Hivatalos: free-to-play lesz a WildStar

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 28.
  • Bejelentés
Link másolása
Beigazolódtak a korábbi pletykák, tényleg free-to-play modellre vált az egy ideje már küszködő WildStar. Az átállást ősszel lépik meg a készítők, addig a játékmenetet is finomhangolnák a tervek szerint.

Két héttel írtunk azokról a jelekről, amelyek arra mutattak, hogy a WildStar ejti a havidíjas üzleti modellt, és free-to-play játék lesz. Nos, a pletykák beigazolódtak, a Carbine és az NCSoft bejelentették, hogy ősszel tényleg meglépik a váltást.


A fejlesztők szerint a játék teljes tartalmához hozzáférhetünk majd ingyen, így nem kell attól tartanunk, hogy kimaradunk bizonyos raidekből vagy küldetésekből, amiért nem vagyunk hajlandóak pénzt is áldozni a címre. Mikrotranzakciók lesznek, ezek viszont részben kozmetikai, részben pedig "kényelmi" kiegészítőkre vonatkoznak - vagyis ha nincs túl sok időnk játszani, némi pénzzel kiválthatunk majd ezt-azt a játék üzletén keresztül. A készítők az előfizetési lehetőséget is megtartják, ehhez különböző ajándékok járnak, illetve a korábbi (és a váltásig) előfizetőket is jutalmazni fogják a srácok.

Az átállásig egyébként a játékmenetet is finomhangolják majd a készítők, így többek között átalakítják a tutorialt és a nehézséget is egyensúlyozzák.

7.
7.
Arian Starlight
#6: Azt viszont kiemelném, hogy tartalom szempontjából nem lesz korlátozás, azaz minden itemhez, zónához, contenthez lesz hozzáférése az ingyenes játékosoknak is. Aztán ha úgy gondolja, akkor akár játékon belül is 'előfizethet' 30 napra CREDD-de, és akkor arra az időre megkapja az előfizetőknek járó bónuszokat.
6.
6.
Prax
Ahogy nézem a játék oldalán, ez a free to play model is csak ilyen beetető, kisebb bank slot, 3-3 ah slot eladásra/vételre, és hasonló dolgok miatt. Aki tényleg játszani akar rendesen, annak tuti nem lesz elég ennyi, és költeni fog rá. Lehet ráveszem magam, és meglesem, de az évek alatt már nem igazán köt le egy MMO sem. Mondjuk a kedvencem még mindig a Star Wars mmo, ahol még azért is fizetni kellett volna, hogy epic cuccot tudjak hordani, amit találtam :D
Ingyen azért ne várjon sok jót az ember a mai világban, ezért is támogatom a kedvenc fejlesztőim ha van rá lehetőségem.
5.
5.
Lorthirash
Az eve és a wow is olyan játék ahol megvan egy bizonyos játékosbázis aki sose fogja otthagyni a játékot, nehéz olyan játékot csinálni ahol ilyen közösség kialakul.
4.
4.
pszihoapu
#3: marpedig minel tobb szinvonalas MMo megy at FTP-be annal nehezebb lesz fenntartani a havidijas rendszereket.
3.
3.
zsocc-nrg
Így már azért mindjárt jobb a helyzet. Szerintem a WOW-on és Eve Online-on kívül már nincs létjogosultsága a fizetős modellnek, más játékok már az elejétől halálra vannak ítélve. Remélem az FF14 is átáll egy idő után, úgy hallottam az sincs a helyzet magaslatán.
1.
1.
Yetikee
Rá is repülök majd,vártam már ezt a pillanatot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...