztak az alkotóiknak. Ezt az összeget 1500 alkotó hozta össze, 75 országban.

A szolgáltatást 2011-ben bocsájtotta útjára a Valve és máig töretlen népszerűségnek örvend. Csak a fenti három játékhoz már 100 ezer felhasználói modot találunk, többségük ugyan ingyenes, de az igazán minőségi tartalommal lehet kaszálni rendesen.

Persze nem minden steames játék támogatja az olyan kontenteket, amikért a készítőik pénzt is kérhetnek, de a közeljövőben a lista bővülni fog. Hamarosan a Dungeon Defenders: Eternity and Tornhoz és a Chivalry: Medieval Warfare-hez is készíthetünk fizetős modokat és cuccokat.

5.
5.
Dark_Temptation
Ezért nincs hl3.... :-/
4.
4.
Mortician
#3: A lényeg, hogy itt vannak nekünk a hozzád hasonló felvilágosult emberek.
3.
3.
markoci555
ennyi idiótát... Nem a készítők, hanem akik megveszik.
2.
2.
mestermagyar
Az én szememben a valve a nagyon kevés tényleg jófej cégek egyike, ami többet is tesz a felhasználók kedve érdekében mint marketingszövegeket nyom az elért eredményeiról. Nem akarok vitát kirobbantani, de a PC platform az tényleg valami haldokló maszlag lenne (ahogy "jósolták" 4-5 éve), ha nem állna mögötte egy ennyire szervezett dolog mint a steam. Tulajdonképpen számomra steam=PC, és isten mentsen attól, hogy valamelyik nagyfejes vagy a microsoft elbitorolja eme "helyezést" tőle.

1#: Sajnos az a konzol koncepció egyenlőre semerre nem haladt, a linux és opengl (arra épül nem?) meg elég gyatrán teljesítenek ha azt vesszük hogy jön a microsoft a dx12-vel, a majdnem mindenki által használt windows kövi generációjával, meg a játékra koncentrálásával.
1.
1.
n_ben007
Mostanában nagyon jön felfelé a Steam. Én a konzol ötletüket is támogatom, mert egyedi, bár a Steam Box kontrollerrel nem vagyok megbékélve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...