HWSW: Újra a kalóz-Windows frissítéséről

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 18.
  • Hír
Link másolása
A kalóz-Windows is frissíthető lesz Windows 10-re, ez utóbbi azonban a frissítés lehetőségével még nem válik teljes jogú polgárrá, vízjeles háttérre és korlátozásra számíthatnak a felhasználók - írja a HWSW.

Hivatalosan is közölte a Microsoft, hogy mi lesz a frissített kalóz-Windowsok sorsa a Windows 10-es érában, a cég a tévhitek eloszlatása végett külön blogbejegyzésben emlékezett meg a problémáról. Meglepetés nincs, a problémás licencekkel rendelkező telepítéseket az új Windows is megbélyegzi, a felismert kalózpéldányok vízjeles háttérképet kapnak majd. Ettől (és a hivatalos támogatás hiányától) eltekintve azonban a rendszer használható marad - pontosan úgy, ahogy a kalóz Windows 7 és Windows 8 is.

Mint ismeretes, a Microsoft példátlan lépésre szánta rá magát, a cég ingyenes frissítésként elérhetővé teszi a Windows 10-et minden olyan eszközre, amely Windows 7-et vagy Windows 8-at futtat. Ennek okáról itt írtunk részletesen, a lényeg: a cégnek szüksége van a telepített bázisra az új generációs alkalmazásplatform (Universal Windows Platform a legújabb neve) alatt. A Microsoft ígérete szerint három éven belül mintegy egymilliárd eszközön fog futni a Windows 10, ez a szám ingyenes frissítés nélkül elérhetetlen lenne.

Ha érdekelnek a további részletek, olvasd el a HWSW teljes cikkét!

39.
39.
n_ben007
#36: Szerintem ez egyénfüggő, használok Linuxot, programozást azon tanulom, nekem kényelmesebb, eddig nem kapartam tőle a falat.

#38: Nem értem milyen jogon ítélkezel, de szerintem az "amatőr" szó egy elég tág fogalom... Szerintem semmivel nem sértettelek meg, elmondtam a véleményem, de úgy néz ki mindig van valaki, aki a konfliktus kedvéért beleköt másokba...
És igen, én kitartok a véleményem mellett, hogy a Win8 óta egy süllyedés érezhető, és a bemutató sem győzött meg. Maradok a Win7-nél.
36.
36.
ADMlN
#35: Az ilyen kommenteken mindig olyan jót derülök. :)
Ha a Win 8-at nem sikerült megszoknod, akkor a Linux-tól a falat fogod kaparni.
34.
34.
Hát fene tudja, a Windows 7 felhasználóbarát a 8(+1 :) nem az. Ez nem kérdés, feltételezés, az tény! Az, meg basszus, hogy egy átlag felhasználótól ne várj el semmilyen hozzáértést. Átlag Zsuzsika titkárnő ugyanolyan célközönség, mint a 80 éves Gabi néni aki Skypol az unokákkal, vagy a technológiai analfabéta Béla kofa a piacról aki speciel szeret internetes oldalakat online olvasni. Ha ők nem tudják elsőre kényelmesen használni akkor a TERMÉK ROSSZ! A nyolc ilyen, a hét nem. PONT.

Az számok nem hazudnak. Azért van 60% részesedése a 7-nek, mert az emberek megszokták, kényelmesnek tartják és ELVISELIK. Ha a 8-at nem akkor az a temék hibája nem a felhasználóé. Bárki bárhogy is magyarázza.

Az egész 10-es mizéria pedig egyetlen dologról szól: HOGY CSINÁLJON AZ MS MÉG TÖBB PÉNZT. Nem érdekli őket mi a jó neked, nekünk, csak most KÉNYTELEN bizonyos irányba VISSZALÉPNI, mert a felhasználók szarnak a fejükre. Pénz.. pénz... pénz... Ez egy kiberbaszott multi cég tessék már felfogni! Kénytelenek jelen esetben arra menni amit a piac diktál és most be vannak pánikolva, hogy nem szarhatják a spanyolviaszt. Ennyi és nem több! uff.
32.
32.
Rassyel
#3: Az utolsó bekezdéssel nagyon komolyan leírtad a probléma mibenlétét.Már a 8-nál is ezt éreztem...
31.
31.
Trapyd
#8: Nekem max 2 másodperc.
30.
30.
XuChi
#26: "Az operacios rendszer lenyege meg nem az hogy erteni kell hozza baszki."

Ja nem kell érteni, csak kattintgatni össze vissza és ha nem megy akkor szar az egész.

Tipikus iq betyár hozzáállás.

Igenis egy rendszert meg kell tanulni kezelni. Ha neked ez nehézséget okoz az a Te hibád és nem a win 8 hibája.
29.
29.
#28: Aaaa a faszba a touch screennel...
26.
26.
#16: Hat nekem borult meg mignugyanazon a gepen a win 7 sosem szoval ez eros csusztatas.
Es az eroforrada sem kisebb (konkretan 400 megaval tibb maradva htpc-men w7 32 bittel mint win 8.1 32-essel).
Az operacios rendszer lenyege meg nem az hogy erteni kell hozza baszki.
Az xsi meg a 3ds max az a kategoria.
Meg lehessen talalni mindent, hamar elerni es hamar megszokhato legyen.
Na ebbol egyiket se teljesitette.
Amolyan benyulok a segglyukamon ki a szamon es ugy vakarom meg az orrom volt az egesz.
Szar volt az ugy ahogy volt.
Bukott is akkorat mint a haz..
23.
23.
#20: Nem azt mondtam hogy nem lehetett megoldani.
Cak azt hogy maceras volt (es nem is erte meg baszakodni vele).
Es bizony 5 letoltott valtozatbol talan ha egyel mukodott.
22.
22.
Amugy telon a csempe marha jo de a w8-8.1 tenyleg valami elbaszott ubermaceras lett.
Van az az oldalt huzgalod az egeret azt bejon egy menu oldalt.
Azbhol mukodott hol nem.
Kibaszottul nem sikerult rajonnom mitol fugg (vegul beirtam az idojarasnak).
Katasztrofa, hogy nem tudtak eldonteni legyen uj felulet vagy maradjon a regi.
Ezert megleptek a legrosszabbat.
Csinaltak belole egy oklemenyt.
Amit ugyan rendbe lehetett tenni, de jol osszebarmoltak egy csomo mindent es keresgelni kellett.
Amugy a controll panel a win xp-ben meg jo volt de onnantol kezdve egyre nagyobb atlathatatlan szetbarmolt kaosz.
A win 8 ra elerte at a szintet hogy egy sorestest dugnek a seggebe annak aki kitalalta.
20.
20.
mestermagyar
#17: Már vagy egy éve használom tökéletesen 8.1-en. Pár napja frissítettem is. :)
19.
19.
mestermagyar
#15: Minden windowson müxik a gépházon a bekapcs gombbal kikapcs, a keresésnél meg nem kell r-t is nyomni, csak a windows gombot.
18.
18.
mestermagyar
#16: A "minden második windows szar" sztereotípia, és a tabletesedés megtette a hatását a tömeggel. Bármit mondasz ezeknek, úgyis ragelni fognak, a win7-nek is xp-s kultusza lett. Tényleg rohadt stabil egy rendszer, és kb hónapok óta nem hogy kerülnöm nem kellett, nem is kellett látnom igazán a csempés felületet.

Ugyan miért ne akarnál váltani? A windows 10 a PC-k számára csak javulni fog, visszajön egy ilyen csempés hibrid startmenü (valljuk be ahogy most van, azért nem a legjobb). Ahogy a 8/8.1 is csak jobb lett teljesítményben, ez tuti nem lesz rosszabb.
17.
17.
#5: Nem vagy negativ, de pl. a w8-8.1-et se sikreult normalisan feltorni.
Olyan nincs belole mint a 7-bol, hogy felteszed azt voila, meg az updatek is telepulnek.
A win8-x bol csak ilyen aktivaciobaszatos istenverese volt.
Aztan vagy sikerult megmachinalni vagy nem. (Tobbnyire nem).
16.
16.
dcba
#15: Hagyjad, divatfikazo. Sokan vmiert orommel szapuljak a Win 8.1-t ugy, h alig ismerik, vagy nem ertenek hozza.

Szamomra a legstabilabb windows az osszes kozul, imadom es kicsit darazok a 10-tol, h feladjam a 8.1-es kulcsom.
15.
15.
XuChi
#8: Te is csak az idióták és az analfabéta barmok hisztizése alapján beszélsz ekkora baromságokat. 2 éve gondtalanúl és problémamentesen használok win 8.1-et. Még hogy 15 mp kikapcsolni. LoL. Start gomb jobb klikk kikapcsolás. Mennyi is volt?? 3mp ?? win gomb + r és beírod hogy wordpad. Mennyi is volt ? 3 mp?? Használni kell tudni egy rendszert és ismerni. Nem hülyeségeket beszélni!!!
14.
14.
dzsiádzsó
#3: Ja meg belassul, mint a pics@ és használhatatlan az egész tőle...
13.
13.
randall13
#8: Win8.1 alatt: jobb klikk a "start" menüre, leállítás. Egyébként én is ezt utálom a Win8-ban, hogy a praktikus megoldásokat mind eldugták és nekem kell utánajárnom, hogy mit hol találok.
11.
11.
tsulok
#8: "A mindennapi használatra a windows 8 és 10 alkalmatlan, egy jegyzettömböt kín vele megnyitni."
Win gomb, elkezded beírni az alkalmazás nevét, enter. Én 8 előtt is így csináltam, sokkal gyorsabb mint megkeresni.

"Csak egy olyan alap funkcióról beszéljünk, hogy ha ki akarom kapcsolni a gépet egérrel akkor régen 2 kattintás (3mp) volt most azt hiszem 4 kattintás és van benne olyan rész is, hogy várom amíg a felső sarokba bejön a csúszka összesen kb. 15mp. "
Ez is elég rég volt így. Most már van gomb a Start screen-en. Egy gombbal kell többet nyomnod , de időben ugyanott vagy mert miközben megnyomod a win gombot az egeret a megfelelő helyre tudod vinni (Vagy asztalról Alt+F4, enter). Egyébként a csúszka előhozása se nehéz: egér bal felső sarkba, majd lehúzd. Nem kell arra várni.
5.
5.
Neo1989
W 10 csak 1 évig lesz ingyenes utána már nem. Am meg nem akarok negatív lenni de mindent feltörnek előbb v utóbb és vannak olyan eszközök amik egy nem hivatalos szoftvert is képesek hivatalossá tenni amitől az minden támogatást megkap.
Hogy ki mit választ azzal mindenki számoljon el magának h miért.
De ha az MS ezt komolyan gondolja akkor Gates bácsi nagyon Narniában él.
4.
4.
Cipo3
Win 8 egy moslék, mért lepődik meg az MS, hogy senki nem akar win 8-ra frissíteni. Félek a 9 (10) sem hoz nagy változást. A teljes képernyős menüt most kisebbre veszik, ennyi lesz a gerince a változásnak. Ez se lesz jobb.
A főbb hibákat ez nem fogja javítani.

Win 8.1-em van, tegnap este behalt a VGA kártyám, kerestem a leírást az MS honlapján hogy kell csökkentett módba indulni, mert egy tabletnak arra ugye nincs szüksége ezért nem releváns. A help a következőképpen magyarázza, koppints a jobb felső sarokba, majd húzd az ujjad balra. Milyen meglepő hiába kopogtattja az ember 24 colos monitort semmi nem történik. Persze egérrel sem. Szerencse egy másik oldalon olvastam, hogy win+i-re előjön.......

Ez nem közös platform, ez tablet platfotm Asztali gépre erőltetve. Bárcsak lenne alternatíva amin futnak directx-es játékok.
3.
3.
randall13
Egyébként attól, hogy nincs aktiválva a windows, még ugyanannyira legálisan használható (akár ingyen is), mint a beaktivált verziók. Csak ugye ebben az esetben jön a vízjel, meg nem garantált, hogy a felhasználók megkapják az összes frissítést. Illegálisnak csak akkor minősül a használata, ha a felhasználó megkerüli vagy megbuherálja az aktivációs folyamatot.
2.
2.
TheOneWhoKnocks
Nem biztos, hogy értem ezt az egészet. Van egy kis korlátozás, ha a kalózverziót akarjuk frissíteni, de maga a win10 ingyenes. Arra nincs lehetőség, hogy újrarakjuk az egészet, ezt csak frissítésként lehet telepíteni?
1.
1.
mestermagyar
Háhahaháhahá. Korlátozott win10 torrenteseknek. Biztos ennyire tehetetlenek volnánk, hogy ezt hagyjuk?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...