Szolidan növekedtek az Xbox-eladások

  • Írta: zoenn
  • 2015. július 22.
  • Biznisz
Link másolása
Konzolos fronton viszonylag pozitív eredményekkel zárta a Microsoft a legutóbbi pénzügyi negyedévet. A cég jelentéséből kiderült, hogy 1,4 millió konzolt szállítottak le a boltoknak az elmúlt három hónapban.

Az április 1. és június 30. közötti időszakot a Microsoft viszonylag jó eredményekkel zárta konzolos fronton, bár van még hova fejlődnie.

A jó hír az, hogy az Xbox-eladásokhoz köthető árbevétel 10 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest, míg a teljes Xboxhoz kapcsolódó forgalom (ebben benne vannak a first party játékok, a digitális tranzakciók és a konzolok is) 27 százalékkal múlta felül a tavalyi eredményeket. A Microsoft Computing and Gaming Hardware részlege (ide tartoznak a Surface- és az Xbox-eladások) 44 százalékos bevételnövekedést mutatott fel.

Az elmúlt három hónapban 1,4 millió Xboxot szállítottak le a boltoknak, szemben a tavalyi év 1,1 milliójával. Sajnos nem tudjuk, hogy ebbe a számba pontosan mennyi Xbox One tartozik bele.

A teljes Microsoft 22,2 milliárdos bevétellel zárta a negyedévet, a redmondiak 2,1 milliárd dollár üzemi veszteséget könyveltek el - a Nokia értékcsökkenése alaposan rányomja a bélyegét a számokra.

2.
2.
PaprikaJancsi
Gratula nekik, megérdemlik. Mondjuk a konzol leszállítások száma kicsit kevés. Majd meglátjuk mi lesz év végén. ;)
1.
1.
habo
Jövőre veszek egyet a ps mellé, de csak a forzák miatt !
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...