Rise of the Tomb Raider - ilyen ajánlott gép kell neki

  • Írta: Shifty
  • 2016. január 26.
  • Gépigény
Link másolása
Éppen ideje volt, hogy a Square Enix lerántsa a leplet a Rise of the Tomb Raider PC-s változatának ajánlott rendszerkövetelményéről is, hiszen két nap múlva boltokba kerül a számítógépes átirat.

Mindössze pár hónapos Xbox-exkluzivitás után két nap múlva már PC-n is játszható lesz a Tomb Raider-reboot második felvonása, a Rise of the Tomb Raider. A számítógépes verzió bejelentésekor egy minimum követelményt már közzé tett a kiadó, eddig azonban tisztázatlan volt, hogy ha teljes pompájában szeretnénk átélni Lara legújabb embert próbáló kalandját, akkor milyen gépre is lesz szükségünk.

A találgatásoknak vége, a Square Enix ugyanis végre elárulta, hogy mi is az ajánlott rendszerkövetelmény. A lenti lista alapján az NVIDIA korábbi bejelentése is stimmel, így tényleg GeForce GTX 970 lett az ajánlott videokártya.

  • Processzor: Intel Core i7-3770 (3,4 GHz) vagy AMD FX-8350 (4 GHz)
  • VGA: NVIDIA GeForce GTX 970 vagy AMD Radeon R9 290x
  • Memória: 8 GB
  • HDD: 30 GB 
20.
20.
donald42
970-en tokeletesen elmegy 1080p-n 60 FPS-sel... Square Enix meg beveheti tovig...
19.
19.
Wolverine
Direkt lövik mindig föléje a gépigényt, egyfelől marketing, hogy vegye a marhája a drága cuccokat, másfelől az a biztos amin garantálják, hogy elfut optimálisan. Nekem eddig szinte minden játék tökéletesen elment alacsonyabb konfigokon is, mint amit az ajánlottakban írtak, de aki régi motoros az ezeket már mind tudja.
Aki pedig nem megszállotja a 60fps meg fullhd és társainak, az biztosan tudja élvezni ugyanúgy alacsonyabb konfigokon is, ahogy jómagam is szoktam, úgyhogy jó lesz ez.
18.
18.
Olaf
#16: Azért ne vicceljünk már, egy alsó hangon is 120 rugós videókártya legyen már elég :D.
17.
17.
Lord Vader
#15: Rendben hogy a 2 magosak tényleg lehetnek hyper-threading-esek (mint ahogy az i3 is az), de azok már nem hasonlítható az i7-hez. Nem rossz a 6M, de az i7-ben meg 8M van. Szóval azért megvannak az előnyei, az más kérdés hogy ezt játék közben mennyire érezni.
16.
16.
Formula1fanatic
Szerintem kevés lesz a GTX 970 is a full hd 60 fps-hez, de majd meglátom mit lehet belőle kihozni. Általában az ajánlottnál is jobb vga szokott kelleni a full grafhoz(ez saját tapasztalat), hogy 50-60fps között futkorásszon legalább az esetek 80%-ban.
15.
15.
delphijos
#14: "Az i5 nem hyper-threading-es"

Ez így nem teljesen igaz, a kétmagosak igen, de a konkrét i5 4460 az 4 magos, abban már valóban nincs még plusz hyper-threading is. Erre rosszul emlékeztem. ) (Négymagos i5-höz nem volt szerencsém) Viszont a Cache 6M ( a legnagyobb ami az i5-ben van ), ez már nem olyan rossz.....
14.
14.
Lord Vader
#10: Az i5 nem hyper-threading-es, nem tudom hogy honnan veszed az ellenkezőjét. Azért lehet gyorsabb az i7 mert magasabb órajelen üzemel gyári értékeken (persze lehet tuningolni az i5-öt) és nagyobb benne a Cache. Emellett ha valami támogatja a hyper-threading-et akkor az is plusz gyorsulás. Nem a játékok profitálnak a hyper-threading jelenleg (pár cimen kivül) hanem pl. a vágó programok. Ezért mondtam hogy ebben az esetben szimplán marketing okokból írják az i7-et.
13.
13.
Stranger
#3: Azért mert szarok a leírások. Dragon's Dogma-nál I7-4770k az ajánlott. Kipróbáltam a szar AMD Phenom II X4 965-ös procimmal és 40-90FPS között fut a játék... és akkor még lehet, hogy ez is csak a videokártya miatt ennyi.
Na ennyit érnek ezek a leírások.
12.
12.
#11: Nekem is ez tunt fel. Mindig a 3770 van az ajanlottak kozott.
11.
11.
Heldengeist
Éléggé egyenkövetelmény. Majdnem mindennek pontosan ugyanezt szokták megadni, mintha csak valami táblázatból néznék ki.
10.
10.
delphijos
#5: Nem igazán értem amit írsz. Persze az i7 gyorsabb, de pl. az i5 4460 is 4 magos, ugyanúgy hyper-threading-es, mint az i7. Nem ettől lesz gyorsabb az i7. Az más kérdés, hogy valóban nincs szükség szerintem sem az i7-re.
6.
6.
Artyom150
#2: Nem tudom elmagyarázni, mert csak tippem van. Ilyenkor szerintem a lehető legdurvább beállítást tesztelik le, és arra mondanak egy ajánlást. Ha megelégszel megaultra beállítások helyett high-al, akkor semmi problémád nem lesz a játékkal, persze videokártya függvénye is.
5.
5.
Lord Vader
#3: Ha egy adott játék támogatja a hyper-threading-et akkor az i7-tel jobban szerepelne, de mivel a Tomb Raider esetében már az előző rész is ugyan olyan vígan futott 2 magos procikon mint 4 magosokon, így valószínűleg szimpla marketing, érezd úgy hogy kell neked az a i7.
4.
4.
Artyom150
Jó ez az ajánlott. Ezek a konzolról pc-re mókolt játékok általában jól futnak gyengébb konfigokon. Az előző Tombraider elfutott nálam 7 éves őskonfigon. Dual 2600-as procin, EAH 4850-es kártyán ami már 7 éve is inkább csak közepesnek számított. Tudtommal nem csináltak a folytatásra olyan technológiai bakugrást, ami jelentősen növelte volna a teljesítményt, szóval ez a játék is el fog futogatni jóval szerényebb konfigokon is, szerintem. Aztán persze meglátjuk.
3.
3.
iTomi13
Egy kerdesem lenne. Nekem mindenki azt mondta, hogy egy i5 szinte barmilyen jatekhoz eleg. Szemely szerint egy i5 4460-om van, amikor vettem megnyugtattak, hogy nem kell sem az overclockolhato K verzio, sem i7. Ellenben szinte mindegyik jateknal i7-es procit latok az ajanlott rendszerigenynel...
Elmagyarazna nekem valaki, egyszeruen es erthetoen?
Elore is koszonom!
2.
2.
logic5
Nálam nem lesz gond :D
1.
1.
JBoy
VGA követelményt egy kicsit túlzásnak érzem. Többi rendben van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...