Baldur's Gate - 2016 elején jön a kiegészítő

  • Írta: Shifty
  • 2015. december 16.
  • Megjelenés
Link másolása
Nyár közepén mutatkozott be a Baldur's Gate: Enhanced Edition első kiegészítője, a Baldur's Gate: Siege of Dragonspear, ami a Beamdog főnöke, Trent Oster állítása szerint valamikor 2016 elején jelenik majd meg.

Idén nyáron jelentette be a Baldur's Gate-epizódokat felújító Beamdog, hogy a legendás sorozat vadonatúj kalandokkal jelentkezik majd, köszönhetően az akkor bemutatott Baldur's Gate: Siege of Dragonspear kiegészítőnek, ami a Baldur's Gate: Enhanced Edition tartalmakban gazdag expanziója lesz. Trent Oster, a stúdió vezetője egy interjúban most azt is elárulta, hogy várhatóan 2016 elején mutatkozik be a kiegészítő.

 

De ebben az interjúban arra is kitért, hogy a Siege of Dragonspear eredetileg egy kisebb, nagyon olcsó DLC lett volna, amit a Baldur's Gate II: Enhanced Edition megjelenése előtt szerettek volna kiadni. Azonban időről időre csak jöttek az újabb és újabb ötletek, és miután közeledett a Baldur's Gate II megjelenése, minden erőforrásukat inkább arra irányították át, a Dragonspear pedig parkolópályára került. Mire újra visszatértek az expanzió munkálataihoz, az ötletek alapján már közel 15 órásra hízott a tartalom, így végül úgy döntöttek, hogy komolyabban ráfeküdnek a fejlesztésre.

Amber Scott írónak köszönhetően a kiegészítőt sikerült időközben annyi feladattal, karakterrel, dungeonnel és felfedezésre váró helyszínnel és új történeti szálakkal megtölteni, hogy Oster szerint végül 35 órás játékidőre számíthatunk.

A Siege of Dragonspear az első és második rész közötti történeti hézagokat hivatott betömni. Ennek megfelelően a futtatásához szükséges lesz az első játék felújított kiadása. Emellett megújul a kezelőfelület, az Infinity Engine továbbfejlesztett motorja fogja meghajtani a Dragonspeart, továbbá kapunk két új nehézségi szintet is.

3.
3.
DarkLord
#2: Szint úgy remekmű lett a Pillars of Eternity, teljesen visszahozta ezt a rég elfeledett hangulatot, imádom azt is!
2.
2.
Cellator
#1: engem most a Pillars of Ethernity teljesen letaglózott, dettó ugyanaz a feeling. Persze ebbe is bele fogok kóstolni ;)
1.
1.
DarkLord
Én pont most pörgetem újra századszorra (mondjuk én az eredeti verzióval játszom, mert az van meg eredetiben) , elkapott ez a retro feeling megint :) Kíváncsi vagyok rá nagyon. Nem véletlen írtam múltkor pont a Planescape Torment-ről blogot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...