Crusader Kings-szerű Trónok harca készülhetne

  • Írta: zoenn
  • 2015. február 18.
  • Hír
Link másolása
A vezérigazgató szerint az HBO nemrégiben megkörnyékezte a Paradox Interactive-ot, ám nem azért, mert a sorozat gyártója egy Crusader Kings 2-szerű játékban szeretné viszontlátni a Trónok harcát. Egy rajongói modra orrolt meg.

Adja magát az ötlet, miszerint az epikus háborúkról, bizarr, vérfertőző szerelmi háromszögekről és kusza politikáról elhíresült Trónok harca stratégiai játékként is megjelenhetne, ha már a korábbi adaptációk nem sikerültek valami fényesre. A Cyanide-féle stratégia nem éppen a minőségéről volt híres, a Telltale-féle kalandjáték-sorozat pedig egy interaktív film, korántsem nyújt olyan szabadságot Westeros irányításához, mint azt a játékosok szeretnék.


A Paradox Interactive vezérigazgatója, Fredrik Wester egy rajongói rendezvényen elhintette, hogy a csapatát már megkörnyékezte az HBO, de nem egy esetleges játékadaptáció kapcsán. A sorozat gyártójánál a Crusader Kings 2 Game of Thrones témájú rajongói modja verte ki a biztosítékot, bár addig még nem ment el, hogy le is állítsa a projektet.

A tárgyalások nem arról szólnak, hogy a Paradox egy hivatalos adaptációt készítene, pedig a Crusader Kings 2 tökéletes táptalajt biztosítana hozzá és kétségkívül sikeres is lenne. Egy licencelt játéknak ugyanakkor megvannak az árnyoldalai: "Nagyszerű frencsájz lenne, de nem vagyok benne biztos, hogy most szükségünk van erre. Úgy érzem, nem lenne helyes dolog számunkra. Nagyon sok függ attól, mennyi kreatív irányításunk marad a játékunk felett" - fogalmazott Wester.

Az ötlet ettől még nem tűnt el a süllyesztőben, továbbá az említett rajongói mod is aktív fejlesztés alatt van, készítői nem akarnak anyagi hasznot húzni belőle, ezért sem bántja a Paradox. 

A Crusader Kings 2 immáron hároméves, olyan elvakult rajongója is van, aki már több mint 10 ezer órát töltött el vele. A játékot a héten ingyen kipróbálhatjátok a Steamen.

3.
3.
mestermagyar
#1: Én a 876-os kezdéssel még a tribal settlementek bevezetése előtt a magyarokkal létrehoztam egy birodalmat, úgy hogy holy warozással elfoglaltam az szláv, és a tengri vallású területeket.

Magyarország itt böcsületesen meg van csinálva, nem ilyen "velencét is csak akkor győzöm le amikor az AI behülyül" mint az EU4-ben. Én egyszer egy ck2plus-os játékban kicsit megerősödtem, mellé beszereztem a pápaságot vazallusnak, és már azon voltam, hogy egy kicsit szédült pillanatában invasion casus bellivel behúzom a HRE-t (semmi provinciavesztesége nem volt)
2.
2.
mestermagyar
Nem kell, nekem elég a mod. Lebalább folyton frissítik, és ingyen is van. Isten ments, hogy a paradox valaha is rávesse magát, a DLC-k özöne miatt tuti hogy esélytelen történet lenne az én részemről.

Ők csak foglalkozzanak a realisztikus grand strategy csúcsával, a victoria sorozattal.
1.
1.
Ooorky
Fel is raktam újra ^_^

Eddig a csúcspont nálam az volt, amikor II. András Magyar és Horvát király, Carpathia császára (ehhez birtokolni kell a Vlach területeket is) csatlakozott egy keresztes hadjárathoz, majd érdemeiért cserébe a pápa neki adományozta az általa elfoglalt területeket, konkrétan komplett Kis-Ázsiát, aminek révén egy rövid hadjáratot követően (ami során elfoglalta Konstantinápolyt) Bizánci császárrá koronáztatta magát. Még sikerült leigáznia a Balkán egy részét, de nagy álma, hogy a két birodalmát összekösse sosem teljesült be, mivel halála után gyengekezű fia rövidesen elvesztette apja hódításait, ráadásul a Magyar nemesek is fellázadtak ellene és végül egy bábot ültettek a helyére.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...