Eddig 22,3 millió PS4-et szállítottak le

  • Írta: zoenn
  • 2015. május 1.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony közzétette a legutóbbi pénzügyi évre vonatkozó jelentését, és kiderült, hogy a japán gyártó világszerte 22,3 millió PlayStation 4-et szállított le eddig, ebből 14,8 milliót csak a 2014-es pénzügyi évben.

A Sony március 31-én véget ért pénzügyi évének eredményeivel az előző hírünkben részletesen foglalkoztunk, koncentráljunk most csak a Game & Network Services részlegre! Eszerint a PS4 megjelenése óta 22,3 millió konzolt szállítottak le a boltoknak, a legutóbbi pénzügyi évben 14,8 milliót, míg a 2013-as üzleti időszakban (2014. március 31-ig) 7,5 millió egységet.

Összességében a Game & Network Services divízió (ahová a PlayStationök is beletartoznak), évről-évre nyereséget termel, amely részben a PS4 növekvő eladásainak köszönhető, de jelentős bevételt termelnek a digitális eladások is. A PS3 hardver- és szoftvereladásai fokozatosan csökkennek. 

Ami a jövőt illeti, a cég bejelentette, hogy az aktuális pénzügyi évben (amely 2016. március 31-én ér véget) 16 millió PS4-et szeretne eladni. Hosszú út áll a Sony előtt, ha az eladásokat tekintve túl akarja szárnyalni elődjét, igaz, még életciklusának elején jár. A PS3-ból 80 millió egység talált gazdára 2013 novemberéig.

12.
12.
KopyAti
Zozókám! Nem vagyunk egyformák. De örülök, hogy sikerült meglepni! ;)
11.
11.
felegyi
#10: Én meg azt tudom ajánlani PS4 tulajként hogy nyugodtan cserélje le az, aki tudja finanszírozni a játékokat (most vettem ordert 7000ft-ért, másodlagos acc). Sok játék nincs már PS3-ra, vagy közel sem néz ki úgy mint a tesón. Shadow of M... pl botrányos prev-genen. Lords of the Fallen? Witcher 3? Bloodborne? Pár cím ami megéri, lehet van akinek csak jövőre vagy 1-2 év múlva lesz a váltás miatt, de aki nem gamel fél napokat az bőven elvan a mostani felhozatallal is... a PS Plus... mindenki tudja h PS3 gamek mind-mind brutális felhozatallal rendelkeznek ezen a terepen, PS4-re szokás szerint szarnak!
10.
10.
Falcon
azt tudom ajánlani ps4 tulajként várjatok még 2 évet a cserével! én is és az összes ismerősöm is megbánták a váltást, minden 4x drágább egy nagyon minimális grafikai javulásért ( mindenesetre nem next gen )és a ps+ az meg a legnagyobb szívás amivel valaha konzolosként lehúztak
nemelég az hogy egy játék 38 ezer (pl,cod) forint ha minden dlc-t megveszel de még a sony is lehúz és adja az indi okádékait ami annyit nem ér hogy letöltsem
én már ezerszer megbántam hogy bedőltem a marketing dumájuknak
jőn a sok újra kiadás csak azokból a játékokból nem amik érdekelnének
9.
9.
Raizen25
Lehet,h "szar" exek vannak ps4 re és csak a BB favorit game eddig , de ne felejtsük el,h az XO-n kb még ennyi exluzív sincs .
Meg am. azért van mivel játszani ps en. Engem inkább a ps+ gyatra felhozatala aggaszt :( de majd csak lesz már valami változás
8.
8.
zozo76hun
ez igen! hogy valaki a ramok meg a design miatt valaszt konzolt... :) en ugy tudtam hogy az elerheto jatekok miatt valaszt az ember esetleg meg ha hardware, akkor a kontroller. de hogy milyen ram van a gepben meg hogy teglalap vagy hasab...
7.
7.
KopyAti
Kopic!
Abban igaza van a kommentelőnek, hogy az ms elkurelta a xo startját, de...!
Nálam nem ez motivált x360-as érám után arra, hogy ps4 legyen a következő. Pedig elhiheted, hogy nagyon sokáig vaciláltam melyik legyen. Aztán végül a design, valamint a gyorsabb ramok miatt döntöttem a ps4 mellett. Mint utóbb kiderült, sztem jó döntés volt!
6.
6.
Chester0211
Tök jó hogy sok pst adnak el. Csak arra senki nem mond semmit hogy a 30% uk szar.. Csomó barátom panaszkodik a frissen vett playstation 4 re. Enyém pl nem olvas szar a vinyó. És most harcolhatok hónapokat hogy cseréljék ki a gépem.
4.
4.
gyerecske
Jó lenne már értelmes játék is rá.
3.
3.
kopic
Szep gondolat egy masik tagtol:

" mondanám hogy ügyes volt a Sony. De az igazság hogy az MS baszta el, a Sony semmit se tett a sikerért. Most meg ráülnek a sikerre és nem csinálnak semmit. Nagyon sajnálom hogy egy rossz vezetőségű MS-el ekkorát bukott a bevezetésnél az xbox. Sokkal izgalmasabb lett volna egy törtető Sony ahogy a PS4 elején ígérték és ahogy dübörgött a PS3 a vége felé mindenki egy PS2 aranykort várt. Áhh sose tudjuk meg. A lényeg nagyon messze vagyunk az aranykortól, kb kőkorszakban járunk még."
1.
1.
crytek
Ha valaha sikerül feltörni a next geneket akkor hirtelen még ez meg fog ugrani ez a szám az xbox one esetében is.

Majd ha lankadnak mindkét oldalon az eladások akkor "hirtelen" lesz törés úgyis....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...