Frissítve: Star Wars - itthon is rekordot döntött

  • Írta: fojesz
  • 2015. december 21.
  • Cooltúra
Link másolása
Döbbenetes számokat produkál az új Star Wars, ami bár több rekordot is magáénak tudhat, nemzetközi viszonylatban nem sikerült lepipálnia a Jurassic World nyitóhétvégéjét. Ennek egyébként egész egyszerű oka van.

A hétvégén folyamatosan záporoztak a számok Star Wars-fronton, ami nem meglepő: többen azt várják, hogy a Star Wars: Az ébredő Erő minden idők legsikeresebb filmje lesz, így nyilvánvalóan kiemelt figyelem övezi a premier fogadtatását is. Mi kivártunk a helyzetjelentéssel a hétvégi eredmények megérkezéséig, tegnap este viszont ezek is befutottak, úgyhogy itt az ideje az összegzésnek.

Nos, az új Star Wars nagyon jól megy, csak Amerikában 238 millió dollárt hozott a nyitóhétvégéjén, ezzel pedig bőven felülmúlta az eddigi csúcstartót, a Jurassic Worldöt, aminek 208 millió dollárra futotta az USA-ban.

Globálisan viszont elmaradnak a számok a dinós moziétól, nemzetközi szinten 517 millió dollárt tudott felmutatni a film 524 millió ellenében. Ez talán meglepő lehet, tulajdonképpen nagyon egyszerű az oka: Kínában csak januárban rajtol el a Star Wars, míg a Jurassic World a globális premierrel egy időben vette be az ország mozijait.

Az ébredő Erő ennek ellenére sem panaszkodhat, jutott neki más rekord is - kiemelünk néhányat:

  • Amerikában ez a film produkálta a legjobb premier előtti, illetve premiernapi számokat is (57, illetve 120,5 millió dollár).
  • Ez volt eddig az egyetlen film Amerikában, amely egy nap alatt több mint 100 millió dollárt hozott.
  • Ez volt az IMAX történetének legerősebb bemutatója, 48 millió dollárt hoztak az IMAX-vetítések világszerte.
  • A legtöbb országban bevételi rekordot döntött a nyitóhétvégén a film, többek között Magyarországon is.


A Star Wars: Az ébredő Erőről írt kritikánkat itt találjátok meg.

Update! Ahogy az várható volt, a hazai mozis rekordokat is átírta az új Star Wars. Itthon a film nyitóhétvégéjén 282 265 néző váltott jegyet az új részre, akik 412 584 443 forintot hagytak a jegypénztáraknál. Ezzel több korábbi hazai rekord is megdőlt:

  • Pénteken a valaha volt legnagyobb napi eredmény.
  • Szombaton (a péntekit megdöntve) újabb rekord a valaha egy napon legnézettebb film kategóriájában.
  • Az ébredő Erő minden idők legnézettebb és legtöbb bevételét hozó nyitóhétvégéjét tudhatja maga mögött Magyarországon. A korábbi rekordot nézőszám alapján a Star Wars harmadik része, A Sith-ek bosszúja tartotta 244 444 nézővel, bevétel tekintetében pedig a Minyonok 284 342 228 forinttal.
  • A rekordok megdöntésére a filmnek csak három napja állt rendelkezésre, míg a korábbi listavezetők négy nap alatt gyűjtötték a nézőket és a bevételt.


Update #2! Közben a Disney pontosította a korábbi becsléseit, és ez alapján úgy néz ki, meglett a globális rekord is: a cég szerint 528 millió dollárt kaszált a film a nyitóhétvégéjén.

35.
35.
roli33
#34: Balgaság szarozni az előzménytrilógiát!!
31.
31.
br1Koo
#30: Szerintem pont ez a varázsa, hogy a régihez nyúltak és arra akarták a filmet alapozni. Gyakorlatilag újra kellene alkotni az egész univerzumot, ha azt akarnák hogy olyat üssön mint az első trilógia. Az új trilógia pedig összeszedetlen volt, kapkodott. folyamatosan összevissza ugrált a szál, ebben a filmben meg a régi módszert látom, hogy szinte mindenki együtt van, és a jelenetek egy helyen játszódnak, ami jó. Kylo Ren karakterében meg azt látom, hogy valami mocskosul befolyásos embernek a fiát oda kellett lökni hogy elinduljon a kis karriere, a maszk nagyon hamar lekerül, így megölték a misztikumot és kinézetre (meg a szinkron.. te jó ég) abszolút oda nem illő.
30.
30.
ayreon
#28: Szerintem is zseniálisan hozták az eredeti hangulatot.

Nekem csak az fájt hogy sztori szinten copy-paste az egész az eredeti trilógiából, a könyvekből és játékokból. A film közben tökéletesen predikálhatóak voltak az események minden jelenet kezdetén... 0 meglepetés..., a vége azért volt meglepetés nekem mert ilyen blőd megoldást nem vártam... és ez azért hagy egy keserű szájízt.

SPOILER???!!!

Bár nagyon nehéz elspoilerezni, mert minden rajongónak ismerős minden... új császár, új Vader, új (csak jobb) Jar-Jar... (fekete srác), új Luke, új R2D2, Millenium Falcon (könyörgöm, nincs egy másik normális hajó az egész galaxisban??), Revan maszk a KOTOR rajongóknak, Jedi Academy a játék és könyv rajongóknak. Han családdráma (a könyvekből ismert) a könyv rajongóknak.

A behisztiző(!!??) régi Luke, RPG-be illő "térkép"... hát ezt inkább nem kommentálom.

Nyilván a Nagy Egér megmondta hogy ez a film semmilyen körülmények között nem lehet bukás, így aztán 100%-os biztonságra mentek, a karakterek, a szituációk, mind mind az előző részek klónjai.

Félreértések elkerülése végett, a film JÓ!!! Csak olyan szinten és direkten(!) új ötletektől mentes hogy ha nem vagy SW rajongó, de láttad az eddigi filmeket akkor garantálom hogy unalmasnak fogod találni!

A 8.-assal dől el hogy lesznek e bátrabbak vagy folytatják a biztonsági játékot... remélem előbbi.
28.
28.
B-Shaggy
#25: A hozzád hasonló ostobák már az első trailer óta jelen vannak, úgy látszik valaki még mindig úgy fikázza az új filmet, hogy fogalma sincs a régiekről.
Már az eredeti trilógiában is rohamosztagosok, és nem klónok voltak a Birodalom katonái, a klónokat egyre kevesebbszer alkalmazták.
A "csaj" szerintem, és ahogy a neten szétnéztem kb mindenki szerint a film legérdekesebb karaktere, és a legnagyobb kérdőjel, hogy kinek a lánya.
Amikor kijött a 4. rész, akkor sem tudtunk lószart sem a Birodalom megalakulásáról, a jedi rendről, a lázadókról, az egész film egy farmer gyerekről szólt aki beszállt egy űrhajóba. Az nagy klasszikus volt, most meg az internetparasztok , és a nekünksemmisejó mentalitás korában ha valakinek megadják a lehetőséget, hogy újraélje azt, hogy az ismeretlent fiatal everymenekkel kalandok közepette felismerje, az akkor már szar, és néger klónkatonáknak való....
Kylo Ren karakteréről nem érdemes papolni, ez nagyon megosztja most az internet világát, sokak nem fogják fel, hogy a film címe Ébredő Erő, Kylo Ren egy fiatal harcos akinek nem fejezték be a tréningjét, éppen egy olyan dolgot csinált, ami miatt nincs éppen ideális lelki állapotban, kapott egy lövést az oldalába, és úgy az egész film alatt láthattad hogy mennyire nem tudja a karakter hogy mi a szerepe a világban, mit kéne csinálnia, meg hogy mennyire forrófejű és nem tudja mit tegyen ilyen helyzetekben. Rey viszont őstehetség az erőben, ráadásul ő azért harcolt, hogy a barátját megmentse...

Lehet szidni hogy vérengző fanboy vagyok, valószínűleg senkinek a véleményét nem változtatom meg ezzel, hiszen a filmnek vannak hibái, nem is kevés, de szerintem pont hogy örülni kéne, hogy nem lett szar a gyerekkorunk legendájának feltámasztása, és nem azt keresni, hogy miért tudjuk leszarozni...
26.
26.
zsoze
#25: köszi ballibpsikém az értelmes megnyilvanulasodat
a filmet nem is lattad csak ide jottel ugatni mehetsz Fecó bácsihoz
25.
25.
kanos005
Nos akkor pár év múlva lesz ennek is előzmény film,vagy a halálcsillag 10 ellen harcolnak? Jango Fett után már négereket klónoztak? a "főgonosz" meg Vadert megse közelíti, minden esetre elmehetne az új Harry Potterbe Piton fiának. Na meg akkor ki ez a csaj? Han Solo lánya? Na meg hogy alakult az első rend? A forgatókönyv írok fogták és belecsaptak a közepébe. Véleményem szerint ennél még a három előzményrész is jobb! Most komolyan,ezek voltak a komoly csata jelenetek ?Kylo Rent Megsebesíti egy klón? Elbánik vele egy képzetlen jedi növendék?! Na ne már,akkor miért nem győzi le Jar Jar Binks?! És akkor őt képezte Luke Skywalker. A trailerek alapján nagyobb durranást vártam, persze ez magán vélemény (remélem egy a nevén nem szólítandó távközlési cég nem bontja fel velem emiatt a szerződésünket) .
19.
19.
Chrysh
#12: Komolyan mondom, olyan rohadt sötét kommenteket tudsz írni, hogy zseblámpával lehet látni amit írsz!
18.
18.
shatterhand
#16: Basszus. Sw-t megertem de a Jurassic Park a 3.resz utan Ennyire varos lett volna?
Hihetetlen. Es tenyleg meg szar is volt.
17.
17.
zsoze
Ennyi. lehet itt szidnia filmet ,de ha a kínait is bele vesszuk majd akkor konkrétan ki merem allítani minden idők legnagyobb bevételu filmjet tettek le az asztalra enniyt errol ezzel nem is lehet vitatkozni. 1 film sem érhet a SW nyomába lehet itt vergodni milyen lett a végeredmény a számokat nem a legyek hordták ossze remélem 3milliárdig meg sem áll a bevétel. Kell a dizninek :D remelem felvasarol mindent lassan a Miki Egér és ilyen minosegi filemket kapunk majd ENNYI csókolom szépen
16.
16.
delphijos
#11: Az idei, a Jurassic Word volt. Sokan mondják itt hogy SW-bel mindent el lehet adni, erre igen, egy dínós film volt eddig a "nyerő", ami még nem is volt jó.
14.
14.
Angelwing
A következő részben állítólag Chewbacca is Jedi lesz! XD Már a csapból is a Star Wars folyik,pedig az új Mad Max látványban simán veri.
13.
13.
br1Koo
#12: Hát tudod tömi az ember, mert jó munkát végeztek azzal, hogy Abrams-nak adták a filmet, ugyanis a film hozza a régiek hangulatát, de ugyanakkor új technikákkal, szokásokkal közelíti meg az egészet. Egészen elképesztő élmény volt a film. Egyedül talán a Kylo Ren megvalósítása nem tetszett kb a közepétől. (nem szpojlerezem fel az autómat)

JJ Abrams jött, kirakta a hetedik SW-t és azt mondta: Nesztek bazdmeg így kell Star Wars-ot csinálni!
12.
12.
logic5
Tömjétek csak a dizni zsebét!!!
11.
11.
shatterhand
Csak tudnám mitol vartak annyian azt a Jurassic parkot. Ez most az idei vagy a 20evvel ezelőtti JP amugy? Ha a regi részről van szo akkor nem szóltam.
7.
7.
grieves13
#3: Elég baj, hogy helyszíneket nem vesz számításba...
6.
6.
JackBauer
#4: Avatart sem imax kamerákkal forgatták.
5.
5.
tsulok
#4: Az Avatart sem IMAX kamerákkal forgatták. Egy ilyen filmet nagyon drága és macerás lett volna végig abban forgatni. Legjobb esetben is csak azt kaptuk volna mint a Nolan filmeknél.
4.
4.
Tokodboy
Ennek fényében a készítők elmehetnek a francba, hogy egy konvertálni szart vetítenek le Imaxben. Ezt a filmet minimum igy kellett volna forgatni mint az avatart. Dehát igénytelenek voltak.
3.
3.
delphijos
#1: Ez időszakokat hasonlít össze, utólag már nem lehet semmit hozzáadni.
1.
1.
grieves13
Emígy nagyon egyszerű... Ha össze akarják hasonlítani a 2 filmet, akkor miért nem számolják le a kínai bevételt a JW-ről? Vaaaagy, várják meg a kínai bemutatót és adják hozzá a nyitóhétvége adatait...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...