The Banner Saga - megmenekült a PS Vitás változat

  • Írta: fojesz
  • 2015. december 30.
  • Hír
Nem sokon múlt, két héttel ezelőtt még úgy festett, hogy kukázzák a The Banner Saga PlayStation Vitás változatát. A port végül megmenekült, és kellemes meglepetés, hogy maga a Sony segíti ki a fejlesztőket.

Van miért haragudniuk a Sonyra a PS Vita-tulajoknak, most azonban épp a japán cégnek köszönhetik, hogy egy jó kis játék elkészülhet végül a kézikonzolra. A The Banner Saga PS Vitás változatát kis híján kukázták ugyan, azonban Gio Corsi, a Sony fejlesztői kapcsolatokért felelős vezetője karácsony előtt bejelentette, hogy az ő közreműködésükkel mégis megmenekülhet a port.

Történt ugyanis, hogy a The Banner Saga konzolos változatait fejlesztő csapat váratlanul bedőlt nemrég, és míg a PS4-es és az Xbox One-os verziók elkészítéséhez talált egy beugró brigádot a Stoic, addig a PS Vitás játékhoz nem, úgyhogy ez utóbbit (annak minden költségével együtt) már kész is volt elengedni.

Hogy a Sony milyen módon segít be a Stoicnak azt még nem tudjuk - 2016-ban kapunk majd infókat erről -, de jó eséllyel anyagilag és fejlesztési kapacitással is beszállnak a portolásba; az eredeti csapat mindössze négyfős, és ők mind a The Banner Saga folytatásán dolgoznak. 

Az első rész PS4-es és Xbox One-os változata január 12-én érkezik.

1.
1.
shatterhand
GYÖNYÖRŰ!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...