Windows 10 - streamelhetőek az Xbox One-játékaink

  • Írta: Shifty
  • 2015. július 20.
  • Érdekesség
Link másolása
A Windows 10 aktuális változata segítségével már lehetőségünk van az Xbox One-játékainkat a PC-nkre vagy a tabletünkre streamelni. Az egészet a Windows 10 Xbox applikációján keresztül tudjuk menedzselni.

Kicsit több mint egy hét van már csak hátra a Windows 10 megjelenéséig, és bár a Microsoft csak több fázisban teszi elérhetővé új operációs rendszerét, a Windows Insider programban résztvevők még mindig folyamatosan kapják a frissítéseket.


A legutóbbival például megérkezett a korábban már beharangozott streamelés lehetősége is. Ez azt jelenti, hogy a Windows 10-en belül elérhető Xbox applikáción keresztül akár távolról is irányíthatjuk konzolunkat, konferenciabeszélgetést kezdeményezhetünk a barátlistánkon szereplőkkel, vagy ha úgy tartja kedvünk, akár játszhatunk is. Ehhez nincs másra szükségünk, mint egy tabletra vagy egy PC-re.

Ha esetleg gondot okoznak a beállítások, akkor ezen az oldalon tudtok tájékozódni.

17.
17.
dcba
#5: Koszonom a beszamolot. Nalunk azert lenne fontos, mert tesom a foldszinten lakik es nala nem opcio, h PC-n kivul mason is jatszon, igy viszont tudna szadizni az en xboxom.

Varjuk a 10-et es meglatjuk mi sul ki belole.
16.
16.
batnor
#14: Csak kontrollerrel használható és csak a One-os. Géphez microUSB kábellel kell kötni.

Amúgy a hír kb 1-2 hónapot csúszott mert már több hónapja működő dolgról van szó :)
14.
14.
Lorthirash
Azt nem tudom hogy ha pl streammel játszunk akkor megoldható hogy billentyűzet+ egér kombóval játszon az ember?
13.
13.
ADMlN
12.
12.
DON GONDOCS
#9: Nahát mik vannak :) Ugye télapó nyáron is szánkóval megy wc-re.
11.
11.
hoaw
Imádom ezeket a híreket, amikor van egy xbox hír, és jönnek az ostoba primitív ps4 fanboyok.:)
9.
9.
lacinho01
Ennyire reklámozni az xfost. Ps4-et is lehetne streamelni simán win 10-en csak az ugye a konkurencia
8.
8.
atesz89
#5: Ilyen dolgok miatt gondolkozom azon h megválok az ps4-től. xbox one miatt.
7.
7.
ADMlN
#6: Lehet állítani a színét a start menüével együtt, Van egy beállítás, ahol a téma színét alkalmazhatod rájuk. Most hirtelen nem tudom hol van, mert itt az irodai gépen még 8.1-van, de ha hazaértem megnézem.
6.
6.
GAMEROD
Nagyon jó a Windows 10, csak ajánlani tudom. Van egykét idegesítő dolog benne, de meg kell szokni. Remélem majd javítanak rajtuk (például címsor színének állítási lehetősége, mert az valahogy kimaradt ebből)
5.
5.
ADMlN
#4: Ha kábelen használom (mind az asztali gép, mind az XO kábellel van a hálózatra kötve) akkor semmilyen gond nincs a streammel, megy szépen maximális részletességgel (van low, medium meg high beállítás).
Ha a táblagépen játszom ami WiFi-n keresztül kapcsolódik,akkor néha szoktam kisebb glitcheket tapasztalni amik főleg a hangot érintik. De ezt én a WiFi router hibájának rovom fel, mert jelenleg egy Digi-től kapott Huawei szutyok teljesít szolgálatot.

Az XO-t összekötni egy Win 10-es PC-vel teljesen triviális. Elindítod az Xbox alkalmazást (előre telepítve van) és ott a bal oldalt van egy sok ikonból álló menü. Ennek alulról a második eleme egy XO-t ábrázol, és ha be van kapcsolva a konzol, akkor mellette virít egy zöld pötty, hogy már egymásra is találtak a hálózaton. Ha megnyitod ezt a menüt, akkor egy listában láthatod az összes XO konzolt ami a hálózaton van. Innen akár be is tudod kapcsolni a őket, ha standby módban használod. A bekapcsolt konzoloknál itt látszik, hogy épp milyen játék/alkalmazás fut rajtuk, illetve tudod a hangerőt állítani, távirányítani őket... stb.
De ami a fontos, hogy a lista jobb szélén találsz egy "Stream" feliratú gombot. Erre rábökve rögtön indul a közvetítés és a konzol fölött teljes kontrollt kapsz. Mászkálhatsz a menüben, játékokat és alkalmazásokat nyithatsz meg és zárhatsz be, egyszóval minden funkcióhoz hozzáférsz mintha csak a konzol előtt ülnél.

Én még nem próbáltam a saját hálózatomon kívülről elérni a konzolt, de szinte biztos vagyok benne, hogy cask belső hálózaton működik. De ha értesz kicsit a hálózatokhoz, akkor VPN segítségével megoldható, hogy bárhonnan csatlakozni tudj az otthoni hálózatodhoz.

Összességében nekem nagyon jók a tapasztalataim a rendszerrel, csak egyvalami hiányzik, hogy a PC-ről is tudjak az XO-ra streamelni. De állítólag ezen is dolgoznak, úgyhogy még ez is megvalósulhat.
4.
4.
dcba
#3: Nem volt lag meg egyeb idegesito dolog?? Mennyire volt konnyu osszehozni az Xboxot es a PC-t? Ugyanazon halozaton kell legyen a ket gep, vagy barhonnan stream-elheto?? Egy kis elmenybeszamolot bovebben szivesen fogadnek ha van par perced irni. :)
3.
3.
ADMlN
Hétvégén raktam fel a Win 10 RTM-et az összes gépemre, és már ki is próbáltam ezt a funkciót.
Egészen újszerű élmény asztali gépnél játszani, főleg ha 2 vagy több monitor áll rendelkezésre. Ilyenkor ugyanis meg lehet csinálni, hogy a fő képernyőn a játék megy, miközben a másik képernyőn zavartalanul böngészhetünk mondjuk achievment guide-okat.
De az igazi kényelem az az, ha este a hálóban lefekvés előtt a táblagépen tol egy kis Halo-t az ember.

#1: Ősszel jön a visszafelé kompatibilitás.

#2: Állítólag dolgoznak rajta, de addig is ott a Steam In-home Streaming.
2.
2.
mestermagyar
Mennyivel több potenciál lenne egy ilyenben, ha bármely windows készülékkel kapcsolatot termethetnél egy másik windowson?
1.
1.
DON GONDOCS
Jó lenne ha 360as játékok is elérhetőek lennének.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...